Stäng

”Allt försvann på 48 timmar”

EKONOMI. Coronakrisen slår hårt mot hotell- och restaurangnäringen. På Hotel Hulingen i Hultsfred har ägaren dragit i nödbromsen efter att kunderna plötsligt uteblivit. – Allt avbokas. Man ser inga möjligheter att hämta hem det här, säger hotellägaren Putte Svensson Sahlin, enligt SVT

Mona Sahlin, har inga problem med ekonomin. Här jobbar hon inte på hotellet.

Nu har hotellet tvingats gör sig av med extrapersonalen och sätta stopp för inköp. – Vi försöker spara på alla håll och kanter, bara för att ha lite pengar att betala löner.

-Pettersson säger att Hotel Hulingen inte har råkat värre ut en tusentals småföretagere i vårt land, men jag tyckte det var lite kul att hotellet drivs och ägs av Jenny och Putte Svensson Sahlin och det är kul att Jenny Sahlin har skaffat sig ett riktigt jobb till skillnad från mamma som heter Mona Sahlin, men enligt rykten kan den som har tur eller otur få se Mona Sahlin på hotellet där hon ibland hjälper dotter och svärson.

Jag hoppas att det löser sig för Hotel Hulingen och alla andra småföretagare och uppmanar alla att handla lokalt så mycket det går och jag misstänker att regeringen som så ofta glömmer bort småföretagarna. Det finns över 500.000 småföretagare i Sverige, de arbetar ofta längre än andra, de har kortare semester och tjänar mindre glöm dem inte.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 reaktioner på “”Allt försvann på 48 timmar”

 1. Mona började ju sin karriär i kafeterian hos rederiet Nordström & Thulin säkert ingen större succés Men i ett hotell utan gäster kan hon säkert bli en tillgång.

 2. Om det är två som söker samma jobb, så är det den som heter Mohammed som ska få jobbet.
  // M Sahlin

  Jag är banne mig ingen fifflare !
  // M Sahlin
  ( När M Sahlin skrev falskt intyg till sin toyboy, som sol o vårade henne, så det stod härligt till.)

  De har ju en kultur ( araberna), vi har bara midsommar och sånt annat.
  // M Sahlin

  Ps…Toblerone e gott 😜 när DU betalar !!!

 3. https://www.bz-berlin.de/media/coronavirus-lange-staus-an-der-grenze-zu-polen
  Så länge vi slipper som lastbilsförarna stå i kö,upp till 6 mil före gränsen mellan Tyskland/Polen,ska vi inte klaga. Finns de som väntat 13 timmar före passagen.
  Samtidigt vi äldre fattigpensionärer,med ens kommit i ropet !
  Vadan denna stora omtanke börjar deras kassor sina ?
  Samtidigt står Diktator Merkel och jämför dagens situation med dagarna efter 2:a VK.
  Stenbock tackar högre makter,att inte denna hagga var född vid den tidpunkten,och sätter på min kaffebryggare.

  1. Stenbock fick tummen ner i misstag av mig. Man kan inte backa om man i misstag trycker fel. Detta p.g.a att min mobil har så små bokstäver och siffror.

 4. Ett lika stort bekymmer är att vi blir fattigare i en rasande fart. Snart kan vi växla jämt med Somalias valuta. Kronan sjunker i rekordfart.
  Om regeringen på allvar vill rädda Sverige får de börja slänga ut alla kostsamma muslimer.
  Skicka tillbaka de som fuskat, de kriminella och de arbetsskygga direkt.

  1. Det som Sverige kan göra nu är att SÄNKA alla miljardärers löner med 50% och det gäller även politiker. Låt en politiker som ändå inte vet vad ARBETE är få en lön på 10 000 kr. per månad.

 5. Är något som inte stämmer med detta Coronavirus, varför och hur kan just detta virus på nolltid lamslå nästan hela världen ?
  Eller är just detta virus mycket värre än människan kan tänka sig ?
  Det skulle ju i så fall kunna förklara denna plötsliga hysteri.
  Den som ”lever” får se vad som händer !!!!!!

  1. Coronaviruset i sig själv är tämligen ofarligt. Det som folk dör av är PANIK. Paniken är orsakad av NYHETS BYRÅERNA som satsar 150% på att sprida så mycket skräck som möjligt bland jordens befolkning och människorna dör i panik på grund av detta.

 6. Mona Sahlin verkar vist ha problem med ekonomin. Det beror inte på att hon har för lite pengar utan för lite förstånd.

 7. Leveranser uteblir, intensivvårdsplatser saknas, folk kommer att i onödan dö som flugor. Och vad gör regeringen? Tillsätter en ny utredning om möjligheten av ett eventuellt ändrat regelverk. Var är den goda beredskapen? Var är de tillförda resurserna? Var är den fria rörligheten inom EU? Det skulle ju bli så bra. Nu visar EU sitt fula tryne, rädde sig den som rädde sig kan!

  1. Scandic: 2000 varslade, Nordic Choise: 4500. Det går verkligen inte bra för norska hotellkedjor just nu.

   1. Peter Stordalen har varslat 7000 personal, 4000 i Sverige. Nu blir det tufft för oss. Våra bidragstagare i Iran på semester, antalet 2-3 tusen har dock råd. Är inte det konstigt att de är så stora grupper so m är på semester i Iran , när vi vanliga dödliga knappast har råd med en 2 veckors semester.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: