Stäng

Fräck S-minister skyller flera års senfärdighet på corona-krisen…

INRIKES. I Sverige krävs danstillstånd på alla offentliga tillställningar om någon vill dansa. Börjar någon spontandansa på en restaurang eller vid annan tillställning ska dansen avbrytas genom att musiken tystas eller vakter tillkallas. Tillstånd söks hos polisen som ställer krav på fler vakter med dans än utan, belysning med mera. Tillståndet kostar 700 kronor.

Mikael Damberg. Bild från Twitter/Facebook.

Krav på danstillstånd har funnits sedan 1956, sedan 2007 har alla partier utom S och KD krävt att danstillståndet ska avskaffas, vissa år har det lagts 20 motioner om året om avskaffande. Den 14 april 2016 bifölls 14 motioner av alla partier utom Socialdemokraterna att danstillståndet skulle avskaffas. Alltså en rejäl majoritet för avskaffandet, men det har regeringen struntat i.

Den 24 februari 2020, alltså innan coronakrisen exploderade frågade, Tobias Andersson (SD) när statsrådet Mikael Damberg (S) tänker återkomma med förslaget till riksdagen.

”För snart fyra år sedan riktade en enig riksdag ett tillkännagivande till regeringen om att slopa kravet på danstillstånd. Sedan dess har frågan utretts, och promemorian Tillstånd till offentlig danstillställning överlämnades till regeringen i juni 2018 (Ds 2018:20). En remissrunda ägde rum den 5 juli till den 15 oktober 2018, men sedan dess har det varit helt tyst från regeringen…” Läs MER.

-Pettersson menar att S-regeringen är så fräck och senfärdig så det borde vara straffbart, de låtsas som SD driver dansfrågan mitt i coronakrisen, när frågan är ställd långt innan och borde vara avgjort för flera år sedan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 reaktioner på “Fräck S-minister skyller flera års senfärdighet på corona-krisen…

 1. Huvudsaken strömmen av bidragstagare inte sinar så skiter socialdemokraterna fullständigt i Sverige.

 2. Vi har en regim med endast kärringar i ledningen…så nog fan är den en av världens enda feministiska regim.

  Med det sagt så blir det som det blir…åt skogen med det mesta.

 3. Men det går bra att regeringen tar hit plan fulla med människor ifrån arabländerna, i dagsläget när Corona härjar.

  Tar ansvar…vilket jävla skitsnack !

  Äckliga hycklande knähundar!!!

 4. Har ”sverige” dvs staten pengar ?? Eller kommer Sverige gå i konkurs nu med coronaviruset? Ska vi ha paniiiik för att sverige kommer bli ett U-land??

  Kort svar: JA – staten har en finansiell nettoförmögenhet på 1 178 miljarder kronor.

  Källa:
  SCB (2019) Den finansiella nettoförmögenheten; Statistikdatabasen: Balansräkningar (ENS2010), utgående balans, netto, löpande priser i mnkr efter sektor, tillgångsslag och år.

  Det lååååååånga svaret…….

  Hur går det ihop med att ”staten” har miljader i nettoöverskott och att var tredje region och nästan var fjärde kommun redovisade underskott år 2019, enligt SKL.

  Hur går det ihop?
  Så kort förklarat så tar 40% av befolkningen ut ”mindre” i lön i ”vanliga lönekostnader” så kommuner får mindre inkomster och folk tar istället ut sin lön i aktieutdelning som har en mycket lägre skattestats och denna kapitalskatten går till staten istället för skatt på ”lön” som går till kommunalskatt – regionskatt.

  Under senare år har den ökade ojämlikheten skett pga av politiska beslut som: inkomstförsäkringar och transfereringar, samt en rad aktiva förändringar i skattesystemet inklusive flera jobbskatteavdrag, avskaffad förmögenhetsskatt, regressiv fastighetsskatt, lägre bolagsskatt och mer generösa 3:12-regler och kapitalskatt på aktieutdelningar.

  I sammanhanget är det också viktigt att komma ihåg att statsskulden, så som den omtalas, i praktiken enbart är en redovisning av utgiftssidan. Alla stater har en skuld, men alla stater har också tillgångar. I Sveriges fall är tillgångarna betydande, exempelvis i form av fastigheter, värdepapper och AP-fondernas aktieinnehav. I SCB:s sammanvägning av hela den offentliga förvaltningens utgifter och tillgångar dvs ”staten” visar resultaträkningen för 2018 inte alls en skuld utan tvärtom en finansiell nettoförmögenhet på 1 178 miljarder kronor. Situationen är alltså långt ifrån så prekär som ibland framställs.

  Staten är en betydande bolagsägare i Sverige. I den statliga bolagsportföljen finns 46 hel- och delägda bolag, varav två är börsnoterade. Det uppskattade sammanlagda värdet på den statliga bolagsportföljen uppgår till 630 miljarder kronor.

  Statens bolag gör sååå bra ifrån sig att resultatet efter skatt har ökat och uppgår till 38,9 miljarder kronor om året. Regeringen skriver på sin hemsida att: AKTIEUTDELNINGARNA ligger i linje med föregående år och förväntas uppgå till cirka 20 miljarder….

  Så vi ger bort 20 miljarder i aktieutdelningar om året samtidigt som kommunerna och landstingen går på knäna….

  Källa: SCB (2019) Den finansiella nettoförmögenheten; Statistikdatabasen: Balansräkningar (ENS2010), utgående balans, netto, löpande priser i mnkr efter sektor, tillgångsslag och år.

  https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2019/03/resultatforbattring-for-statligt-agda-bolag/

  1. blir väl en skaplig skattehöjning när kaoset är förbi så importen kan återupptas i full skala igen 🙄

Kommentera

%d bloggare gillar detta: