Assangefallet  – Svensk rättsröta i sin prydno

INSÄNDARE. I slutet av januari intervjuade den schweiziska onlinepublikationen Republik FN:s särskilda rapportör  i frågor om tortyr Nils Melzer om Assangefallet.

Julian Assange, 2014, Wikipedia

Intervjun är på engelska och lättläst. Nils Melzer behärskar svenska och har således kunnat tillgodogöra sig all tillgänglig information. Melzer beskyller de svenska med fallet Assange befattade myndigheterna för att ha konstruerat den honom tillskrivna våldtäkten och för att ha manipulerat bevisen. Beskyllningarna har fått duga i nio år för att hålla Assange på sträckbänken. Fram tills han hamnat det brittiska ”rätts”väsendets säkra grepp för att tillhandahållas för utlämning till USA.

Händelsen har icke förbigåtts obemärkt i svenska media, ex vis DN och SvD.

Både DN och SvD aktar sig dock noga för att återge Melzers detaljerade redovisning av omständigheterna kring den påstådda våldtäkten. Eller att ta ställning i frågan. Enklast, såsom DN gör, att avbörda sig sitt journalistiska ansvar genom att be justitieminister Morgan Johansson (S) om ett ställningstagande. Som väljer att tiga.

Gerhard Miksche

12 thoughts on “Assangefallet  – Svensk rättsröta i sin prydno

 1. […] INSÄNDARE. Assangefallet  – Svensk rättsröta i sin prydno, skrev vi om häromdagen. Nu kommer lite mer information. Schweiziska parlamentsledamöter har bjudit in FN-rapportören Nils Melzer för att informeras om den aktuella utvecklingen för Assangefallet. Ett flertal schweiziska jurister kräver att Assange beviljas asyl i landet. Den 24 februari startar i London förhören angående USAs begäran om hans utlämning på Republic.ch, tyvärr bakom betalvägg.  […]

 2. Assange saknar tydligen helt människovärde och står långt under IS terrorister, i pk folkets ögon.
  Han är kanske svår att jobba med men ville sprida sanningen till jordens befolkning, trots han riskerade allt.
  Västvärldens regeringar har i samförstånd begått näst intill justiemord.

 3. Så tystas och bestraffas en dissident och obekväm person.Jag har aldrig trott på den här historien då det är för många frågetecken i den.Nu har det gått prestige i det hela så det kommer förmodligen aldrig bli uppklarat och Assange kommer väl att få sluta sina dagar inlåst på en psykiatrisk klinik då hans mentala hälsa sviktar rejält.”Case closed ” som man säger.

 4. Har hela tiden trott at de 2 extremfeministerna har ljugit. De har fått nåt agg till honom men hade väl inte räknat med den utveckling faller fick. Skulle de erkänna att de ljugit så kommer de ju själva att bli åtalade.

  • Två kvinnor oberoende av varandra försöker ligga sig till ett jobb åt Assange. När en av dem uppdagar att det inte blir så blir det hämnd. Då får nästa reda på samma plan som hon själv haft och blir också hämndlysten. Två oberoende åklagare vägrade ta upp fallet för bevisen var falska. En av kvinnorna hade en politiker kompis som mer eller mindre tvingade nuvarande åklagare ta upp fallet.Ridå

 5. Ni vet väl att de 2 kvinnorna som angav Assange för våldtäkt är S-medlemmar ur Tro och Solidaritét och den ena har gjort ”karriär” sedan hon blev angivare. Kan det vara en ”belöning” mer än det sker på meriter? Sannolikt agent åt USA/UK.

 6. Kärringar när dom är som sämst och värst, två som falskt anklagar Assange för våldtäkt en som åklagare och en som målsägandebiträde.

  Ett recept som bara kan gå åt helvete…för en vit man.

 7. – Om någon ska ha några miljoner i skadestånd från
  svenska myndigheter så är det Assange!

  – Om någon ska ha fängelse för falska bevis så är det
  de svenska juristerna som assisterade ”någon” till att straffa
  Assange!

  – Om någon ska ha fängelse för falsk angivelse så är det
  de kvinnor som låg i hans säng på hotellrummet!

  => Min uppfattning!
  Jag är övertygad om att hela processen är konstruerad
  och arrangerad av ”någon”.

  • Vem kan den ”Någon” vara?

   Om det var före eller efter Assange så transporterades två turkar ut från Sverige. Då lyckades man. Assange var smart. Han fick prova svenska flickor, varav en vill vara en falsk jungfrun. Det blev hans Vaterloo trors att han rymde fältet. Men skam den som ger sig tänkte DS och som lyckades tack vare den svenska feminismen som lät sig luras tack vare en sprucken kondom. Denna kondom bar varken på DNA från Assange eller Ängeln. Vilken snuskig historia – eller hur? Nu sprack den och lämnar den feministiska åklagarsidan med byxorns nere.
   Snyggt jobbat av FNs rapportör som kan svenska.

  • Svenska kvinnosakskvinnor är livsfarliga, när de tar svenska rättvisan till hjälp.
   Akta dig för Svenska kvinnor.

 8. Ytterligare en funktion av ett rättssamhälle som fullständigt kollapsat. Åklagare som ljuger och låter bli att förhöra. Polis som ljuger, ändrar i protokoll. Genomför förhör utan att dokumentera, för det påstås att det finns inga bandspelare o.s.v.

  Efter många år (minst 7 år) tvingas åklagaren att genomföra förhör och fallet läggs ner pronto. Senare försöker man väcka fallet igen, men misslyckas tack o lov.

  Helt enkelt en banandemokrati som kallas Sverige.

Kommentera