Sverige är stöldligornas paradis, det är som en öppen butik

BROTTSLIGHET. Utländska stöldligor plundrar företag på traktorer och maskiner. Och tullen får inte ingripa när stöldgodset förs ut ur landet. ”Sverige är som en öppen butik, det är bara att gå in och hämta vad man vill ha”, säger en av polisens spanare. Under fredagen överlämnas en utredning till regeringen med ambition att öka samarbetet mellan kustbevakningen, tullen och polisen. Men försäkringsbolagen är pessimistiska.

Gränskontroll av bilister på väg från Tyskland till Danmark vid den danska gränsstaden Padborg i Sønderjylland Photo: News Øresund – Johan Wessman. CC BY 3.0 

Ett exempel, en lastbil kommer fullastad, fem helt nya entreprenadmaskiner trängdes på flaket. I kön till färjan gjorde tullen en kontroll och konstaterar att det inte fanns någon dokumentation av lasten, varifrån den kom eller vem som var mottagare. Chauffören själv var inte särskilt villig att kommunicera och allt pekade mot att maskinerna var stulna och nu var på väg att transporteras ut ur Sverige.

Men tullen kan inte, får inte, göra något ingripande. Deras fokus är uteslutande på människor och gods på väg in i Sverige. Att beslagta laster eller kvarhålla personer på väg ut ur landet är uteslutande ett jobb för polisen. Alltså ringer tulltjänstemännen dit.

Men när polisen till slut anlände till hamnen efter tulltjänstemännens larm, har färjan lättat ankar och med den de fem entreprenadmaskinerna. Den tandlösa svenska tullen utnyttjas alltså helt öppet av de kriminella som gärna anländer till färjeläget en kort tid innan avgång eftersom det i princip omöjliggör för polisen att hinna fram. Faktum är att skulle en tjänsteman trots allt hålla kvar en transport som misstänks innehålla stöldgods, då begås ett tjänstefel. Om fordonet dessutom missar färjeavgången då kan tullen tvingas betala skadestånd…

Läs mer på fPlus…

-Petterssons värld är problemet lätt att åtgärda, ge tullen befogenheter att hålla kvar misstänkt gods och misstänkta personer till polisen anländer, i regerings värld är det svårare. Där funderar man på sedan minst 20 år om det är bäst att ge polisen de resurserna som behövs för att stoppa stölderna innan de sker, eller är det att tullen får de resurserna för att försöka stoppa varorna när de är stulna!!!

En utredning år 2006 föreslog att tullen skulle få befogenheter, som de har i Finland, att hålla kvar misstänkta personer med misstänkts gods, sedan hände ingenting. Sedan måste polisen se till att de har en bil i närheten av färjeavgångar.

Det är en fruktansvärd flathet inom regering och tjänstemannakåren. Partierna som haft makten de senaste 25 åren borde bli personligt betalningsansvariga.

Bussar med stöldgods i linjetrafik mellan Stockholm och Rumänien

Steget efter
***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Sverige är stöldligornas paradis, det är som en öppen butik

 1. Vad har man i alla tider gjort med konungar, kejsare, presidenter som släppt in fienden för att plundra, våldta och mörda sitt eget folk?
  Vad kan man i vår tid göra med regeringar som på liknande sätt säljer ut sina egna medborgare.
  “Öppna era hjärtan” – för Islam, sharialagar och den internationella terrorismen.
  “Mitt Europa bygger inga murar” – för falska flyktingar, efterlysta mördare, knarkbaroner, våldtäktsmän och internationella brottssyndikat.
  “Demokratin och det öppna samhället är hotat” om den vänster- och liberalextrema globalismen
  ifrågasätts.

 2. Det skulle inte förvåna mig om att detta är ett sabotage mot en tidigare fullt fungerande lagstiftning, som socialister eller liberaler iscensatt genom att hyvla på tidigare fungerande lagar i ren okunnighet.
  Hade aldrig hört talas om detta före år 2000.

 3. Om tullen ska ha mer befogenheter så behövs utredning och om de efter ca. ett år får det, så saknas pengar vilket i bästa fall tar ytterligare ett år. Då finns inte några tullare utan folk måste utbildas men eftersom de inte kan svenska tar det ytterligare 8 år. Så vi får vänta 10 år på något som skulle ha varit ordnat då vi gick med i EU. Men det hade inte de intelligensbefriade politikerna, vett att förstå.

 4. konstigt att försäkringsbolag inte hårt mot regeringen, de kan ju t.ex idiot höja försäkringsavgiften just mot staten och regeingen för de är ansvariga för kontollerna av just stölder.
  ja va tusan kan det försvinna pistoler och revolvrar i regerings huset så kan de absolut undra var allt är på väg.

  • Vilka försäkringar menar du de skulle höja?
   Inga militärfordon är försäkrade Tror inte polisens eller andra statliga verk med många fordon är försäkrade.
   Försäkring finns enbart för den skadedrabbade skall kunna få ersättning. Staten har inga problem med att få fram pengar till ersättningar om det skulle behövas, höj skatten

 5. Många fattiga skötsamma Svenskar och invandrare skulle jubla om de visste att Regeringen, SÄPO, Polisledningen, landets korrupta Åklagare, korrupta Domstolar, korrupta ledningarna inom myndighetsvänstern och Mediavänstern o deras omgullade importkriminella rasistapor äntligen fått sina rättmätiga straff och likviderats!
  Bättre att betala pengar för det än att betala skatt rakt in i bedrägerier o förskingring!

 6. Förstår dessa PK-cancerns maktmissbrukande korruptions-kriminella vad Straffvärdet är för allt ont de gjort mot fattiga skötsamma Svenskar?
  Tillsammans med sina omgullade importkriminella rasistapor!
  Kunde man betala en främmande makt för att oskadliggöra denna rena ondska, så kunde inte den andra makten göra större skada ens om de försökte sitt allra bästa….
  En mer blodig rasistisk ockupation av äkta rasistapor med Herrefolksambitioner än dagens går inte att ha!

  • Staten tjänar på att inte ha så god kontroll. Det är hederliga skattebetalare som får stå för notan vid inköp av nya redskap, fordon, etc. Då betalas skatter som går till staten. Dessutom kostar kontroller. Ännu mera utgifter för staten
   Ett sjukt sossesamhälle vi lever i. Det är ju deras väljare som står för brotten.

 7. Jamen en utredning kanske startas av någon uppgraderad/befordrad sosse som inte har en chans att komma in på arbetsmarknaden med sitt CV i belastningsregistret. En utredning skapad av sossarna kan plättlätt ta 10 år och sedan läggas den ner för uppgifterna är inte up to date.
  Sossen som hade hand om utredningen har då gått i pension 53 år gammal med full lön fram till sin död. Därefter får så klart hustrun och barnen livslångt efterlevandestöd fram till deras död.
  En riktigt genuin sosse, helt enkelt. Kanske får barnbarnen ett särskilt morfarsstöd så de också slipper jobba när de klarat 9 års skolplikt?
  Huvudsaken är:… Tada!!! Någon annan betalar :-))))

 8. Det är rätt konstigt att vi i Sverige som är rätt gynnade när det gäller antalet gränsövergångar , bara mellan 10 och 15 ställen på grund utav att vi bor på en halvö inte kan bevaka våra gränser .Det är bara att ge tulltjänstemännen en polismans befogenheter när han arbetar , samt att man bemannar upp samtliga tullstationer dygnets alla timmar ,eller så får man se till att stationera polisen ihop med tullpersonalen .
  Men att förvänta sig att dom styrande kommer att ta tag i saken är nog för mycket begärt ,för dom har ju fullt upp med att klia varandra på ryggen.

  • Det är nog så att somliga som inte vill ha kontroll skulle förlora ekonomiskt om de inkomsterna plötsligt försvann. MJ och hela sossepacket har nog en del sidoinkomster för sitt arbete att hålla sveriges gränser öppna för alla.
   De ser ju till att kasta ut de som jobbar och betalar skatt så det mest inkomstbringande är så klart alla illegala som betalar en särskild MJ-skatt. 10% på allt är öppningsbudet.

 9. Det är nog många kriminella som reser in i Sverige med ett brett leende och reser ut från Sverige med ett jättegarv.

 10. Butiker och affärer har som oftast både kameror och väktare/ordningsvakter som ser och åtgärdar buset det saknar Sverige som land så den liknelsen var inte bra.

  Allt och alla ska kontrolleras både det/dom som kommer in och det som åker ut, dom extra minuterna detta tar får faktiskt folk ta.

 11. Trots att PK-cancerns media o politiker regelmässigt ljugit i ca 30 år presenteras det som en stor nyhet varje gång!
  Kommer garanterat att stoppas i sista stund!
  Precis som med det helt fria inflödet av militära vapen och handgranater!
  Inget annat land har makthavare som lika klockrent stödjer omfattande kriminalitet riktad mot ursprungsbefolkningen!
  Polisledningen, Tullen, SÄPO, Media, Åklagare, Domare, Domstolar, Socialtanter och hela myndighetsvänstern som skjuter bort fattiga Svenskars pengar i bidragsfusk!
  Kunde man betala Ryska Armén för att släppa några taktiska kärnladdningar på denna sjuka cancer och deras jävla “Utsatta Områden” som gjort så mycket ont?

Kommentera