Vad skiljer en AI-robot från en politiker?


INSÄNDARE. Trots Löfvens löften växer arbetslösheten. Bland invandrare är den skyhög och med dödliga konsekvenser på alla samhällsplan. Att de enkla jobb, som politikerna tror ska utföras av horder av lågutbildade migranter, redan tas över av robotar är ju uppenbart. Att okvalificerade streber-politiker själva kan ersättas av Artificiell intelligens, AI-robotar har de nog inte ens tänkt på. Men framtiden är närmare än de tror.

Roboten Atlas använder Artificiell intelligens. Wikipedia

Klyftorna växer till avgrunder i takt med att utanförskaps-folket fortsatt växer med 130.000 invandrare om året. En statsminister med AI-intelligens skulle aldrig lovat lägst arbetslöshet, toaletter till alla världens fattiga, inga höjda skatter, mininivå på invandringen, fossilfritt Sverige eller skyllt kriminalitet och sammanbrott på 15 år gamla skattesänkningar, droghandeln på ungdomar i Djursholm eller ens tänkt tanken på januariavtal. En robot har perfekt syn. Men även för en färgblind statsminister som ser allt i brunt, finns ju nu specialglasögon som ger färgsyn och förmåga att skilja rött och grönt från blått. För att inte tala om alla hans andra grodor som aldrig skulle hoppat ur en IT-robots mun.

Migranter, som på pk-svenska kallas flyktingar. Som lockas hit med löften om generös försörjning och betjäning av svenska skatteslavar. Men som med stora besvär lämnat hemlandets fattigdom och ofrihet för att hamna i än värre i svenska utanförskapsgetton. Materiellt kanske bättre, men religiöst och kulturellt en mardröm. I ett kallt land med obegripligt språk och självförakt som nationaldrag. Förlamat av religionsförakt, antinationalism, godhetshybris, feminism, genuslära, gayparader, klimatångest och falsk demokrati. Med en ledning som bytt ut hjärnan mot hjärtat. Som talar ett nyspråk som inte ens svenskfödda förstår. Ett språk där orden istället för att förklara används för att dölja sanningen. En kultur totalt på tvärs mot den invandrarna växt upp med. Likt utlandsvenskar tyr de sig då till landsmän och klanbröder och blir mer patriotiska än de någonsin var i hemlandet. Hemlandets språk, mat, musik, klädsel, religion, traditioner och lagar blir viktigare att bevara i en ekonomiskt generös, men misstänksam och upplevt fientlig, omgivning. Andra generationens invandrare – de som inte upplevt sina föräldrars skäl för landsflykt – radikaliseras och tar i frustration till våld och kriminalitet för att hämnas upplevd segregation och utsatthet. Vilket svenska politiker tror kan botas med strängare lagar, fler poliser, utegångsförbud, sänkt straffålder, tidiga sociala insatser, fler bidrag och extra förmåner. Samtidigt som man med ökad censur, juridiska gummiparagrafer, rasistanklagelser och mediadrev godtyckligt blandar ihop hets mot folkgrupp med befogad kritik av en katastrofalt misslyckad, svensk invandringspolitik. Kritik som inte har ett dugg att göra med vare sig rasism eller nazism.

Så illa skulle det aldrig gått om dessa okvalificerade politiker bytts ut mot AI-robotar. De har nämligen just de egenskaper som politiker saknar. Förmåga att lära av tidigare erfaren-heter, förstå naturligt språk, lösa problem, planera och generalisera. De vidtar åtgärder som maximerar chanserna att nå uppsatta mål. Kräver ju inte heller årliga jättelöner, fantasipensioner och dyra reträttposter. De är opåverkbara av partipiskor och ljuger aldrig. De kohandlar inte och låter inte personliga vinster styra beslut. De är ekonomiskt oberoende och behöver inte fuska med ersättningar och arvoden. De jobbar dygnet runt och behöver inte semester och sommaruppehåll. De skulle snabbt tagit in seriösa vetenskapsresultat om klimatet och förhindrat att tusentals miljarder slösas bort på en falsk, galen koldioxidfobi. Samtidigt som 100-tusentals svenska pensionärer lever på svältgränsen och folk dör i sjukvårdsköerna eller skjuts, sprängs, våldtas och rånförnedras på gator och torg. Om dessa framtidens beslutsfattare mot förmodan skulle fatta felbeslut kan de omedelbart bytas ut – till skillnad mot dagens politiker som snarare belönas ju fler skandaler de ger upphov till. De är ju inte ens folkvalda.

Rolf Malm


17 responses to “Vad skiljer en AI-robot från en politiker?

 • ponnsan62

  En robbot är en sosse. Med Nazistika
  Inprogramerade. Åsikter !

  Gilla

 • ponnsan62

  Tycker du att du lyckas med ditt updrag
  Från folket.

  Gilla

 • SvenskMan77

  Mummlar o stammar robotar?
  Tycker förövrigt att mainstreamjournalister borde ersättas av robotar.

  Gilla

  • Billy Boy

   Mainstreamjournalister är redan en form av robotar. I stor utsträckning skriver och säger de okritiskt och lydigt det som ledningen för media de är anställda hos beordrar dem att uttrycka.

   Gilla

  • Grune

   Just det, alla dessa robotar med O I intelligens ( Obefintlig intelligens ).

   Gilla

 • Stefan SH

  Rolf Malm har lite fel här, AI-robot är ingen intelligens.
  Ännu mindre perfekt.
  Någon måste alltid tala om för en s.k. AI-dator vad den skall göra långt innan den kan börja ”fatta egna beslut”. T.ex. Googles AI-datorer läser politiskt korrekthet innan dom släpps fria.
  Och det är inte så fantastiskt som man tror, tekniken och principen har funnits länge.
  Det finns ingen intelligens som är konstgjord..
  Det är bara bättre och bättre mjukvara i bättre och bättre hårdvara.
  Som har snabbare tillgång till mer o mer data. Och avancerad programmering.
  Spänningsskillnad på transistor-grindar, oavsett antal, gör inte materian intelligent.

  Det hörs mycket om vilka framgångar AI-gör, hörs mindre om hur mycket problem den har.
  Jag skulle ändå önska flera pragmatiska människor med äkta intelligens som styr världen.

  Gilla

  • rune

   ”Rolf Malm har lite fel här, AI-robot är ingen intelligens.”

   Man vågar nog påstå att flertalet politiker och tidningsskribenter kan jämföras med AI-robotar beträffande ev. intelligens.

   Gilla

 • Vad skiljer en AI-robot från en politiker? — Petterssons gör Sverige lagom! – Life, Death and all between

  […] via Vad skiljer en AI-robot från en politiker? — Petterssons gör Sverige lagom! […]

  Gilla

 • Dissidenten

  Definitionen av en dåre, är att attackera ett problem, på exakt samma sätt gång på gång, och hoppas på ett annat resultat.
  Jämför med Löfvens desperata påhopp på SD. Ett riktigt bra valarbete för SD.
  Demokrati är inte något som prioriterats, inom de socialdemokratiska kadrerna, de senaste 50 åren. Valfusk har förmodligen, varit en utbredd företeelse under de senaste valen.

  Gilla

 • ossie

  I 7 partier är det ett krav att vara totalt intelligensbefriad.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Tänk er själva att ha en sosse robot i en debatt, den roboten skulle inte säga någonting bara vara helt tyst på alla frågor. För den roboten har blivit programmerad att inte ljuga, det tänkte inte sossarna på att det är andra som bygger och programmerar robotarna

  Gilla

 • Tony

  Efter SD s begäran om att kanalcheferna skulle kallas in
  för att utfrågas av kulturutskottet, så säger
  Stefan Löfven att det är ett hot mot Demokratin???

  Den naturliga frågan blir då VILKEN DEMOKRATI Stefan?
  Råder det demokrati i Sverige? Hade det gjort det hade i
  inte Stefan Löfven och resten av jökarna urinerat på
  den Svenskfödda befolkningen.

  Gilla

 • Argus

  ”Vad skiljer en AI-robot från en politiker?”

  I:et? 😉

  Gilla

 • Gringo

  Roboten lär sig av sina misstag, vilket regeringen, socialdemokraterna och många politiker inte gjort efter decennier. Hade jag gjort om samma misstag på mitt arbete, hade jag fått sparken efter ett tag. Tyvärr är det så att de som borde bli politiker inte vill bli det medan de som inte borde bli politiker gärna vill bli det.

  Gilla

 • Tore

  Roboten har vett att hålla käf…. en.
  Det har inte Stefan Löfven.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: