LO och SD på samma linje


LO menar att det behövs en rejäl reform när det gäller arbetskraftsinvandring.

Här är LO äntligen rätt ute. Sverige behöver inte en enda arbetskraftsinvandrare till enkla jobb när det i landet finns runt 400 000 arbetsföra utan jobb som alla kan ta de som eventuellt finns. Oppositionen (V, M och KD) vill gå längre än JÖK-partierna, men inte lika långt som SD. Fast oppositionens krav är främst att kompetensarbetskraft inte utvisas p.g.a. petitesser, inte att man vill stoppa städare, diskare och andra lågutbildade att komma.


14 responses to “LO och SD på samma linje

 • gamgubben

  Äldre pensionärer använder RUT eftersom hemtjänsten ex. vis inte städar hela huset och det de städar blir sämre än om du använder en städfirma. Tyvärr har kostnaderna ökat med ca. 15% eftersom de som utför jobben, OBS inte alla, tar hutlöst betalt för att administrera det hela. Naturligtvis finns, det som vanligt nu för tiden, fusk med påhittade uppgifter där utförare och kunder hjälps åt att lura staten.
  Men för oss äldre är det bra att kunna få hjälp, det tar ju inte Riksrevisionen hänsyn till.

  Gilla

 • gamgubben

  Arbetskraftsinvandring måste regleras till att gälla mycket speciella färdigheter som inte finns tillgängliga i landet. Vad gäller enklare arbeten, även bärplockning ska inte arbetstillstånd ges. Sänk bidragen så ska ni se att folk börjar arbeta eller helt sonika åker hem för gott istället för på semester.

  Gilla

 • Klas.

  Undrar om inte LO och Morgan börjar bli högerextrema.
  LO tycker samma som SD i arbetskraftinvandringen.
  Morgan försöker skärpa straffen, visserligen utan framgång.
  Det har ju SD önskat i 15 år.

  Gilla

 • Nisse

  Mångkulturen och folkutbytet, står högst upp på pk agendan.
  Då är det ok att ljuga, bedra och fuska rent generellt.
  Arbetskraftsinvandring, har idag blivit ett sätt att ta in folk utan asylskäl till Sverige.
  Vi behöver de med spetskompetens men de är mycket få som har den. Pk utnyttjar en lag, som egentligen var tänkt att fungera på annat sätt.
  Fattigdomen hade försvunnit men nu byggs en ny underklass upp igen och facken har glatt bidragit till detta.

  Gillad av 1 person

 • G Nordström

  De allra enklaste jobben finns i riksdagen När ska importen ta över dem?

  Gilla

  • Nils Dacke

   Exakt, installera 349 st robotar I riksdagen som varje morgon programmeras med de olika partiernas åsikter. Dessa robotar behöver ingen lön, inga lägenheter, inga fria resor, inga pensioner, inga fria luncher. Därmed har vi ersatt nuvarande knapptryckarkompani med modern teknik och AI, vilket medför bättre förslag och inga känslomässiga beslut utan alla beslut baseras på fakta. Dessutom har dessa robotar inga problem att prata med alla andra robotar. En win win situation för landet och dess arma befolkning.

   Gillad av 2 personer

 • Peter Skoglund

  Politikerna skapar ju problemen själva……….

  Riksrevisionen: ”Rut-avdraget leder till arbetskraftsinvandring och kostar staten miljarder”.

  ”– Rut-avdragen är inte självfinansierande”, säger Anna Brink, projektledare för granskning hos Riksrevisionen.

  Hon syftar på att den dåvarande borgerliga Alliansregeringen, när rut-avdraget för hushållsnära tjänster infördes 2007, bedömde att avdraget på lite sikt skulle betala sig självt. Men så har det inte blivit.

  Förra året betalade staten ut cirka 5,7 miljarder kronor i rut-avdrag. Ett hushåll som köper städning behöver bara betala halva arbetskostnaden. Resten får utföraren betalt av staten och skattebetalarna. Framförallt är det den tiondel i Sverige som tjänar mest som vinner på avdraget.

  ”– Vi rekommenderar att regeringen gör en ny bedömning av självfinansieringsraden och sysselsättningseffekterna för riksdagen, säger Anna Brink.”

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/rut-avdraget-leder-till-arbetskraftsinvandring-och-kostar-staten-miljarder

  Gilla

 • putte

  När det gäller kvoten av städare eller diskare så kallade enkla arbeten så finns nog den reserven redan till 200 procent fylld , felet är bara att av dessa individer är intresset för ett sådant arbete tämligen lågt .
  Samtidigt som vi ser att allt flera arbeten tas över av robotar , så även behovet av arbetskraft utan kunskap och vilja kommer nog att sjunka markant i framtiden .

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: