En invandrare kommenterar SAS-reklamen


Det märkliga har inträffat att vänstern plötsligt ger sitt fulla stöd till ett flygbolag som kritiserats hårt de senaste åren, samt till kommersiella reklamfilmer. Ur led är tiden kan man säga.

Vi vet förstås varför man hyllar reklamen. Nu är alla inte lyriska över SAS val att förneka vårt skandinaviska arv och till kritikerna finns et stort antal invandrare. En av dessa är Luai Ahmed som har sina rötter i Jemen och som skriver en läsvärd krönika om ämnet.

Ahmed menar att integration handlar om språk, värderingar, seder, normer och inte om att förneka existensen av en kultur och en historia.

”…en polack kan komma till Sverige och skaffa ett jobb på några dagar, det betyder inte att han är välintegrerad i Sverige, det betyder bara att han jobbar i Sverige”

Så är det givetvis och jag tror inte att somalier kallar sig svenskar när de sitter tillsammans med familj och vänner, lika lite som en person född i Norge kallar sig svensk när han/hon firar 17:e maj i Stockholm. Ahmed fortsätter med att förklara skillnaden mellan sin och det vänsterliberala Sveriges syn på integration. Han nämner USA där det inte är ovanligt att integrerade invandrare uttrycker sin kärlek till landet med orden ”I’m a proud American”, samtidigt som t.o.m. etniska svenskar kallas rasister om de offentligt uttrycker sin kärlek till Sverige med orden ”Jag är en stolt svensk”.

Det sista stycket är en riktig käftsmäll till alla som menar att integration fungerar bäst om alla som kommer till Sverige får behålla sitt språk, sin kultur och sina värderingar.

”I deras värld borde jag kanske inte ha lärt mig svenska, utan fortsatt tala arabiska. Jag borde kanske leva på bidrag hellre än att anpassa mig till normer på svenska arbetsplatser. Jag borde kanske se ner på lättklädda kvinnor. Jag borde fortsatt vara jemenit i Sverige. Jag skulle ha burit min jemenitiska kultur med mig för att förbättra ”den importerade svenska kulturen”. Jag skulle ha gift mig med en 12-årig flicka, vilket är vanligt att jemenitiska män gör. Jag skulle ha slängt min dotter från ett hustak om hon legat med en man utanför äktenskapet och därigenom dragit skam över familjen”

Läs hela krönikan för den är läsvärd. Framför allt borde ni journalister och proffstyckare som besöker Petterssons ta del av dem. Orden kommer från en invandrare med rötterna långt från Europa, en invandrare som förstått vidden av att integrera sig.

Bilden nedan skulle i Sverige skapa debatter. Den ene av männen skulle kallas rasist, den andre väl integrerad.


7 responses to “En invandrare kommenterar SAS-reklamen

 • Roger K

  Jag är norrman och har bott i Sverige sen 1988. Jag känner mig fortfarande som norsk.

  Gilla

 • SkandinaviskSjälvhat

  Skandinavisk kultur är att bygga dom bästa, tryggaste, rikaste och mest fantastiska länderna i världen. Afrikansk och arabisk kultur är att våldta dina dötrar och krossa hela landet du själv bor i. Skandinavisk kultur är nummer ett, best i världen. Skandinavisk kultur får afrikansk och arabisk kultur att se ut som et skämt. Jag törkar mej i röven med afrikansk och arabisk kultur, det är värdelöst.

  SAS kan suga min röv, när ni pissar på min kultur och mitt land så pissar ni på mej. Jag gillar inte att patetiska landsförrädare pissar på mig, det gör mej arg som fan.

  Gilla

  • Maja 2

   Norge gav igen , hoppas att SAS förstod piken! Att smycka med deras nationalhjältar var en spark i baken på SAS!

   https://www.youtube.com/watch?v=WXYd8G6XgBE Videon borttagen av SAS!

   Elextrolux hotar att bojkotta SAS.

   Quatar Airways ;

   ” We love the adventurous and innovative spirit of the Scavdinacian people. Let Quatar Airways help you share your traditions with the world. ”

   Underbart!

   Gilla

  • Tore

   Skandinavisk kultur av idag handlar tyvärr endast om att ta dö på sitt land och kultur.
   Dom värsta fienderna till Skandinavien och våran kultur är vänsterpack med skandinaviskt ursprung.

   Gilla

 • Peter Skoglund

  Bra inlägg och kloka synpunkter från Luai Ahmed.

  Som känns helt naturligt, för en väl fungerande integrationspolitik.

  Läsvärt för alla.

  Gilla

 • Maya

  Luais krönika borde läsas av alla som sysslar med integrationsprojekt.Projekt som bara kostar kommuner oerhörda pengar.Vill man integreras så gör man det utan en massa insatser från samhället.Vill man inte det så fortsätter man leva som i hemlandet med skillnaden att här är man försörjd av Svenska staten.Förresten,vad är det man ska integreras till ? Det finns ju inget Svenskt enligt vissa oikofober.

  Gilla

 • FjärranÖsternRedaktionen

  Det är ett alvarligt fel iLuai Ahmeds artikel, kastas ned från hustak skriver han, det vet väl alla att det är balkonger som flickorna kastas från ??

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: