Att skjuta prickfritt i skidskytte?


INSÄNDARE.  Vad betyder det – jättebra eller uselt? Den frågan måtte Stefan Löfven och hans regering ställa sig. De lyckades ju med en skenbar fullträff i form av januariavtalet att behålla ledningen. Men det visade ju sig snart vara ett grovt bomskott. Inte ens ett kantskott. Man sköt sig själv i foten och haltar nu med svårighet efter den träffsäkre Åkesson.

Hanna Öberg, olympisk- och världsmästare i skidskytte. Bild Andreaze

Att sikta på att behålla ledningen genom att skjuta på Västerpartiet visade sig vara en livsfarlig blindgångare. Att ladda om med extraskott i form av blindskottet Annie Lööf – hon som skulle käka upp sin hägerkänga om hon bytte lag – kostar oändliga straffrundor. Jonas Sjöstedt tog rygg på ledande Jimmie Åkesson och de växeldrar nu mot målet. Påhejade av åskådarfolket och tätt följda av jagande moderater och Kristdemokrater. Åkesson tycks dock ha betydligt bättre glid och drar ifrån i utförslöporna när favorittippade pk-laget muttrande rasistiska förbannelser och på felvallade skidor stakar sig fram i gamla uppkörda spår. Uppförsbackarna växer till rena väggen för dessa motvalls kärringar som kommit på efterkälken och tävlar i kön. Spåren efter feminister av båda könen förskräcker, men de klafsar vidare i genusmodden och feministslasket. Med skidstavar lika brutna som deras vallöften. Nervöst darrande och snöblinda skjuter de budbärare och halmgubbar istället för att sikta mot verkliga måltavlor för Sveriges förfall till allmänt skjutfält, minerat område och brinnande helvete med skottpengar på den inhemska befolkningen. Ett folkhem som glider utför som en lavin och begraver allt vad traditioner, demokrati, civilisation och trygghet heter. Allt som av förfäder, sedan Gustav Vasa stakade ut framtiden, med möda byggts. Felorienterade om bansträckningen slösar de krafterna på helt fel ställen. Istället för att träna och anpassa sig till nya tekniker och förutsättningar motionerar de om uteslutning av konkurrenterna. Som anklagas för att vara dopade med rasism, nationalistisk laganda och nazistiska bindningar.

Dagens folkvalda är totalt insnöade. De kan inte ens stava till demokrati. Istället för att ta raka spåret, ladda med skarp ammunition och med siktet inställt på att målinriktat ta upp kampen mot spåren efter vasaloppsmängden gratisåkare från utlandet åker de slalom mellan utmaningarna. Det grenslar till rent störtlopp mot avgrunden och halsbrytande krasch med risk för bruten ryggrad – om de nu hade haft en sådan. Svenska folket måste göra ett rejält lappkast, byta ut hela vallateamet, ställa de bästa åkarna på startlinjen och byta ut en oduglig lagledare. För att inte helt spåra ur och hamna sist bland världens blåbärsnationer.

I fäders spår för framtids segrar. Heja Sverige!

Rolf Malm


12 responses to “Att skjuta prickfritt i skidskytte?

 • Plurikus

  Det politiska rummet har nu blivit så krökt att SD och V möts i gemensamma utspel. När Löfvén skjuter från höften resulterar det bara i ett skott i foten och han blir än mer vindögd

  Gilla

 • gamgubben

  Han kan verkligen ge en helt egen, men sann bild av Absurdistan och dess ledare, den gode Rolf malm

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Sabuni som skulle rädda Liberalerna har nu tänkt till och kommit med ett genialt och intelligent uttalande:
  -Unga rånare ska kunna flyttas hemifrån !!!!!!!
  Vart de ska flyttas och vad det skulle hjälpa förtäljer inte detta för tidiga Aprilskämt.

  Gilla

 • ruben

  Skidskyttet var en bra metafor. Det kanske t.o.m. finns ett samband, jag vet inte. Ja svenska myndigheterna visar även större omsorg och stöttning av kriminella än omsorg för allmänhet eller brottsoffer. Det är svårt för väljare att smälta. Se alla löjligt mjuka straff för grova brottslingar och ynkliga skadestånd till svenska brottsoffer. Vissa politiska organisationer och tidningar med statsbidrag engagerar sig i att öka hatet mot SD. Väljarna i Sveriges största parti kan kanske trots det ana en ljusare framtid snart.

  Gilla

 • Billy Boy

  JÖK-arna närmar sig snabbt en ödesdiger flygtur …

  Jeanders bildblogg

  Gillad av 1 person

 • Tony

  Rolf Malm bjuder på Många sura men sanningsenliga karameller för den styrande juntan! Det är precis så illa som han beskriver det!

  Gillad av 1 person

 • Conny Lundberg

  Reblogga detta på Life, Death and all between och kommenterade:
  Om det fanns några som absolut inte skulle inneha vapenlicens så vore det i så fall regeringen!!!

  Gilla

  • Tony

   Dom har inga vapen heller, dom är ju stulna, dom kan inte
   ens hålla reda på dom vapen som ska finnas där, och förvaret
   kan inte hålla reda på sina stora bandvagnar, snart kommer
   väl luftvärnspjäser också att försvinna, och återfinnas i ett
   krigförande land?

   Gillad av 1 person

 • Conny Lundberg

  Satir av bästa sorten!!! Tack, Rolf Malm och Pettersson!

  Gilla

 • Dissidenten

  Tur att Löfven sköt sig i foten. Hoppas det gör riktigt ont. Hade det varit i huvudet, hade det inte gjort någon som helst skada.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: