Vilhelmina måste låna till löner

INVANDRING OCH SKATTER. Vilhelmina kommun med c:a 6700 invånare vill tvingas låna omkring 82 miljoner kronor för att kunna klara löner, sköta driften ch nödvändiga investeringar. För några år sen skröt kommunen med ett budgetöverskott man då kopplade till mottagningen av migranter och statliga bidrag för dem, nu är bidragstiden slut.

Vilhelmina av oskarlin is licensed under CC BY-SA 2.0

Det är fruktansvärt. Jag trodde aldrig att vi någonsin skulle hamna i en sådan situation, säger kommunalrådet Annika Andersson (C) till Dagens Samhälle, tyvärr betalvägg.

Precis som andra kommuner som påtvingats migranter har man under de första åren kompenserats finansiellt av staten, men sedan har man fått ta över kostnaderna. Redan 2018 påbörjades det ekonomiska förfallet.

Några av de mest omfattande kostnaderna kommunen nu har finns inom utbildningsnämnden och man föreslår att flera skolor ska läggas ned.

-Pettersson säger att så kan det gå och så går det med allt fler kommuner i Sverige, det verkar inte så smart att satsa på outbildade invandrare och tvingas lägga ned skolor…

Om Sverige i morgon blir som Malmö idag hur blir Sverige då? 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Vilhelmina måste låna till löner

 1. Ja, verkligheten slår till. Nu står många kommuner
  där m skägget i brevlådan. De vågade/ville inte säga
  ifrån i tid. Då flöt pengarna in. Livet leker. Va, stängs
  kranen om 2 år? Hade inte en satsning om det. Jag
  jobbar ju bara här…Arma land.

 2. Men herregud!! Be migrationsverket att skicka 2000 ST pensionsförsäkring till kommunen!.o lev riktigt gött i 2 år!?!?

 3. Repatriation eller konken? Vilket som så blir kommunen av med en hel del människor, svenskar som Icke svenskar. Är själv född där i staden. Det fanns ett riktigt sjukhus där en gång i tiden. Men det jag säger till släkten som bor kvar där än är att ni måste återgå till djurhållning och odling om ni ska kunna överleva där i framtiden. Jakt och fiske funkar också men det kommer inte att funka om alla ska göra enbart det. Ser faktiskt fram mot en återgång till mer traditionell livsstil.

  Man vet ju iofs att oligarkerna bakom FN inte kommer att tillåta att man bor utanför deras “smarta” koncentrationsläger i framtiden. Så något jävelskap kommer dom ju garanterat att hitta på för att stoppa även den möjligheten. Det gäller nu att stoppa den utvecklingen på något sätt.

 4. Blir kul att titta på lyxfällan, när alla Svenska kommuner sitter där, herregud. Standardfrågan blir väl, “ränta, vad är det”? Grattis PK idioter, blir Ni inte rånade/ mördade så får Ni ingen pension senare heller.

 5. “Jättekonstigt” att stora mängder bidragslevande analfabeter inte ger den “rena Vinstbomben” som utlovats…!

  Det kan inte någonstans i hela världen finns människor med samma unika kombination av låg intelligens, obefintliga kunskaper i Matematik och Ekonomi, längtan efter grov korruption som hos PK-cancerns Partier och Media?
  Beror nu den dåliga ekonomin på “Ryska Påverkansoperationer” eller på att Matematik och Ekonomi är “lite Nazistiskt”?
  Är det detta ständiga jagande efter olika komplicerade skäl att vara avundsjuk på andra kollegor eller vänner som gör att Svenskor och Svenskar blivit så bottenlöst imbecilla och korkade ?
  Eller PK-Medias Nordkoreanska Hjärntvätt?

 6. Vi måste ha en ny regering och vi måste starta återvandringsverket snarast. Där kommer det att bli fullt upp och många jobb.
  Migrationsverket ska läggas ner omgående för behovet försvinner helt. Gränsen ska stängas helt utom för de som kan identifiera sig och har egen försörjning. Dessa åtgärder kommer sakta men säkert att vända utvecklingen. Vi måste även gå ur eu snarast och sluta att ösa ut pengar till allt och alla. Det håller inte…

Kommentera