Skuldsaneringarna ökar lavinartat


INSÄNDARE. Skuldsanering är enligt min mening inget annat än en skönskrivning från statens sida och borde beskrivas vid dess rätta namn, nämligen stöld.

Om du t ex lånar ut, låt säga 200000 kr, till en bekant och att denne utan din vetskap är överlupen med andra skulder som vederbörande under lång tid struntat i att betala och därmed hamnat hos kronofogden och ett antal inkassoföretag och det hela slutar med att hans fall bedöms som att han aldrig kommer att kunna betala sina skulder till fullo.

Din bekant ansöker därför om skuldsanering och får detta beviljat vilket i korthet innebär att han under 5 års tid får leva på i princip existensminimum och betala av på sina skulder vad hans ekonomi tillåter.

Efter 5 år så förklaras han som skuldfri och alla hans skulder avskrivs och detta gäller naturligtvis även den skulden som han har till dig.

Låt säga att han har ca 100.000 kr kvar att betala till dig när han bedöms som skuldfri. Genom att staten har infört denna skuldsanering så kan din bekant hånskrattande säga att han inte är skyldig dig en enda krona. Du är alltså med statens benägna hjälp blåst på dina 100.000 kr och man kan med fog påstå att svenska staten har stulit 100.000 kr av dig.

Vän av ordning som hamnar i denna situation förväntar sig då antagligen och på fullt allvar att staten skall gå in och betala vad den ”skuldfrie” har kvar att betala.

Glöm det! Du är blåst för tid och evighet och du kan inte göra någonting för att få tillbaka dina pengar av varken den ”skuldfrie” eller den stat eller myndighet som snott dina pengar.

Skuldsanering är alltså inget annat än stöld som legaliserats av den svenska staten och ett otroligt hån mot alla dom som sköter sin ekonomi och gör rätt för sig genom att betala sina skulder i tid.

Har sett ett otal program på TV3 som kallas för Lyxfällan där personer som lever lyxliv nsändarepå andras bekostnad utan skam medverkar.

Dessa personers liv består i huvudsak av dagliga restaurangbesök, ett kopiöst intag av läsk, ohämmat rökande av upp till två cigarettpaket om dagen samt snusande, semesterresor på kredit, totalt ointresse att betala hyreskostnader varför man i många fall ligger efter med ett halvårs hyra, inköp av hund för hyrespengarna, inköp av hempizza om kvällarna, obetalda fordonsskatter och försäkringar samt parkeringsböter, ansöka om otaliga s k SMS – lån, ett ohämmat spelande på nätkasinon som sedan förklaras med att man är spelberoende mm mm.

Högar av kravbrev från kronofogden och inkassoföretag ligger undanstoppade och oöppnade. Intresset att göra rätt för sig är alltså minimalt och dessa personer belönas alltså när situationen blir ohållbar med skuldsanering av staten.

Skuldsanering är alltså bara ytterligare ett exempel på det kravlösa svenska samhället där man om man vill inte behöver ta ansvar för sina handlingar.

När man ser dessa Lyxfällanprogram som slutar med att dom medverkande ansöker om skuldsanering får mig att undra varför man egentligen varit så korkad att man betalat alla sina kostnader till fullo och inte istället levt i sus och dus utan en tanke på vad det kostar och bara tagit nya lån när pengarna är slut från det förra lånet.

Som om det inte vore nog med denna dumhet så har man ju uppfostrat barnen att leva ett hederligt liv också istället för att leva lyxliv på andras bekostnad.

Skuldsanering är alltså inget annat än av staten subventionerad stöld och en uppmuntran att inte göra rätt för sig och att leva ett lyxliv som om varje dag vore den sista.

Skuldsanering är även bara ett ytterligare sjukt inslag ibland alla andra i ett sjukt land som är på väg mot sitt totala sammanbrott!

Sandor Herold, Malmö


17 responses to “Skuldsaneringarna ökar lavinartat

 • NALLEN

  Nu Pettersson för första gången måste jag ändå säga att du är både naiv och trångsynt och dess utom dåligt påläst när det gäller skuldsanering.
  Och att du refererar till ett program som lyxfällan gör mig ännu mer förvånad och det med anledning av att just du är väl den som mest påtalat och pk-media är inget att lita på för dom vinkla nyheterna efter sina egna intressen och politiska ställningstagande.
  Och det råder det ingen tvekan om, så därför blir jag lite konfunderad nu när du själv utgår ifrån att ett program som lyxfällan speglar den 100% sanningen och verkligheten i Sverige.
  Du borde inse att precis som i allt annat så letar dom reda på dom absolut mest extrema fallen i landet, för det är vad programmet är byggt på, att hitta dom mest spektakulära fallen.
  SÅ PETTERSSON LYXFÄLLAN ÄR INGET ANNAT ÄN ETT UNDERHÅLLS PROGRAM SOM HAR TILL UPPGIFT ATT JUST UNDERHÅLLA SVENSKA FOLKET OCH INGET ANNAT.

  Gilla

  • Pettersson

   Varför blandar du in mig i en insändare från Sandor med Sandors åsikter?

   Jag har aldrig sett Lyxfällan.

   Gilla

  • kallle

   Jomen visst är det ett underhållnings program av den värsta sorten.
   Men du måste ändå ta ansvar utav dina handlingar och sköta din ekonomi för att klara dina åtagande.

   Gilla

 • Billy Boy

  Sossarna Stefan Löfven och Magdalena Andersson försätter hela Sverige i skuldfällan med enorma mångmiljardkostnader för massinvandringen, som man inte har råd med …

  Jeanders bildblogg

  Men det tar staten snabbt igen genom att bl a betala ut svältpensioner till den brant stigande skaran av 100 000-tals fattigpensionärer m fl.

  Gilla

 • SVENSK

  Ofta är det leverne över sina tillgångar som är orsaken, men inte alltid. Det finns personer med studieskulder och som inte får arbete mest för att utlänningar går FÖRE! Det finns ej heller möjlighet att byta till en mindre bostad, utlänningar går före! Att köpa en blir för dyrt för vederbörande. Så det är inte alltid självförvållat som det är i skräckexemplen i ‘lyxfällan’.

  Gilla

  • Nisse

   Men hallå, tror du på det där själv. Att dra på sig skulder som man inte klarar av är ALLTID självförvållat vad du än säger. Det finns alltid utvägar för att lösa sin ekonomiska situation, påstår du något annat lever du inte i verkligheten.

   Gilla

   • Kenneth Sanfridsson

    Helt fel. Du kan, som jag, plötsligt bli ensamstående pappa. Det blev jeg efter 14 år, till en tjej på 6 år, då min hustru bestämde sig för att avsluta äktenskapet eftersom hon hittat en ny partner, som dessutom var en tjej (!). Hela världen rasade. Ekonomiskt, socialt och känslomässigt..För att klara sitsen ekonomiskt lånade jag. Då råkar jag ut för en svår olycka, hamnade på sjukhus och blev sjukskriven i 5 månader. Efter det blev jag arbetslös – vid 51 års ålder.. Då hopade sig skulderna och jag hamnade hos kronofogden. ‘Lev i verkligheten…’ Ja, Sånt här händer många idag, och mig hände allt på en gång. SÅN är verkligheten för många fler än mig idag… Idag är jag 66 och är glad om jag kan betala hyran och äta mig mätt och hålla undan kronofogden från fler skulder… Självförvållat ? Nej, knappast. Otur kallar jag det…

    Gilla

 • G Nordström

  Med lite eftertanke så begriper jag bättre varför vi har den regeringen vi har

  Gilla

 • Tony

  Svenska staten har inget emot att blåsa skatteslavarna, tror det är en merit hos dem, och hela tiden ändrar man regler, ta en fastighetsaffär,

  Om du för ett antal år sedan köpte en nergången fastighet som du under många år reparerat upp så att värdet stigit, sparat dina kvitton i tron att dom sen ska dras ifrån försäljningsbeloppet när du säljer.Känn dig blåst, då har dom infört nya regler som säger att det är bara dom fem senaste åren du får dra av?? Fan då var ju huset färdigt för länge sedan, alltså
  är där inget att dra av, men den tjocka staten ska likt förbannat ha 22% av vinsten ? Varför då kan man fråga sig, vad får jag för dessa pengar inte ett skit, dessutom har man då under flera årtionden betalat fastighetsskatt, som man heller inte fått något för!

  Att ändra förutsättningarna under resans gång, där det klart o tydligt sägs att när du säljer en gång får man dra av dom kostnader man lagt ut, är inget annat än bedrägeri i statlig tappning!

  Gilla

 • Nisse

  Svenska hushåll har skulder på drygt 3000 miljarder. Det ska bli roligt att se minen på alla dessa överbelånade ”låtsasmiljonärer” när räntorna går upp flera procent och majoriteten av dom går i personlig konkurs. Många kommer att sitta med kanske miljonskulder utan att äga någonting. Som ett resultat av detta kommer marknaden att svämma över av osålda villor och bostadsrätter som i vissa fall kommer att säljas för vrakpriser. Hela Sveriges ekonomi är ett korthus som kommer att falla ihop med ett brak och alla bidrag försvinner. Vad händer då?

  Gilla

  • Tony

   Staten kommer nog att finna nya gäster till dessa
   fastigheter, där kommer man att packa in det nya frälset..

   Gilla

   • Anders Nilsson

    Tror det redan finns en plan för detta. Svenska lägenheter är får små för stora familjer så siktet är inställt på villorna.

    Gilla

 • Klas.

  Under tiden för skuldsanering lever de på pengarna som de stulit, plus nya stölder.
  Staten (Morgan) skyddar alltid brottslingarna.
  De nya lagarna om ungdomsbrottslingar skall få fotboja som rånar barn, går inte att införa förrän om ett år.

  Gilla

 • Ståfräs

  Va fan ä frugan o ungen mot en Xbox- ingenting ju!! Gode gud.

  Gilla

 • Ståfräs

  Vad är ränta?? Ingen aaaninnng, gode gud, Sverige är förlorat utan utan hjälpen från nyadeln!

  Gilla

 • Ståfräs

  Bäste Harold, du glömde att dom är mkt tatuerade och har djävligt fula ringar i ansiktet också, samt obetalda dagisavgifter, mm, mm. har ingen aning om vad sådant kostar, men det gör det.
  Grattis Kirby, en kund!
  Toppen på isberget, då jag iaf tror att vår nya adel är ännu värre än svenska knallkorkar

  Gilla

 • G Nordström

  Jag måste ifrågasätta om dessa ska få gå lösa i samhället. De verkar så förståndshandikappade att de borde sitta på institution av något slag.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: