Driver de med oss?


Ett av många kända fall är de sex imamer som av Säpo dömts utgöra en säkerhetsrisk, men redan 2018 var diskussionen uppe på bordet.

Vadå, undrar ni? Jo, exempel på brottsdömda i Sverige som inte kan utvisas till sina hemländer för att de eventuellt kan råka illa ut. Om de är de dömdas egna ord som styr detta eller om ansvariga myndigheter i Sverige har vetskap om sanningshalten i dessa ord, framgår sällan.

Sedan har vi förstås exemplen med de över 9 000 afghanska unga män som inte utvisades av humanitära skäl. Vi vet att det skapas debatter i media när personer utan asylskäl tvingas lämna landet och olika vänstergrupper gör allt för att förhindra utvisningar med motivet att det är för farligt i deras hemländer. Majoriteten av de 80 000 personer som regeringen 2016 lovade att utvisa går fortfarande omkring på våra gator.

Det är bevisligen så att debatten håller ett högt tonläge när det vankas ett bakslag för människor som tar sig de hundratals milen till Sverige med sina köpta historier och falska id-handlingar, om de ens har några. En debatt som får näring i alla de grupper som låter egna intressen och känslor gå före lagar, regler och rättssäkerhet.

Samtidigt tystas debatten effektivt ned när människor som tagit sig hundratals mil till Sverige för att de ”inte törs eller kan vara kvar i sitt hemland” av olika skäl återvänder till detta.

Det är sedan många år känt att ”flyktingar” reser hem på semester när det fått ett uppehållstillstånd. Just till de länder varifrån de flytt och ibland har de också kunnat göra detta med hjälp av skattefinansierade bidrag. När Uppdrag Granskning i onsdags tog upp barnrånen, fick vi veta att föräldrar inte sällan skickar sina barn till hemländerna för att lära sig veta hut.

Uppenbart är det så att olämpligheten att återvända till landet man ”flytt” från, ligger i betraktarens ögon.


5 responses to “Driver de med oss?

 • gamgubben

  Varför ska vi låta grovt kriminella stanna i vårt land? Är det enligt vissa vänstervridna feministers åsikter ”att sjuka blir väl inte mindre sjuka för de ligger på sjukhus” analogt till det är då: ”att kriminella blir väl inte mindre kriminella om de får stanna i Sverige.”
  Alla vänstervridna skall nu trycka på, gillar inte.

  Gilla

 • Pettersson

  Följer man utlänningslagen eller FN:s flyktingkonvention så går det bra att utvisa grova brottslingar och de som utgör ett hot.

  UTLÄNNINGSLAGEN: En utlänning som är flykting och som behöver en fristad i Sverige får utvisas enligt 1 § endast om han eller hon har begått ett synnerligen grovt brott och det skulle medföra allvarlig fara för allmän ordning och säkerhet att låta utlänningen stanna här. Utvisning får också ske om utlänningen i Sverige eller utomlands har bedrivit verksamhet som har inneburit fara för rikets säkerhet och det finns anledning att anta att han eller hon skulle fortsätta med sådan verksamhet här.

  Enligt FN:s flyktingkonvention får flyktingar inte utvisas om de kan råka illa ut på hemmaplan, men artikel 33 gör undantag för säkerhetsrisker och grova brottslingar. Det är ynkligt av regeringen att inte följa de konventioner de så ofta hänvisar till.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Folkutbytets chefsarkitekter, de äldre socialisterna, bor de på äldreboenden med hostande somalier eller i 37-miljonersvillor? Jfr ”årets Norrbottning sosse” :
  Björn Folke Rosengren bor i en villa på 218 kvm i Baggensudden, Saltsjöbaden. Hans villa är värderad till ca 36 700 000 kr.

  Gilla

 • Nisse

  Helt uppenbart att skälen för asyl, ofta bara finns i fantasin hos vänsterfolket och de som vill ta del av vår välfärd.
  Det svenska folket ska luras avstå från välfärd och hopslitna pengar och dela ut dom till folk utan hjälpbehov.(asylskäl)
  Fattigdom är inget asylskäl.

  Gilla

 • Argus

  Logiskt tänkande har aldrig besvärat vänstern, annars hade de inte varit vänster. Sedan finns det en god andel av dem som inte vill oss väl. Vi står i vägen för deras armageddon som revolutionen utgör. För att bygga upp något nytt, och som de betraktar som bättre, måste allt det gamla rivas ned. Att deras utopiska idealsamhälle inte fungerar eller någonsin fungerat verkar bekymra dem föga.

  Att importera människor från tredje världen till vårt postindustriella samhället där de varken trivs eller frodas och kommer att ligga samhället till evig last är ett tecken på vänsterns mentala status. De som berättar åt dem att vi faktiskt skulle kunna hjälpa alla världens flyktingar för den kostnad som de åsamkat oss blir kallade xenofober och rasister. Och då räknar jag bara det pekuniära.

  Vändningen kommer och de som också kommer att få betala för vänsterns dumhet är de som kommit hit för en arbetsfri, bekymmerslös tillvaro på svenska folkets bekostnad. Den totala omställning som samhället nu genomgår i spåren av vänstern favoritdiktaturs tillkortakommanden är en varningsklocka som ljuder så högt att den borde kunna väcka döda. Trots det enorma mänskliga lidande som det kinesiska viruset orsakar kanske det på lång sikt botade en annan sjukdom som orsakar betydligt mer lidande?

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: