Vad driver Stefan Löfven?

INSÄNDARE. Som amatörpsykolog tror jag inte att det är maktbegär. Det han ofta anklagas för. Han sägs ju ha sålt Socialdemokraternas själ för att få sitta kvar vid makten. Nu gick ju den strategin fullständigt åt pipan. Istället för att bryta blockpolitiken ledde det till att nya block skapades och förtroendet för honom och hans parti sjunker som en sten. Det blev dyrt att trampa på Jonas Sjöstedt och sätta sig i knät på Annie Lööf. Hans erfarenhet som slug fackförhandlare med en enda motpart fungerar inte inom politikens betydligt mer komplicerade förhandlingspuzzel.

Stefan Löfven trivs på ett möte i Bratislava med PES, Party of European Socialists. Licens CC BY-NC-SA 2.0

Jag tror att det är annat än maktbegär som driver honom. Jag tror att det är en euforisk tillfredsställelse att som outbildad och med blygsam bakgrund få befinna sig i centrum för uppmärksamhet. Att få visa upp sig bland världens ledare. Han älskar ju att resa till alla dessa politiska toppmöten och bli filmad med världens makthavare. Att glänsa i skenet av Sveriges goda rykte. Som skapats av hans föregångare. En blygsam, men slug och självsäker Tage Erlander eller en Olof Palme som tog internationell plats genom intellektuell styrka.

Jag tror att han motvilligt accepterat att regera landet med Miljöpartiet som vägvisare. Därför att det garanterat hans plats i solen. Inte för att han sympatiserar med deras politik. Att det drivit Sverige till totalt kaos är en kostnad han varit beredd att ta för sin personliga prestiges skull. Det tunga ansvar som följer med makt är för honom antagligen bara en olägenhet man får ta om man vill stå kvar i strålkastarljuset.

Säkert är också hans många bombastiska löften och grodor är ett resultat av hans euforiska känsla av att ha tagit sig till toppen från ingenstans. Där i talarstolen inför massorna tar egot över förnuftet. Berömmelsen förmörkar förståndet. Då lovar han toaletter till all världens fattiga, då lovar han lägst arbetslöshet, då ropar han att hans Europa inte bygger murar, då lovar han att invandringen blir lönsam på sikt, då kräver han av andra det ansvar han själv inte tar. Då skyller han den amoklöpande brottsligheten, narkotikaflödet och samhällskollapsen på borgerliga skattesänkningar för 15 år sedan. Trots att statens skatteintäkter sedan dess stadigt ökat. Då lovar han att vi skattebetalare ska betala 100-tals miljarder till EU, FN:s klimatfonder, OECD:s digitalskatter för svenska företag, miljarder till genomkorrupt u-landshjälp etc etc – samtidigt som vi ska bekosta en fullständigt ofantligt dyr omställning till el från fossila bränslen. En omöjlig, utopisk, närmast religiös galenskap som redan kostar svenska folket allt mer genom straffskatter på allt som kan motiveras med klimathotet. Och än värre – förlust av det gamla folkhemmets välfärd på alla områden. Trots att Sverige innan han i oförstånd lägger ner kärnkraften är i stort sett fossilfritt. Trots att en bred och växande folkmajoritet förkastar den invandrings-politik Miljöpartiet och Centern tvingar honom till.

Han inser att arbetarrörelsen är på väg att överge honom. Men han har avtal med muslimerna om att de ska klanrösta på honom mot att de får inflytande över makten. Därför har han bråttom med att fylla Sverige med muslimska invandrare under täckmantel av ” mångkulturen” och den ”gemensamma” värdegrunden. Det som Reinfeldt satte fart på när han bytte ut hjärnan mot hjärtat.

Men Stefan Löfven tänker inte avgå. Vi bespottade nationalister och patrioter får hoppas att han klamrar sig kvar för att leda Socialdemokraterna i nästa valrörelse. Särskilt om Klimatsekten röstas bort från riksdagen. Om Sverige då finns kvar som demokrati byggd på kristen moral.

Rolf Malm

37 thoughts on “Vad driver Stefan Löfven?

 1. Löfven käkar valium och benzodiazepamer varje dag. Därför lever han i en bubla, han har inte kontakt med den värkliga världen. Han har villa, millionlön och säkerhet. Han har det mycket bra. Och han är en junkie, en pillmisbrukare.

 2. Skulle kunna sätta en bra slant på att Löfven går med på
  den nya dyrare medlemsavgiften till EU, att det bara drabbar
  Svenska folket negativt, ja det skiter den figuren i, han ser
  nya möjligheter stå och lysa och spela Bror Duktig i tron
  att han är en stor ledare, trots att motsatsen bevisas varje
  gång han dyker upp, det är dessutom djävligt oförskämt
  av EU att begära att den nation som tagit emot flest
  välfärdssnyltare ska betala dom högsta avgifterna dessutom!

 3. Ganska träffande beskrivning av våran statsminister. När han försöker med egna åsikter, utan inarbetade meningar av sina vårdare, det är då grodorna kommer fram. Avslöjar hans tröghet, tex, – We are not drunk yet, mr Kennedy, vilket var pinsamt, för oss andra. Han är en komisk figur, lite av en clown, i dessa kretsar och det kommer alltid nya historier om hans infantila uttalande att skratta åt. Nu försöker partiet hålla honom undan farliga situationer där han måste tänka och svara självständigt. De ger honom kortare tyglar.

 4. Håller inte med dig Rolf Malm att Stefan är slug förhandlare. Har hört folk som träffat honom angående fackligt. Slutsats Aldrig träffat en större idiot.
  I facket behövs inte något vettigt i huvet, bara hot för att få sin vilja fram.

 5. OT:

  Inte ens om den HIV-smittade negern själv vill bli hemskickad (Etiopien) och att Svenskt rättsväsende dömt han till utvisning efter en grov och brutal våldtäkt i Karlstad.

  Nej då sätter den Svenska regimen stopp med hänvisning till Etiopiens osäkra förhållande till mannens fortsatta sjukvård samt att Sverige inte har nåt utlämningsavtal med landet.

  https://www.friatider.se/regeringen-vagrar-utvisa-hiv-smittad-valdtaktsman-trots-att-han-sjalv-vill-hem-till-afrika

  • Om det är ett baaarn då..?.. Ska han ha batiködlor runt sig 24/7 som tar hand om alla hans behov?

   Fungerar fotboja om han lyckas fly till Norge eller Danmark?

  • Jag skrattade så jag fikk tårar i ögonen när jag så det där. En aids-neger från afrika kommer til Sverige för att våldta svenskar. Och den svenska regjeringen kan inte utvisa honom för att det är inte säkert i afrika. Dom är oroliga för honom och hans säkerhet. Dom aids-infiserda ofren tänker dom inte på alls.

   LOL Bara i Sverige, ingen annan enn svenner klarar det där.

 6. Själv tror jag att hans barndom spelar in.Nazismen finns i blodet.
  Vi har bara haft maktgalna politiker.
  Nr 1. Estoniabildt
  Nr.2 fredrik
  Och nu mannen som skyller allt på andra!
  Finns fler i samma klas!
  Många fler..

 7. En marionett är en ledad docka som med hjälp av trådar eller liknande styrs av en människa så att den ser ut att röra sig av egen vilja.

  Pinocchio var en marionettdocka som önskade mest av allt att vara en riktig liten pojke. Pinocchio får sedan testa på ett riktigt liv av en god fe på prov. Fen lovar Pinocchio att han kan bli en riktig pojke om han visar att han är modig, ärlig och osjälvisk. I boken pinocchio finns en syrsa som hjälper han med hans samvete för om pojken ljuger så växer näsan och kan då inte blir en pojke på riktigt. Efter många äventyr och prövningar och misstag så låter feen marionett dockan bli en livlös docka igen för han har lite lyckats……Men då dockmakaren och syrsan gråter och saknar pinocchio så mycket så ångrar sig feen och förvandlar Pinocchio till en riktig pojke ialla fall….

  Lövfen…….Marionett dockan som önskar bli en självständig och självgående man…….Men misslyckats totalt hela tiden…..

  För det finns ingen magisk god fe och det finns ingen god syrsa som hjälper dig 24/7 i verkligheten utan bara folk som vill använda dig och tjäna pengar på dig och klättra på dig om du inte står upp för dig själv…..

  Den som inte står på sig står någon annan på…..

 8. De fruktansvärda effekterna av Stefan Löfvens “feministiska och humanitära stormakts-politik” kan vi se exempel på i videon nedan …

  Rolf är snart 88 år och lever dygnet runt i sin bil. (Publicerades den 13 feb. 2020. Speltid 6:37)

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=5qKohuGh5Uc&w=560&h=315%5D

  Då avstår Löfven och hans likasinnade gärna från att ingripa och rädda en stackars ärlig åldring i mycket svår misär här i Sverige.

 9. Stefan Löfven diagnos:
  Akut narcissistisk hybris.
  Den stora idolen verkar vara en ledare, som ”nackades” 1989. I Rumänien var det visst. Han fattade heller ingenting.

 10. Det som driver Löfven (och de flesta andra politiker) är Sveriges homogena, lågintelligenta och vänstervridna journalistkår med gigantiska autonoma SVT/SR i spetsen.

 11. Det som driver Stefan “grodan” Löfven är en obotlig narcissism samt socialism två handikapp som aldrig fungerat i några sammanhang.

 12. Denne man kommer vara den första fd Statsminister som skrikande och sparkande kommer släpas ut ur Rosenbad.

  • När tillräckligt många av deras polare har fått skinande nya EU-pass, kan det börja smälla ordentligt runtomkring i Europa.

   Ett alternativ kan vara andra EUländer gör en natträd a la Bin Laden…Asap!

 13. Han kommer att avgå ganska snart, i Skåne pratar S politiker öppet om detta. En kvinnlig S politiker sade att dom behövde nu en intiligent o rapp kvinna som ledare, hon föreslog Strandhäll. Tycker jag är lysande ( kommer ej att ske) då kommer snart S ha samma opinion siffror som L

  • Tack för informationen men en annan utan hjärna som bara kvittrar kvittar.. Vad kan hon? Hon fick sparken,

 14. Herr Löfven är en marionett.Han fick makt och det steg denne man åt huvudet.Han har nu fått mothugg från höger och vänster och slåss nu för att få vara kvar vid köttgrytorna med alla medel.Problemet nu är att han blivit en belastning för partiet då väljarstödet minskar.Vem ska då ersätta honom ? Vem kan vända på skutan ? Socialdemokratin är ett passerat stadium för Sverige.Det var länge sedan det var ett renodlat arbetarparti.Andra krafter må nu ta vid,men det lär inte bli lätt då vi på så många sätt är ett förlorat land.

 15. – eller så är det synd om honom som är tvingad att
  följa löftena i kontraktet med muslimerna, som gäller
  alltjämt sedan 1999?

  – och tvingas fullfölja de grava LANDSFÖRRÄDERIET,
  som kommer att sänka Sverige till ett U-land i nivå
  med nuvarande Syrien.

  – om vi inte innan dess har gått under av klimatångest?

 16. Tack Rolf . En klarsynt text . Har Rolf någon tanke vilka som styr denne sprattelgubbe ? Vilka som drar i trådarna . När man hör honom så blir man illa till mods . Mvh Sjöström

 17. Det som Sossarna jobbar hårdast med är att få tyst på all kritik
  mot vansinnespolitiken, dom är beredda att plocka bort det
  fria ordet, alltså att tysta kritiken genom att stänga ner
  all den kritik dom, får på sociala medier, och det kanske han
  lyckas delvis med, men kritiken kommer inte att tystna ändå,
  det har gått för långt, dom kommer aldrig att kunna tysta miljontals flygblad som dimper ner över samhället från Himmeln.

  Sverige har en hel uppsjö med problem som orsakats av denna regering tillsammans med den förra, och då är dom så korkade att man
  tror att bara man inskränker yttrandefriheten så tystnar kritiken,
  inget kan va mer d felaktigt!

 18. Vad jag vet så har imbecillen inga barn!? Då kanske han struntar i Sveriges och Svenskarnas framtid? En annan som inte heller har några barn håller just nu på att förstöra Tyskland.

 19. Det är sossarnas nazistiska förflutna som driver honom, hans anklagande till höger och vänster är bara fake. Han fick rashygienen och nazisternas storhetsvansinne genom modersmjölken. Jag är säker på att han har ett stort idolporträtt av Hitler på väggen hemma. Som kvällsmål är det Mein Kamf och Wagner som gäller.

 20. Inte är det sunt bondförnuft och normalbegåvat vett som driver honom iallafall

  Käbbel / metoo och LAS, behöver man fortsätta med listan av uttalanden ?

 21. Han lyssnar inte och skiter i sitt eget folk utan kör över oss med att importera folk som hatar ,stjäl ,mördar och våldtar oss.

Kommentera