Drottning Silvias far hade central roll i att smuggla judar och motståndsmän


MEDIA. Originaldokument från andra världskriget som nyligen analyserats ger ny information om drottnings Silvias fars roll under andra världskriget, rapporterar Expressen.

Handlingarna som bland annat är dagboksanteckningar från en person i Walther Sommerlaths närmsta krets visar att han hade en ”central roll” i en tågtransport i augusti 1944 då både judar och motståndsmän smugglades från Berlin till Trelleborg.

Enligt dokumenten ska den svenska drottningens far också hjälpt till att ordna fram identitetshandlingar till judiska flyktingar.

It-konsulten Tomas Sielski står bakom de nya uppgifterna tillsammans med bland annat historikern Sven Rosborn.

-Pettersson undrar varför nästan alla svenska medier nazistanklagade det svenska kungahuset, spred de falska nyheter utan att kontrollera sanningshalten?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


2 responses to “Drottning Silvias far hade central roll i att smuggla judar och motståndsmän

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: