Det sanslösa klimatslöseriet

INSÄNDARE. Isabella Lövin öser våra pengar över klimatprojekt. Hon har lyckats dubbla statens kostnader för detta på några år. Men utan att koldioxidutsläppen minskats. Vare sig i redan nästan fossilfria Sverige eller i världen. Även om hon mot all seriös vetenskap skulle ha rätt i sina domedagsprofetsior är hon sämsta tänkbara person för att åtgärda problemet.

Steget Efter

Nästan varje åtgärd hon drivit igenom visar sig vara antingen meningslös eller motverka sitt syfte. Allt från Romavtalets kostnad på 1000-tals miljarder och drastiskt ökade bidrag till EU och FN till plastkasseskatten. Men detta gigantiska slöseri tömmer statskassan såväl som de privata spargrisarna och lämnar välfärden i ruiner.

Slöseriombudsmannen har redan tidigare utnämnt henne till ”Årets värsta slösare”. Nu har han skrivit boken ” Slöseriet med dina skattepengar” – 258 exempel du inte vill betala för. I boken listar han rader av dyra, meningslösa projekt. Här några exempel:

  • Elbilar har fått 13 MILJARDER i stöd. Trots att det bevisats att de släpper ut mer än vanliga bilar om batteritillverkningen räknas in.
  • Svenska elbilar köps med kraftiga rabatter. Säljs med vinst i Norge. Svenska skattebetalare betalar 400 miljoner för elbilar i Norge!
  • Stöd till elcyklar har kostat 1 miljard. Stöd med 10.000 per köpt cykel. Priserna sköt i höjden och många tog ut subventionen och lämnade tillbaka cykeln på öppet köp.
  • Elcykelpool i Linköping fick stöd för att köpa 200 elcyklar för 19.000 kronor per styck!
  • Alla straffskatter motiverade med klimathotet är kontraproduktiva. Plastkasseskatten drar inte in de 2 miljarder som Miljöpartiet påstår. Vem köper plastkassar för 1.800 kronor om året? Plastkassen är redan överlägset bäst för miljön. Nu hindras utvecklingen av nya nedbrytbara plaster. Kylskåpsskatten gör att vi köper billigare vitvaror från Tyskland. Etc,etc.
  • Vi betalar 20 miljoner för att klimatkompensera de styrandes flygresor.
  • Trots löften sålde man Vattenfalls tyska kolkraft till underpris. Förlusten blev 30 MILJARDER. Kolet bryts fortfarande.
  • Elledningen Jönköping – Hörby kostade 7 MILJARDER. Men efter fyra år fortfarande obrukbar.
  • Vindpark Vänern kostade en halv MILJARD. Blev aldrig lönsam och såldes till franskt bolag för 25 miljoner! Hela vindkraftbranchen är i kris. Företag går i konkurs och tusentals anställda sägs upp. Trots enorma satsningar ger vindkraften bara en bråkdel av det globala energibehovet.
  • Elcertifikat har kostat 10 MILJARDER och beräknas kosta 100 MILJARDER kommande 25 år. Ingen effekt på utsläppen har kunnat visas.
  • Örebro har satsat 8 miljoner på vindkraft som aldrig tagits i bruk.
  • Gävle har satsat 100-tals miljoner på en biogasanläggning. Ingen köper gasen och anläggningen tvingas att själv bränna upp den.
  • Även Eskilstuna eldar av samma skäl för kråkorna.
  • Stöd till solenergi kostar 2 MILJARDER. Trots att Riksrevisionen, Energimyndigheten och andra totalsågat stödet.
  • Många kommuner subventionerar dyra kurser i klimatångestterapi. Den nya folksjukdomen som är en följd av koldioxidfobin.

Våra pengar strömmar ut. Annat än man kan säga om den elkraft som kommer att behövas i Lövins framtida samhälle. Kostnaden för nedläggning av kärnkraften kommer att leda till energibrist och ökat beroende av importerad kol- och gaskraft. Redan nu har elbristen stoppat viktiga industrietableringar i Sverige. Fiskala straffskatter lär inte fylla de växande hålen i stats-kassan. Man tar inte in på skattegungorna vad man förlorar på den vilt snurrande klimatkarusellen.

Nu har opinionen tvingat Lövin att i EU verka för mer kärnkraft. Men hon lär bokstavligen fortsatt vara käringen mot strömmen. Hennes rabiata faktaresistens lär inte gå att bota ens med elchocksbehandling. Det är inte förvånande att folkets förtroende för riksdag och regering faller som en sten. I senaste mätningen från över 50% till under 30%. Lövin och Bolund saknar sedan länge allt förtroende bland väljarna. Men bestämmer fortsatt över deras pengar och liv.

Men jag borde inte klaga. De har höjt min fattigpension med hela 48 kronor i månaden.

Rolf Malm

15 thoughts on “Det sanslösa klimatslöseriet

  1. En vice statsminister som mitt under pågående smittspridning pratar en massa skit om eventuella klimathot och framtida omställningar.
    Hon kan sätta sig i karantän på livstid, falska klimathäxa!

  2. Hon stod i tv igår och orerade om nåt…och bakom stod stollen Bolund och nickade som om han hade Parkinson…man vill bara gråta.

  3. Jättebluffen med vindkraften måste ju synas förr eller senare och det är ju väldigt logiskt att förstöra all natur i norrland där vi absolut inte behöver den för att skicka elen vidare till kuststäderna och då förlora i princip allt man producerar eller tom gå minus när elen ska transformeras upp och sedan ned. Länsstyrelserna har haft möjlighet att begära bankgarantier av bolag som t ex SCA Energy men tror någon att de gjort så? Nej, de har tillåtits att starta upp små enmansföretag som ska stå för återställandet efter de 30 år de ska existera och tror någon att de finns kvar då? Så stort GRATTIS alla skattebetalare som är vid liv då!

  4. Nyval nu och samtidig höjning av spärren till tio procent. Sen är vi av med idioterna 😄😄

    • Tror inte det behövs, 2022 eller i ett nyval kommer dom inte upp till 4%….om inte sossarna hjälper till med stödröster.

      Dom har skitit i det blå skåpet med sin verklighetsfrånvända politik som t ex bensinskatter och plastpåseskatten samt lite annat smått och gott.

      • Ja det finns inget land på jordklotet som har så många helidioter i sin regering som Sverige.

  5. Ifall inte den kärringen och hennes anhang röstas bort 2022,
    då kan Sverige hälsa adjö till det som en gång var ett normalt
    land
    Om ni inte tror det, så är det bara att ni lyssnar på gröngölingarna
    i ungdomsförbundet, och konstatera att efterföljarna är än värre!
    Sverige har inte råd med att låta fler jubelidioter styra landet
    mot en säker katastrof!
    En av dessa snillen föreslog här om dagen att vi skulle förbjuda
    upptagning av oljeprodukter, det visar på att kunskaper inte är
    en merit hos Miljöpartiet!

  6. Klimat- & miljöminister Isabella Lövin (MP) kommer förr eller senare att få sota ordentligt för alla lögner hon uttalat och spridit under sin tid i Sveriges regering.

    Statsrådet Isabella Lövin sa t. ex. följande från riksdagens talarstol onsdagen den 13 juni 2018:

    ”På min gräsmatta finns inte ett grönt grässtrå längre. På fem veckor har vi knappt haft en droppe regn. Brunnen har börjat sina, och vi är bara i början av juni.”

    I själva verket såg det ut så här grönt ut på en del av Isabella Löfvins hustomt just den dagen:

    https://nyheteridag.se/wp-content/uploads/2018/06/lovin_gron-grasmatta_skelett_650.jpg

    Dokumenterat den 13 juni 2018 av en fotograf från Nyheter Idag.

    En skarp uppmaning till (MP)-ministern och hela Stefan Löfvens totalt misslyckade JÖK-regering:

    SLUTA LJUG!!!!!

    • Ingen risk för henne att hon ska få stå till svars hon har journalisterna på sin sida. De är själva kommunister och miljöpartister.
      Hon är själv fd journalist på Damernas värld där är väl hennes nivå med att fantisera ihop reportage om kungahuset.

  7. Glöm inte Gobigas i Göteborg som kostat mellan 1,5 och 2 miljarder, som Göteborgs skattebetalare stått för. Bara för att en miljömupp till kommunalråd tyckte det. Anläggningen är helt oduglig nu och kostar 2 milj om året bara i underhåll, utan att något produceras. Samma käring blev ordf i Göteborg Energi. Det första hon gjorde då var att dra in hälften av p-platserna för de anställda kunde cykla till jobbet! Nu är hon pensionär och ingen är ansvarig för miljarderna.

  8. Mutor hotar FN:s globala mål. Korruptionen i världen försvårar radikalt möjligheterna att nå målen i Agenda 2030 om en hållbar global utveckling.

    Biståndsorganisationen Sida har under senare år kraftigt utökat antalet personer som arbetar direkt eller indirekt mot korruption i biståndsländerna.

    Läs gärna mer och lyssna till ljudreportaget på länken nedan:

    https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7345248

    Delcitat

    Globala målen är den mest ambitiösa agendan för hållbar utveckling som världens länder någonsin antagit och finns till för att uppnå fyra fantastiska saker till år 2030:

    Att avskaffa extrem fattigdom, Att minska ojämlikheter och orättvisor i världen, Att främja fred och rättvisa, ATT LÖSA KLIMATKRISEN.

    Genom Globala målen för hållbar utveckling kan det här bli verklighet. I alla länder. För alla människor!

    Slut delcitat

    Läs mer om de Globala målen på länken nedan:

    https://www.globalamalen.se/

    Hemsidan drivs av: UNDP – United Nations Development Programme

    Nu hotas alltså alla högt uppsatta mål i Agenda 2030 av KORRUPTION!

    I det genomkorrumperade sällskapet med klimatalarmister som för en tid sedan samlades i Madrid trivdes väl Sveriges klimatminister Isabella Lövin (MP) med sin egen dubbelmoral lika bra som fisken i vattnet.

    Statsminister Stefan Löfven (S) betalade i slutet på år 2019 ut sammanlagt 8 miljarder svenska skattekronor (4 + 4 = 8) till FN:s korrupta gröna klimatfond.

    Pengarna går naturligtvis inte till åtgärder för att främja miljön & klimatet, utan har troligtvis redan delats ut bland Löfvens och Lövins korrumperade globalistkompisar, som i skrivande stund sannolikt spenderar summorna på att öka deras privata lyxkonsumtion. Vart mångmiljard-donationerna av våra skattepengar tog vägen kommer vi troligtvis aldrig att få veta.

    Och Greta + hennes trogna följare lever i den naiva tron att hennes skolstrejkande, resande & talande får politikerna m fl att utföra något konkret och verkningsfullt i ämnet på kort tid.

  9. Elsparkcyklarna dumpas (mest av utlänningar, antagligen ?) i känsliga vattenmiljöer i Stockholm med omnejd, ändå fortsätter man med dessa, som dessutom bl a pga sin korta livslängd mm är helt miljövidriga!
    Vid sidan av massinvandringspsykosen är klimathysterin just nu världens två värsta masspsykoser!

    • De som sitter i regeringen och bestämmer om all idioti som drabbar Sverige måste t upp sina egna plånböcker och betala allt vad dom ställt till med. Det lär bli några tusen miljarder så det är bara att önska LYCKA TILL.

Kommentera