Militära framgångar för Syriens regeringsstyrkor


UTRIKES. Det syriska inbördeskriget kan vara på väg in i ett avgörande skede. Regeringssidan vinner mark i det sista stora fästet i nordväst, trots aktivt motstånd från Nato-landet Turkiet som stödjer det som kallas rebeller. Samtidigt varnar FN för en humanitär flyktingkatastrof.

Den senaste segern för Syriens president Bashar al-Assad kom tidigare i veckan när regimlojala styrkor tog kontroll över hela motorvägen M5, som förbinder landets två största städer Damaskus och Aleppo. Det är första gången sedan 2012 som regeringen kontrollerar hela sträckan.

Regeringssidan har också intagit flera medelstora städer, bland andra Maarrat al-Numan och Saraqib. Rysslands militära insatser har spelat en avgörande roll för framgångarna, liksom tidigare under inbördeskriget.

-Pettersson hör SVT, TV4, Sveriges Radios med fleras rapporter om den fruktansvärda humanitära katastrofen för 800.000 flyktingar i området, men jag hör inget om varför regeringsstyrkorna bombar och invaderar. De krigar knappast mot fredliga civilister, sanningen är att Idlib är fullt med terrorgrupper som IS-rester, al-Qaida med flera terrorgrupper och om Assad ger efter börjar dessa grupper slåss om makten. Är det bättre eller ska Assad återfå kontrollen och göra Syrien till ett fungerade land igen?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Militära framgångar för Syriens regeringsstyrkor

 • Bajen666

  Han har det inte lätt Assad terrorister/jihadister USA Turkiet och Israel samt all världens PK-media gör allt i deras makt för att störta han och hans vad jag förstår legitima regering.

  Tur att han har i alla fall Ryssland på sin sida å andra sidan borde han skippa Iranierna/Hizbollah.

  Gilla

 • gamgubben

  Flyktingkatastrof det måste glädja de PK-trogna. I min ungdom fanns en Stefan Borsch som sjöng Adress Rosenhill, nu kan de som öppnade sina hjärtan sjunga ”Kom hit om ni vill.”

  Gilla

 • Lisa.

  Vad har Turkarna i Syrien att göra?
  Skall de roffa åt sig en bit mark, eller är det oljan som lockar?

  Gilla

  • Mike E

   Turkarna angriper kurderna i och utanför Turkiet i Syrien.

   Gilla

  • G Nordström

   Nu finns det inte mycket kvar Redan i kriget inledning monterades hela fabriker ner och kördes till Turkiet. Detta precis som oljan som stal och fortfarande själs, tyvärr med USA hjälp. Går via Turkiet till Israel. Tidigare finansierade oljan IS via Turkiet tills allas förtret Ryssland satte stopp

   Gilla

 • SVENSK

  Föga förvånande så är allt, enligt det ”svenska” västerextrema och regimtrogna kommunistiska SR, de Syriska truppernas fel som urskiljningslöst bombar de ‘stackars’ islamistgrupperna.

  Gilla

 • Stefan SH

  Jag vet vilka som nu desperat kliar i huvudet och funderar över nästa fuldrag mot Syrien, dess president och kanske också mot Ryssland?

  Tack President Putin för att rädda världen från IS.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: