SD vill kalla in chefer för public service till riksdagen


MEDIA. Sverigedemokraterna under torsdagen in en begäran om att kalla in cheferna för SVT och SR till riksdagens kulturutskott för att diskutera frågan om partiskhet. Det rapporterar SVT:s Kulturnyheterna.

Steget Efter. Pettersson undrar hur val och opinionsmätningar skulle gå med neutrala medier.

Partiet är kritiskt till innehåll och uttalanden i SVT:s ”Morgonstudion” och i ”Rebecca och Fiona med P3”, som man menar brister i opartiskhet i public services utbud.

SD:s förslag röstades inte igenom. Nu riktar andra partier i utskottet kritik mot det som man kallar SD:s försök att politiskt styra public service.

– Det här är inte acceptabelt, säger Christer Nylander, ordförande i kulturutskottet och kulturpolitisk talesperson för Liberalerna.

-Pettersson säger att politisk styrning av public service är just det Sverigedemokraterna vill ha bort men det vill tydligen inte de andra partierna eftersom det troligen skulle gynna SD. M och KD är också kritiska till public Service men säger inte så mycket.

Steget Efter

Steget Efter

Steget efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


17 responses to “SD vill kalla in chefer för public service till riksdagen

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: