Klagar på de boende men har 10 år gamla hyresskulder

BOSTÄDER. Tino Bessou, skandalvärden i Blötberget, södra Dalarna, klagar på att hans hyresgäster inte betalar hyran, själv har Tino Bessou, över tio år gamla hyresskulder på 349.000 kronor. Och bolagen han är involverad i dras med miljonskulder, skriver tidningen Hem & Hyra

Tino Bessou är mannen i mitten. Hem & Hyra vid ett tidigare tillfälle.

I februari skrev Hem & Hyra att de företag som Bessou äger eller företräder slarvar med bokföringen, skatten och årsredovisningarna. I artikeln beklagade sig Tino Bessou över hyresgäster som struntar i att betala hyran.

– Det finns hyresgäster som sköter sig och de som inte gör det. I princip får vi skräpet, sociala fall. De betalar första och andra hyran men sedan kan de strunta i resten av hyrorna, förklarade Bessou.

Läs vidare på Hem & Hyra…

-Pettersson konstaterar att Tino Bessou själv tillhör det han kallar skräpet, han nämner inte att han själv har över tio år gamla hyresskulder. De går tillbaka till 00-talet då han hyrde en lokal i Vara för att bedriva restaurangverksamhet. Det slutade med att han vräktes efter en infekterad tvist med hyresvärden. Han hade under lång tid konstant betalat hyran för sent – eller inte alls. Han ska även ha hyrt ut lokalen i andra hand, utan tillåtelse.

Skulden är i dag uppe i 349.000 kronor efter att den fastställts av Göta hovrätt i maj 2010. Tino Bessou har även andra personliga skulder, cirka 18.000 kronor. Det är skatter och böter som inte har betalats.

I de sex bolag som han äger eller företräder rör det sig om betydligt större belopp. Totalt är bolagens skuldsaldo hos Kronofogden uppe i drygt 3,5 miljoner kronor. Det rör sig om ett stort antal förseningsavgifter till Bolagsverket, skulder till Räddningstjänsten i Dalarna, Ludvika kommun, organisationen Fastighetsägarna, Kronofogden (!) med flera.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

1 thoughts on “Klagar på de boende men har 10 år gamla hyresskulder

Kommentera