Ungdomsrån kan räknas som hatbrott, lagen är lika för svennar och blattar

BROTTSLIGHET. Ungdomsrån där offren blivit kallade saker som ”jävla svenne” av rånare med utländsk bakgrund. skulle kunna räknas som hatbrott – trots att den attackerade inte tillhör en minoritetsgrupp. Det säger Görel Granström, som forskar om hatbrott på Umeå universitet, i Sveriges Radio P1-morgon.

Rånarliga som härjade i Nacka 2017/2018. Bilden från Informationskriget.se

– De grunder som skyddas är till exempel hudfärg och nationellt och etniskt ursprung. Och det står inget i lagen om att det bara skulle vara en annan etnicitet än den svenska som skyddas.

Mathias Larsson, kammaråklagare i Skåne och specialiserad på hatbrott, kommer dock inte på något fall där hatbrott mot en majoritetsgrupp har lett till åtal och fällande dom.

-Pettersson ser att lagen gör ingen skillnad på att kränka svennar eller blattar, men jag har aldrig hört talas om att invandrare blivit åtalade för att ha kränkt svenskar så det verkar som åklagarna inte bryr sig om lagen, för att inte tala om den svenskhatande Näthatsgranskaren Tomas Åberg eller Trolljägaren Robert Ascgberg.

Rent lagtekniskt är det straffskärpningsregel i brottsbalkens 29 kap. 2 § 7 p. som aktualiseras och ger gärningsmannen vid ett hatbrott strängare straff än han hade fått om motivet inte varit hat mot en viss grupp.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Ungdomsrån kan räknas som hatbrott, lagen är lika för svennar och blattar

 1. Det vore på sin plats att lagen gäller åt båda håll och lika för ALLA. Allas lika värde……??

 2. Tro fan att man är våldtäktsman eller förnedringsrånare om man ser ut som dessa stolpskott…..att IQ 20 syns på utseendet är också nu klarlagt.

 3. Ett som är säkert är, att det inte råder likhet inför lagen.
  Etniska svenskar är tillåtna villebråd, för hatiska rasister som invandrat hit och försörjs av svenska skattebetalare.
  Som vi vet är det bara vissa invandrare som är svin men de tillåts förbli svin utan rättvisa straff när de begår grova hatbrott.

 4. En spade är en spade – alltid! Gör invandrare något skit, så skall media givetvis beskriva detta som skit och i klartext beskriva VEM/VILKA som är gärningsmän.
  Det är när så INTE sker, som en i grunden tolerant majotitétsbefolkning börjar hata och bli främlingsfientlig. Någon möjlighet att försvara sig ges ju inte – alla säkerhetsventiler saknas när nu yttrandefriheten för gräsrötterna förbjuds inom kort. Och MSM/Public Service representerar INTE på något sätt svenska gräsrötter! Genom att lagföra majoritéten när de ger svar på tal, så blir resultatet precis det som eliten/PK säger sig vilja motverka.

  Så som juristnätverken HILDA, RUBEN, IDA “tillämpar” lagarna idag, så inser man att de VILL skapa inbördeskrig, upplopp resp kaos i Sverige. Och ur kaos, så skall ju enligt deras marxistiska teori paradiset uppstå som en “Fågel Fenix”, om det inte istället blir som i Iran där marxisterna massavrättades av Islam. Och någon hjälp från svenska gräsrötter lär knappast juristerna/marxisterna få, om…

  • Håller helt med dig.
   Pk politiken är den som får vanligt folk att bli förbannade. Vi ser hur olika vi behandlas i domstolarna och inser väl en normalbegåvad vad som sker i Sverige. Nu är det nog med pk dumheter.
   Hade en mailväxling med en arabisk journalist på SVT. Han ville inte erkänna att ett hatbrott är ett hatbrott, oberoende av vem som är gärningsman/ offer.

  • Tänkte också skriva nåt liknande, i princip alla förortsområden (no-gone zoner) är är Svensken i minoritet.

Kommentera