Stäng

Regeringen gör allt för att inte göra något

BROTTSLIGHET. I maj 2017 lovade dåvarande inrikesministern Anders Ygeman (S) att stoppa de internationella stöldligorna som härjar i vårt land, inget hände. Nu lovar nuvarande inrikesminister Mikael Damberg (S) hårdare tag vid våra gränser. Regeringen har tillsatt en utredning som ska ge polis och tull större befogenheter för att stoppa stöldligorna.

Bland annat ska polisen få rätt att använda automatisk kameraövervakning för att identifiera fordon och regeringsskyltar och tullen ska får rätt att kvarhålla stöldgods och misstänkta som är på väg ut ut Sverige, vilket man inte får idag!

SVT Play, börjar 16:05 in…

-Pettersson säger att som vanligt är regeringen effektiv, de tillsätter en utredning som ska bli klar i september år 2021, sedan ska den ut på remiss, det ska tjafsas och sedan lagstiftas, så i bästa fall är lagen på plats till 2023.

Bussar med stöldgods i linjetrafik mellan Stockholm och Rumänien (från 2014, så alliansen var inte bättre)

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

 

15 reaktioner på “Regeringen gör allt för att inte göra något

 1. Varför skall vi tro att det nu skall bli åtgärder som leder nån vart när det inte hänt förr. Allt som påstås är på G har en så lång framförhållning att vi hamnar långt in på 2020 talet, då är S passé, o det vet dom. Deras pressmedelanden är ett spel för galleriet, det enda dom vill är att tiden skal gå så att de får in så många som möjligt innan det tar stopp med en smäll. Landet Sverige skall inte gå att reparera förrän deras version av S:2.0 reser sig ur spillrorna i framtiden.

 2. Gymnasielagen klubbade man igenom extremt snabbt, så även FRA-lagen, trots påtalade brister och konsekvenser från såväl, lagrådet som andra instanser.

  Visst behövs det lite tid för att lagar skall bli bra, men vissa självklarheter borde man kunna få klart på iallafall ett par månader väl?

 3. Hur många gånger tillåts en minister göra grava övertramp innan Löfven öppnar munnen? Jag tänker nu senast på Ygeman och Turkiets behandling av en svensk medborgare.

 4. VI HAR INGEN REGERING I SVERIGE.
  DET ÄR BARA EN SAMLING VÄNSTERVRIDNA LÅGBEGÅVADE SNURRIGA STOLLAR

 5. Tack Pettersson – jag gillar rubriken “Regeringen gör allt för att inte göra något”! Om något är sant så är det just detta som våra ”relationskorrumperade” politiker sysslar med. I morse lyssnade jag på Swebbtv och där myntades följande: ”Alltid för lite och alldeles för sent”. Låter också väldigt passande! När jag läser och lyssnar på våra regeringspolitiker så tänker jag på ett ”VM i näspetning”! De petar och petar men de hittar ingen intelligens i det de pillar ut. Jag skrev i en annan insändare ett annat fint ”ordspråk” som en normal människa sade till mig: ”Hade dumhet gjort ont- hade de skrikit ihjäl sig”!

 6. Mycket snack som låter bra för stunden. Så är det för sosseriet. Alltid lurar det några. Att tillsätta en utredning verkar vara ett tecken på handlingskraft. Enligt det nämnda sosseriet. Det sopas under mattan och skjutas till framtiden så att Svenskarna ska glömma.
  Jag har dragit den slutsatsen att sossarna hankar sig fram frenetisk med makten nu i tron att i framtiden ha lyckats öka på valboskapen så att de kan få egen majoritet. Sverige är våldtaget och håller på att förgöras. De ansvariga måste ställas inför rätta!

 7. Som vanligt inom Sociopatdemokraterna. Mycket snack, absolut stängd verkstad. När pressen blir för stor, gör en utredning, gärna med klara önskningar om utfallet.
  Utredaren får gärna vara en av kompisarna, som man därvid kan avlöna med en mindre förmögenhet. Om 1 1/2 år begravs hela skiten, och en kompletterande utredning tillsätts, och därefter händer absolut inget.
  Snacka om att ta ansvar. Fy fan.

 8. Som så många gånger förr…Ge sken av handlingskraft. NUUUU !!! ska vi agera mot gängen. Så fa´n heller. Tillsätt en eller flera utredningar. Dra på verkställandet så långt det bara går. Åtminstone till efter nästkommande val. Sjösätt den nedbantade, avskalade och impotenta skapelsen någon gång i nästa mandatperiod. Man får ju inte vara så dum att man stöter sig med sina köpta väljargrupper.
  Verkar vara ett liknande upplägg med besluts-ångesten för Corona.
  Ett tips : Skyll på pensionärerna, som ni brukar.

 9. 1982 pratade jag med en dansk som åkte hit varannan vecka för att köpa våra allra finaste orginalmålade antika möbler, varje resa fyllde han skåpbilen med i många fall möbler som krävde exporttillstånd. Allt kördes rätt ut ur landet, han blev aldrig stoppad, och han var långt ifrån ensam om detta. I Stockholm finns det sedan 80-talet ”exportörer” som varje vecka skickar iväg hela tradarlass med det finaste som går att uppbringa, nästan inget söks tillstånd för. En stor majoritet av våra kulturföremål är nu för alltid borta. Sedan vi gick med i EU har detta bara ökat, och då även med stöldgods. Ingen av våra politiker har brytt sej under nu ca 40år av detta vansinne, det är verkligen en skandal.

 10. Indirekt tillåts tjuvligor tömma landet på allt med denna totala slapphet från vilken regering de må vara
  Allt för EU
  Skafferiet, näring, företag och privat personer blir plundrade och staten står med armar i kors och funderar (hade vi varit en krigs zon så hade vi kanske förståt!!)
  men det här fyfan!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: