Socialkontor slogs sönder – personalen tvingades fly

BROTTSLIGHET. På fredagseftermiddagen ska anställda på socialförvaltningens individ- och familjeomsorg ha tvingats fly sedan ett flertal personer börjat uppträda hotfullt, rapporterar Barometern bakom betalvägg

Ett 30-tal rutor till individ- och familjeomsorgen i Högsby kommun slogs sönder på fredagseftermiddagen.
Socialkontoret går nu inte att använda, ”Något sådant här har vi aldrig varit i närheten av”, säger socialutskottets ordförande Marcus Schön (M).

Högsby har varit bebott sedan minst järnåldern som föregick vikingatiden, den första kyrkan byggdes på 1200-talet. L.G. Foto, Wikipedia

Högsby kommun ligger 6-7 mil nordväst om Kalmar i Småland och har runt 6000 invånare.

I maj 2019 lät det så här i Högsby: ”400 fler invånare kan vara räddningen för Högsby kommun. Nu gäller det för kommunledningen att lyckas med integrationen. Men alla är inte positiva till hur befolkningen ökat i kommunen.

”Alldeles för många är rädda för förändringar, de sprider oro, rädsla och fördomar”, konstaterar kommunalrådet Stihna Johansson Evertsson (C), 

På några få år har befolkningen i Högsby kommun ökat från 5 700 till 6 100. För en kommun som under rader av år brottats med en ständig befolkningsnedgång är det ett positivt trendbrott. Skälet till att befolkningen ökar är att Högsby tagit emot flyktingar, främst barn och ensamkommande ungdomar.

– Det har ändrat hela vår befolkningsstruktur. De två ålderskategorier som har ökat mest är 1-5 år och 6 – 15 år, det hade aldrig hänt i en kommun som Högsby utan invandringen, säger kommunalrådet Stihna Johansson Evertsson (C)”…Barometern 22 maj 2019.

”För Högsby kommun innebar de statliga så kallade flyktingmiljonerna, som betalades ut i samband med att det kom många asylsökande år 2015, ett välkommet tillskott till ekonomin. Men i takt med att de statliga pengarna sinat så kommer nu den ekonomiska baksmällan. Många av invandrarna som anlänt de senaste åren saknar arbete och utsikterna för att få ett arbete i Högsby är heller inte särskilt goda”SVT 26 November 2019.

-Pettersson misstänker att det är första gången det lilla samhället invaderas av dysfunktionella från medeltiden och rädslan och oron kanske inte är fördomar utan erfarenhet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Socialkontor slogs sönder – personalen tvingades fly

  1. Och ingen av alla dessa så kallade chefer försöker att tala om
    för dessa figurer att det är inte bara att gå in och hämta
    kulor när man behöver. Och samhället i stort sätter inte upp
    några regler för hur det ska gå till, och dom som nu slagit
    sönder socialen slipper säkert undan ansvar för sitt beteende.

    Notan skickas till skatteslavarna!

  2. Vänta bara tills några tusen coronasmittade med släkt stormar sjukhusen.

    Understödja av beväpnad IS milis ser dom nog till att få den gratisvård dom blev utlovade av flyktingsmugglaren.

  3. Högsby kommun; kom inte o gråt nu. Ni visste
    att pengarna skulle upphöra att komma efter
    2år. Chansningen gick inte hem! Arma land

  4. Bra ju oftare sådant händer, förr eller senare får de som orsakat och sett till att dessa människor är här byta åsikt !

  5. Socialkärringarna får använda sin värdegrund när dom får stryk, – man måste tänka på vad dessa människor har varit med om från sina hemländer, eller classikern – Det är ett socioekonomisk problem.
    När folk inom den sociala sfären råkar illa ut är det välförtjänt.

    • Dom får väl ta betalt för varje ”stick i pälsen” så kommunen får in lite pengar.

  6. ”Något sådant här har vi aldrig varit i närheten av”

    Det händer dagligen. Öppna ögonen.

  7. Hahahahahaha, sent ska syndarna vakna. Det här är bara början.
    En lösning är naturligtvis att ta hit fler lågutbildade invandrare och att genomföra fler genuskurser.

    Heja bobba, ge dom vad de frågat efter.

    • Omöjligt, då svenskar inte släpps in i socialens lokaler.De är nya banker för våra papperslösa och övrigt patrask.

Kommentera