125 år var i fängelse för de som mördade Alan Kurdi

BROTTSLIGHET. En turkisk domstol dömde i onsdags tre män till 125 års fängelse var för att orsakat att fem migranter drunknade i Medelhavet, inklusive Alan Kurdi vars kropp spolades upp på en strand 2015. Bilden på Alan Kurdi blev sedan en världsomspännande symbol för lidandet orsakat av det syriska kriget och den europeiska flyktingkrisen som det utlöste. 

Alan Kurdi. CC-Licens

Ett fotografi av den lilla kroppen av Alan Kurdi, på en turkisk strand, dök upp på framsidorna i tidningar över hela Europa och runt om i världen, vilket ökade allmänhetens sympati och ilska över flyktingarnas situation.

Alan, vars förnamn dök upp i första rapporter med sin turkiska stavning, Aylan, dog med sin bror, Galip, 5; deras mor, Rihan; och två andra flyktingar när en jolle med 14 migranter mot den grekiska ön Kos kantrade. I den närmaste överlevde bara fadern.

2016 dömdes två syrier, Muwafaka Alabash, 36 och Asem Alfrhad, 35, för att ha smugglat flyktingarna.

Den turkiska polisen sökte ytterligare tre misstänkta och de greps så småningom i den södra staden Adana. En domstol i Bodrum, dömde dem för mord på de fem migranterna.

De tre andra männen som nu dömdes till 125 år vardera har namnen Cebrail E, Ecevit Bulent G och Ali Can S.

The New York Times…

-Pettersson säger att 125 år är inget för syltryggar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “125 år var i fängelse för de som mördade Alan Kurdi

 1. kom iihåg peter waara kommunalråd i Haparanda 2015 och hur han invandrarkramande och godhetsonanerade med hänvisning till denna bild samtidigt som han nassehatade i pite-tidningen, hoppas han läser detta och skäms

 2. Rakmat Akilov och Mattias Flink får/fick väl ca 36 år dvs en tiondel trots mer än dubbelt så många mord, dessutom 13 kr per h skattefritt var, trol gratis högskoleutbildning snart permis varannan vecka osv.

 3. Gratis tandvård för dem som inte betalar något för det
  drar givetvis som en magnet på folk utifrån, medan många
  gamla här i landet börjar att se ut i munnen som 6-7 åringa
  som tappat sina mjölktänder.

  Sen att döma till ett straff som aldrig kommer att verkställas
  är enbart löjligt, ingen blir så gammal, inte ens själv.

 4. för att undvika sånt här kan det vara bra att undvika att forsera länders gränser med våld..
  är det någon som inte förstår det

 5. Var tacksam för varje flykting som inte lyckas ta sig hit.
  Alans familj var inte flyktingar utan hade ett liv i Turkiet men ville till bidragsparadiset Sverige.
  Om Sverige stängde sina gränser och stoppade stölden av skattebetalarnas pengar till främmande folk så skulle färre lockas att ge sig ut på haven i små båtar för att komma hit.

 6. Är en av de dömda hans far? som ju ska ha varit inblandad.
  En riktig dom! Sådana här vidriga brott, förmodligen mot betalning? ska INTE löna sig!

 7. Bilden ser väldigt arrangerad ut.
  En liten pojke ligger på magen på en öde strand någonstans i världen. En fotograf kommer förbi som tar en bild. Det dröjer inte länge innan bilden hamnar på Aftonbladets löpsedel.
  Hela Sverige börjar sjunga kakofoniskt unisont: ”Welcome refugees”!
  Skumt så det förslår!

 8. Kära nån då! De i flotten som medvetet försökte bryta lagen har alltså ingen skuld i detta eller hur resonerar man här? Visst är dessa motbjudande de som smugglar flyktingar men även flyktingarna begår brott så synd om fadern kan jag inte känna, mer skadeglädje.

  • Skadeglädje över att ett litet barn drunknade, vare sig fotografen ha lagt kroppen tillrätta eller inte spelar ingen, det handla om ett död oskyldig barn som drunknade!

   • Hur många barn har inte förolyckats genom historien/ förolyckas dagligen på olika sätt i världen?
    Vad är speciellt med just detta barn?
    Kan min herre förklara?

   • Jag tänker på alla svenska barn som blivit bestulna på sin trygghet och framtid pga *abbeimporten. Många även rånade, våldtagna, misshandlade och mördade.

Kommentera