Matteo Salvini är grinig på EU

EU. Matteo Salvini, är född 1973 i Milano och är en italiensk politiker, ledare för det politiska partiet Lega Nord och mellan juni 2018 och september 2019 vice premiärminister och inrikesminister i Italien då han vad han kunde för att minska den illegala invandringen.

Matteo Salvini. Bild från Twitter

Nu är hela Italien satt i karantän på grunda av corona-pandemin. Tusentals människor dör, skolorna är stängda, fotbollsmatcher uppskjutna och restaurangbesök förbjudna i ett försök att bromsa smittspridningens snabba framfart över landet. Bara livsmedelsbutiker och apotek har tillåtelse att hålla öppet.

Italien skickade ut nödrop till EU om hjälp och skicka sina italienska vänner några viktiga leveranser av nödvändig utrustning, särskilt eftersom italienarna har bett om det. EU skickade ingenting.

EU och medlemsländernas ”skamliga brist på solidaritet” med italienarna sätter fingret på ett större problem: Vad skulle EU och dess medlemsländer göra om något av dem drabbades av en ännu större kris?

Eftersom Italiens allierade visar att de inte går att lita på i svåra kriser kan det innebära att landet i ökad utsträckning vänder sig till Kina. Italien har redan inlett samarbete om infrastruktur med Kina, något som kritiserats av andra inom EU. Kina, Ryssland och Kuba har skickat läkare och annat…

Matteo Salvini talar klarspråk på twitter…och uttrycker avsky och förakt för detta Europa. Det tog 15 dagar att utvärdera om, vem och hur man skulle hjälpa till. Genier. Medan människor dör. Vad då ”Union” , det är ett näste för ormar och sjakaler. Först besegrar vi viruset, sedan tänker vi tillbaka på EU. Och vid behov säger vi adjö. Utan att tacka. Men dra åt …

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Matteo Salvini är grinig på EU

 1. EU är globalisternas penningsslukande lekstuga.När det verkligen gäller visar dom sitt riktiga fula tryne.Nej vi borde gå ur detta mastodontmisslyckande som bara kräver mer och mer pengar av sina medlemsländer.

 2. Covid-19 kan bli EUs slut. När dagens elände avtar i Europa, kommer det att ha exploderat i tredje världen. Följaktligen måste nationsgränserna hållas stenhårt övervakade. Annars går det illa igen.
  Min våta dröm, kommer kanske gå i uppfyllelse. Ett imploderat EU.
  Det finns ingen anledning till att fortsätta med en absurd överstatlighet, som dränerar Europas skattebetalare, till ingen nytta.

 3. Intressant var att SVT i går nämnde hjälpen från Kina och Cuba. Glömde de Ryssland? Eller?

 4. EU solidariteten skall bara gälla vid fördelningen av flyktingar enligt tyskarna.När det gäller livsnödvändig medicinsk utrustning gäller tydligen ej EU-solidariteten..

 5. Kan konstatera att Sovjetunionen var robustare. Det tog “Star Wars” eller “Strategic Defense Initiative” flera år att knäcka dem. EU changerar efter några veckor på grund av ett litet virus.

 6. EU har visat att detta konstlade ålderdomshem för avdankade politiker i Europa, inte alls fungerar.Via Globaliseringen och öppna gränser,leder dessa oss till död och pina.
  Nu först har de folkvalda runt Europa upptäckt,att det ej längre finns företag som tillverkar medicin,och andra sjukvårdsprodukter inom Unionen.
  Allt utsålt av giriga börsspekulanter till Indien,Kina och närliggande länder. Detta så deras konton kan fyllas på än mer,av Mammon !
  Måste finnas fler än Stenbock som förvånas över att fotfolket,väljer sådana representanter,att styra och ställa.
  Dessa välbetalda förståndshandikappade i Bryssel,har i stället för att värna oss i Europa,skaffat fartyg via NGO,som fiskar upp o. forslar lyckosökare över Medelhavet.

 7. Ännu ett bevis på att SWEXIT är en nödvändighet…man ska aldrig lita på att en överstatlig union..ALDRIG.

  Hoppas i alla fall att det blir en förändring i Italien efter detta och att Salvini åter får nåt/lite att säga till om.

 8. Läste tidigare att det kokar i Italien. Diskussioner att lämna EU är aktuella. Varför betalar vi så enorma belopp för att i nöd inte få någon hjälp. Är det bara för att göda de redan rika parlamentariker.
  Sverige ut ur EU, ju snabbare desto bättre. Men tyvärr tror jag att Sverige är landet tvärtom gällande medlemskap som i allting annat.

   • Folkuppror .Alle man ut på gator och torg och kräva rättvisa!
    Regeringen måste straffas !

 9. Förmodar att alla länder gör som Sverige och partierna här, sänder de mindre nyttiga för partiet till EU. Ja då går det som det gör och för vår del de sämsta av de dåliga representerar oss, ja jag säger då det.

 10. LÄGG NER EU !

  Det är globalisternas lekstuga med våra pengar och vårat lidande.

Kommentera