Varför är inte politiker och media upprörda över UNWRA?


BISTÅND. I FN finns det två organisationer som tar hand om flyktingar. Den största är UNHCR (The Office of the United Nations High Commissioner for Refugees), och den andra är UNRWA (United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East).

UNHCR tar hand om alla världens flyktingar (förutom de araber som numera kallas palestinier), vilka i dag är strax över 70 miljoner. De har en personalstyrka på nästan 17.000, och arbetar i 134 länder.

Tvåstatslösningen finns redan. Jordanien är en palestinsk stat.

UNRWA tar bara hand om de arabiska palestinska flyktingarna, vilka i dag är strax över 5 miljoner. De har en personalstyrka på strax över 30.000, vilka nästan undantagslöst består av arabiska palestinier, och de arbetar i tre länder och två områden (Gaza, samt Judeen och Samarien – även kallat Västbanken).

UNHCR är en permanent organisation under FN, som har hjälpt miljontals flyktingar att få tillbaka sitt liv och sin framtid. UNRWA är endast en temporär organisation med en mandatperiod som behöver förnyas vart tredje år. Det var ju tänkt att de arabisk/palestinska flyktingarna inte skulle vara ett permanent problem, utan ett tillfälligt sådant som skulle komma att lösas.

Men eftersom UNRWA har helt andra kriterier för vad som är en flykting (man ärver till exempel sin flyktingstatus) har inte de arabisk/palestinska flyktingarna slutat vara flyktingar; de har i stället vuxit i skara, från c:a 750.000 till över 5 miljoner. Dessutom har UNRWA som kriterium att man endast upphör vara flykting om man återvänder till det hem man hade innan konflikten, ett hem som i dag troligtvis inte längre existerar.

På detta sätt har UNRWA garanterat sin egen existens i en evighetscirkel, och i stället för att lösa det palestinska flyktingproblemet har man sett till att problemet är konstant växande. Inget annat FN-organ arbetar på detta sätt.

UNRWA är dessutom ansvarig för de arabisk-palestinska flyktingarnas utbildning och driver både dagis, skolor och barn- och ungdomsläger. I många år har skolmaterialet kritiserats för sitt våldsbejakande. De senaste böckerna är de värsta hittills. Man uppmuntrar barnen att bli martyrer och ge sitt blod för ”sakens” skull, där ”saken” är att erövra och förinta Israel och dess judiska invånare.

Den Svenska regeringen stöder, med svenska skattebetalares pengar, FN-organet UNRWA – en organisation vars omdiskuterade skolböcker i Gaza och Västbanken uppviglar till våld mot israeler och judar, hyllar terrorister och utraderar Israel från kartan. Var är upprördheten?

I ett svar på en fråga som nyligen ställdes i Riksdagen förbigick biståndsminister Peter Eriksson (MP) flera viktiga aspekter vad gäller det skolmaterial UNRWA – United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East – använder sig av i den palestinska myndigheten.

Från en minister i en regering som uttryckt beslutsamhet att bekämpa antisemitism kunde man ha förväntat sig uttalanden som: ”det ska vara nolltolerans mot att lära ut antisemitism och hat” eller varför inte ”Sverige är djupt oroat över rapporterna om de läroböcker UNRWA använder ”. I stället avfärdas det med att UNRWA har egna rutiner för att hantera det.

Läs mer på Dagen.se

Flyktingläger för judar, användes först för överlevande judar från Europa sedan av de judiska flyktingarna från de arabiska länderna. En asylförläggning med andra ord och vad jag vet så klagade inte judarna trots att de blivit bestulna på land och egendom. Idag är judarna assimilerade medan araberna blir fler. Bilden från 1949.

Vad hände med 850.000 judiska flyktingar från arabvärlden?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Varför är inte politiker och media upprörda över UNWRA?

 • gamgubben

  Försöker en gång till: Svenskar är inte en ras inte ett folk enligt nuvarande demokraturansvariga utan möjligen europeer fastän vi är kaukasier. Palestinier verkar alltid vara palestinier överallt utom då de kommer till Sverige, då blir de genast ”svenskar.” Detta fastän de av födseln är ingenting annat än araber.

  Gilla

 • Nisse

  Så länge det finns judar i MÖ, kommer Palestina frågan inte bli löst. De(Palestinierna), strävar efter den slutgiltiga lösningen, ungefär som under nazisternas herravälde.
  Hamas som är valda av folket, har inte en tanke på att leva fred med Israel.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Konstigt att lägret ser så fint och väldstädat ut!

  Eller kanske inte……

  Gilla

 • compulsoryunion

  Shit, det låter som en bokstavskombination s-myndigheter kommer ösa våra pengar över, utom kontroll

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: