Myndighetschef tycker bekämpandet av en dödlig sjukdom mindre viktigt än svensk jämställdhetspolitik

EPIDEMI. För några dagar sedan reste statsepidemiolog Anders Tegnell till Somalia för att att för svenska skattepengar hjälpa till att etablera en ny hälsomyndighet. Antingen arbetar Anders väldigt fort eller också kom något annat i mellan. När han reste sa myndigheten att ”Vår bedömning är att Sveriges samlade beredskap är opåverkad”.

Här intervjuas statsepidemiolog Anders Tegnell av Expressen och börjar surra om jämlikhetsperspektiv, är det Folkhälsomyndighetens uppgift att ge råd utifrån ett jämställdhetsperspektiv?

Vissa grupper i samhället kan arbeta hemifrån men inte alla och hur ska vi få till det? Så att alla får samma chans att hålla sig friska.

-Pettersson säger att vänsterns tankesätt är farligt. Kan inte alla hålla sig friska får alla bli sjuka, kan inte alla hålla sig hemma ska alla springa runt och sprida smittan…

Myndighetssverige är sinnessjukt!

Hanif Bali Twitter 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

31 thoughts on “Myndighetschef tycker bekämpandet av en dödlig sjukdom mindre viktigt än svensk jämställdhetspolitik

 1. Märkligt resonemang. När folk som kan arbetar hemifrån minskar risken att smittas även för de som måste vara på jobbet. Färre i kollektivtrafiken, färre på jobbet, ja färre personer överallt.
  Min arbetsgivare var tidiga med 14 dagars karantän för de som varit i de då drabbade länderna. De har successivt ökat restriktionerna och nu jobbar alla som kan hemifrån. De som måste vara på plats har färre som de kan smitta eller bli smittade av. Bra för alla.
  Sen kan jag meddela att jag har det bättre på min arbetsplats där jag har tillgång till bra skrivbord, stora skärmar och massor av annat som förenklar mitt arbete så jag känner mig inte fantastiskt priviligierad. Dessutom måste mina barn gå i skolan och min sambo vara på jobbet.
  Bäst vore om alla hölls i karantän en månad eller så.
  Bara samhällsviktiga funktioner behöver vara igång.

 2. Nu har ”Anderssonskan” intygat att vi är väl rustade att ta emot korona-krisen, ladorna är fulla.
  Men vi har inte längre råd att testa för Corona.
  Jag är innerligt glad, att sossarna fick Corona-utmaningen i knät och ingen annan.
  Nu får de visa vad de kan.
  Vart tog svetsaren vägen?

 3. Kan det vara IQ – nivån i Somalia som tilltalar Tegnell . Verka bland likar . Elakt kanske , mot somalierna ? I vart fall så har Tegnell en garanterar god inkomst per år . Mvh Sjöström

 4. Ska inte slå mig själv på bröstet men sa redan i mitten av 80-talet att Folkhälsomyndigheten var en paria som borde avskaffas. Dess enda uppgift då var att komma med ”bevis” för att höja skatten på tobak och alkohol men om dessa gifter nu är så farliga så varför inte införa förbud? Blir det mer hälsosamt att supa och röka om det sabbar ens ekonomi samtidigt? Här i Vietnam får jag en packe cigg för 4 spänn och en bira kostar lika mycket och det är samma priser i Kambodja… skulle jag må bättre av att pröjsa svenska skatter? Knappast…

  • Undrar om Folkhälsomyndigheten är det som tidigare hette ”Statens institut för rasbiologi” ? Det är ju samma typ av sossar som styr, nu som då.

 5. Med samma logik måste förstås arbetslösa skyndsamt uppsöka större folksamlingar eller bilda egna. Inte ska de behöva avstå från förmånen att utsättas för smitta.

  • Jag har en otäck känsla av att detta virus är konstruerat av någon eller flera väldigt elaka individer att spridas över världen, Var det en tillfällighet eller ren ondska som gjorde att detta började mitt i
   världens mest folkrika land för att spridas värden över?

   I mina ögon skulle jag gissa på globallister, dels tycker
   dom att människor blivit för gamla, och gamla människor
   är mer Nationalistiska vilket dom hatar, så för att få
   världen att domineras av ett litet fåtal så varför inte???

   Till och med våra folkvalda tycker att gamla människor
   tar för stor plats o kostar för mycket, eller hur Magdalena?

   Detta är Givetvis rena konspirations teorier, utan vetande,
   men det känns som om där är något som inte stämmer!?

   • Konspirationsteorin låter ju lite som min favoritfilm ”De 12 apornas armé” men jag tror föga på den. Däremot så är det ju ingen större hemlighet att Kina har sitt center för att utveckla biologiska vapen just i Wuhan så faen vet vad som kan ha läckt ut därifrån. Hela hysterin runt allt verkar dock vara konstruerad men då av andra krafter som vill sänka Kina som ekonomisk stormakt men de som kommer att sänkas är länder inom EU för de skulle kollat fakta först som att viruset dör vid +30 C så här i asien där jag befinner mig nu är faran över och jag hoppas bara att jag fixar den vecka jag måste stanna i Fjollträsk innan jag drar vidare till Montenegro som har noll konstaterade fall för de har inte några Toklöv eller Merckl vid rodret 😉

 6. I det här fallet när man pratar om jämlikhet så får man allt tänka på småföretagarna.

  Det slår ju jävligt hårt mot en restaurangägare eller caféägare om man stänger ned rörelsefriheten. Sätt en restaurangägare i relation till en it-programmerare och visst blir det en jävla skillnad på inkomsterna om man stänger ned rörelsefriheten.

 7. Vänstertänk: alla ska ha det lika dåligt, utom den politiska ledningen.

  (Kom att tänka på Orwells ”djurfarmen”.)

 8. Om de som har möjlighet, stannar hemma, så gagnar det alla övriga också.
  Har idioten inte tänkt alls?
  Så agerar politiskt tillsatta pk chefer.

 9. På vilken kommunistisk läroanstalt hittade man denne epidemolog ? Karln sitter och svamlar om jämnlikhet under pågående pandemi ! Märkligt att han inte tar upp genusperspektivet också.Att så många som möjligt kan jobba hemifrån är väl alldeles utmärkt med tanke på med vilken rasande fart viruset sveper fram.Det hade nog inte heller varit någon större förlust om han hade stannat lite längre i Somalia.

 10. Sverige med sin femen politik är utskrattad i resten av världen, det är endast i Sverige man tar denna trams politik på allvar.

  • Helt sant! Är på resande fot och var även så förra vintern, träffat många människor av olika nationaliteter och jag vill nog påstå att Svea Rike är det mest utskrattade landet i världen sedan åtminstone ett par år tillbaka.

 11. Vi dör inte tillräckligt fort.
  Dessutom ska statistiken mörkas nu.
  Vi slutar testa för Corona.

 12. Naturligtvis, även heliga Pride-festivaler är självklart mycket viktigare i dagens Islamistiska Fjoll-Sverige än bekämpning av Coronavirus !
  Svenska folket har enligt någon typ av undersökning störst förtroende för PK-media SVT och SR.
  Vem är förvånad över detta när majoriteten av den svenska väljarkåren föredrar en landsförädisk 7 klöver i riksdagen ?

  • Undersökningar likt dessa utförs dock mestadels på beställning och omfattar några tusen pers i Fjollträsk med omnejd 😉

   • Spelar ingen roll var undersökningen görs, i Norrland tex där är folk socialdemokrater i större utsträckning än i övriga landet.
    Socialdemokrat= lågpannade idiot.

Kommentera