Konspirationsteorier i virustider


Ursprunglig engelsk artikel: Conspiracy Theories in a Time of Virus
Översättning till svenska: Ilya Meyer

Plötsligt hör vi hur inflytelserika personer skyller COVID-19 viruset inte på det kommunistiska Kina utan på Storbritannien, USA och Israel. Denna förskjutning passar in i ett medeltida mönster som behöver tas på allvar och vederläggas.

”Massaker på judarna i Metz under det Första Korståget” 1096, av Auguste Migette (1802-84)

 

Detta mönster går tillbaka till omkring år 1100 efter vår tideräkning och Korsfararna i Europa. Alltsedan dess har förvirrade människor som velat få grepp om och förstå oväntade och elakatartade utvecklingar alltid kunnat frammana en världskonspiration. När detta sker så skyller de i överväldigande grad på endast två föregivna konspiratörer: medlemmar av västerländska hemliga sällskap eller judar.

Hemliga sällskap inkluderar Tempelriddarna, Frimurarna, Jesuiterna, Illuminater, Jakobiner och den Trilaterala kommissionen. Judarna förmodas styras av en obestämd dold myndighet, ”Elders”, som strikt övervakar dem genom sådana frontorganisationer som Sanhedrin, Alliance Israélite Universelle och American Israel Public Affairs Committee.

I modern tid har konspirationsteoretiker lagt till länder till dessa organisationer: hemliga sällskap uppstod och frodades i Storbritannien och USA, och med judiska ”Elders” menar man numera Israel. Nästan undantagslöst får denna trio av stater skulden för chockerande överraskningar såsom mordet på JFK, Princessan Dianas död, 9/11 eller den Stora recessionen.

Detsamma gäller för COVID-19. Viruset har bevisligen uppstått i den kinesiska staden Wuhan, kanske vid en ”våt marknad” med levande djur avsedda som livsmedel för människor, kanske vid Wuhan Institute of Virology eller kanske en kombination av de två (infekterade djur från institutet säljs som mat på marknaden). Att Kommunistpartiet i Kina (CPC) vidtog extrema åtgärder för att dölja viruset både underlättade dess tillväxt och dolde dess ursprung.

Men vad som sedan hände vet idag nästan alla medvetna levande människor: viruset spreds från Wuhan till andra delar av Kina, därifrån till världen. Alla som läser detta har genomlevt och upplevt denna senaste historiska händelse; inget mysterium omger CPCs unika ansvar för pandemin. Wuhan virus är inte något rasistiskt förtal utan en korrekt beskrivning.

Läs vidare…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Konspirationsteorier i virustider

 • rustibus46

  OT Säpo skriver i en rapport att antifeminism o
  högerextremism är de stora farorna. Muslimska
  hotet har minskat. Jag känner förtvivlan.
  M/S Svea tuffar m avgrunden. Arma land

  Gilla

 • Billy Boy

  Expressväg till helvetet.

  ”Regeringen lämnar svenskarna i sticket och lämnar oss åt vårat öde.Må den starkaste överleva!Det är tacken för att vi betalar världens högsta skatter.” (Publicerades den 17 mars 2020. Speltid 22:35)

  Gilla

 • Stefan SH

  Jag funderat så här. Jag gissar att den ryska säkerhetstjänsten vet nog mer än de europeiska gör tillsammans..
  Att Ryssland stängde ned HELA SIN GRÄNS mot Kina, hermetiskt, dagarna efter att viruset utbröt i Whuang, skulle förklaras av att de vet mer än vi någonsin kommer att göra?

  Alla konspirationsteorier behöver inte vara konspirationsteorier.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Man får inte vara dum !!!!!!!
  Måste vara det enklaste i världen att vara politiker och importerad raketforskare i landet Sverige med en sjukt löjligt naiv blåögd och konflikträdd befolkning som bara gnäller hemma vid köksbordet skriver insändare där alla tycker likadant bara knyter näven i byxfickan och är tysta och bara förväntar sig att någon annan ska fixa biffen.
  Inte konstigt att s.k nysvenskar bara hånskrattar åt oss infödda äkta svenskar.

  Gilla

  • gamgubben

   Det heter ju så här: ”Man får inte vara dum för då blir man chef.”
   Det stämmer mycket bra, eller hur, alla gnäller ingen vill ta ansvaret.

   Gilla

 • Galten

  O.t.
  I brist på egen uppmärksamhet av fulmedia sällar sig även den lilla domedagsprofeten till den allmänna opinionen. 🤣🤣🤣

  https://www.skd.se/2020/03/24/greta-thunberg-jag-har-haft-covid-19/

  Gilla

  • Stenbock

   Hon förbereder sig för en comeback i sensations/slaskpressen,när årets influensa ebbat ut…,
   Stenbock är också inne på att ”OZONLOCKET”,är på väg tillbaka.
   I dagens Kronen finns redan nu begynnelsen,där det talas om 20 miljon kw-meters öppning över Nordpolen.
   T.o.m. en bild av utbredningen finns att tillgå:
   https://www.krone.at/2124020
   Stenbock trodde i sin enfald,att locket läkts efter att alla köpt nya kylskåp !!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: