Debattörers vardag

Ivar Arpi skrev i lördags en mycket känsloladdad ledartext om journalisters och debattörers vardag. Hot och hat riktade mot Arpi själv tillhör numera vardagen, men inte ens hans fru och barn är förskonade från samhällets mörka sidor.

Igår följde Rebecca Weidmo Uvell upp Arpis text med egna erfarenheter av det hot och hat som riktas mot offentliga personer med fel åsikter.

Hot och hat ska givetvis fördömas, oavsett vem som riktar och oavsett vem det riktas mot. Debatten är tyvärr ganska enkelriktad, för läser man medias artiklar och uppmärksammade vittnesmål från offentliga personer, luras man tro att allt hat och alla hot kommer från höger och då i synnerhet från vita människor.

Detta är så klart en bild som föga stämmer överens med verkligheten då vänstern och andra etniciteter visat att de minsann inte är Guds bästa barn. Näthatsgranskaren utgör ett bra exempel på den ensidiga bild av näthat som målas upp i medierna, för vem har läst att denna illustra lilla rörelse gett sig på andra än personer som med kanske okänsliga ord uttryckt sina åsikter om invandringspolitiken och politiker på vänsterkanten?

Kanske att Arpis och Weidmo Uvells texter kan flytta fokus längre till vänster, åtminstone en bit.

I Arpis text får vi veta att han utmålats som nazist, rasist, barnamördare m.m. Vi får också läsa att Arpis fru och barn dragits in i hotbilden och att individer ändå upp på riksdagsnivå deltagit i drevet.

Anonyma hot och nedvärderande ord från mediala kändisar är något som också Rebecca Weidmo Uvell möter i sin vardag. Även i hennes text finns bevis för att individer som numera står Socialdemokraternas riksdagsgrupp väldigt nära, deltagit i drevet.

Läs gärna Ivar Arpis och Rebecca Weidmo Uvells texter. Fråga er sedan varför hoten, hatet och våldet från vänsterkanten och olika etniska grupperingar inte uppmärksammas i lika hög grad. Detta faktum får symboliseras av Advokatsamfundets f.d. generalsekreterare Anne Ramberg som menar att Ivar Arpi saknar självinsikt och ironiserar över med sin självömkan. Denna Ramberg anklagar också Ivar Arpi för att tillsammans med Hanif Bali gå i bräschen för den hetsiga tonen i sociala medier.

Ann Ramberg som själv med glädje angriper meningsmotståndare med samma medel som hon anklagar dem för.

Ledarsidorna nämner Anne Ramberg i dagens artikel och hur Advokatsamfundet anser sig stå över lagen.

11 thoughts on “Debattörers vardag

 1. Det är såå kommunismen fungerar ju!! . Varför förvånad? Förfölja, och förstöra oliktänkande liv.

 2. Två mycket bra inlägg från Ivar och Rebecca.

  Berättelserna genomsyras av obegripligheter från människor som hela tiden pratar om ”allas lika värde” och ”mångfald”. Tyvärr verkar dessa rötägg inom vänsterrörelsen, bara ställa till elände och inte förstå innebörden av sina egna mantran.

  Som arbetarkille så skäms man och man förstår, varför socialdemokratin och miljöpartiet, samt en hel del partisk media, tappar i både respekt och värdighet. När man inte tar avstånd eller ens tar tag i dessa stollars förehavanden. Utan låter det passera som ingenting har hänt.

  Ivar och Rebeccas upplevelser, är ett tydligt bevis för hur smal och enfaldig, den fria debatten tillåts vara i Sverige. Att man tillåter detta, är ett stort svaghetstecken, i en demokratisk stat som Sverige.

  Man önskade att så många som möjligt tog del av deras upplevelser. Som de återberättar på ett så bra sätt.

  Så nu vill vi se lite värdighet, Före enfaldiga hot ,hat och kränkningar från många på den så kallade ”vänstersidan”. Visa lite respekt nu. Vakna.

 3. Överklasskärringen Ramberg är en synnerligen otäck tant som bor bra och stort samt tjänar mer stålar än gemene man.

  Men likt förbannat så kärringen inte huserat en enda blatte som hon så varmt vurmar för.

  Den dagen då hon tar in tio ensamkommande män (det har hon både plats och råd med) och försörjer dom så ska hon få lite lite respekt ifrån mig…..inte innan.

 4. Ja, det är verkligen för mycket focus på person. Sakfrågan, det är den som är viktig att diskutera.

 5. Kommunisten och politikern Nooshi Dadgostar har fått konkurrens som ledare för V !
  Denna gång är det helsvenska namnet anno 2020 Tamara Spirik.
  Vem är förvånad men det passar ju bra i framtidens Islamistiska Sverige, Andersson, Pettersson Johansson Nilsson Karlsson Larsson Svensson och övriga f.d solklara svenska namn är snart ett minne blott.

 6. Något som upprör mig mycket är när STATSMINISTER Stefan Lövén står i talarstolen i Sveriges riksdag och kallar MIG för nazist. Då vill jag inte se en sosse, och definitivt inte en sådan idiot som Stefan Lövén.

 7. Anne Ramberg är en av detta lands mest vidriga och avskyvärda människor. Ivar Arpi är nåt så unikt som en vettig journalist,

 8. Självinsikten verkar saknas hos denna bittra och förgrämda kvinna.Hon ondgör sig över rakryggade journalister och Hanif Bali.Hon lever ett priviligierat liv och behöver inte möta dessa vidriga, fega och mentalt handikappade människors beteende på olika sociala medier.Hon behöver inte oroa sig för nära och kära varje dag på grund av dessa svin.Nej,Fru Ramberg ditt raljerande och ondgörande över att få läsa hur tillvaron ser ut för dom som vågar sig ut och simma i den socialistika ankdammen är inte värdigt för någon.Gör om och gör rätt.Ursäkter sitter aldrig fel när man gått över gränsen.

 9. Tillståndet kryper allt närmare när enda sättet att bekämpa Diktaturens Kriminella Kreatur i form av den Svenska PK-Eliten är rent krig!
  En väpnad motståndsrörelse som med vapen och sprängmedel systematiskt dödar både makthavare och deras omgullade importkriminella ”Herrefolk”!
  Ramberg & Co som i hög grad påverkar Sveriges Domstolar hör inte hemma i ett friskt land utan hade passat bättre i Nazityskland, Sovjetunion eller Nordkorea. Sak samma med de ständigt ljugande Media-politrucker som förväntar sig att fattiga människor via skatten ska tvingas betala för deras höga löner!
  Med tanke på kommande generationer en plikt att döda denna sjuka cancer som varje dag kostar oskyldiga människoliv?
  Åklagare, Domstolar, Polisledning, Mediavänstern, Myndighetsvänstern, De importkriminella rasistaporna med ”Herrefolksambitioner”, De ljugande så kallade ”journalisterna”, Lärare som sätter alla betyg efter hur mycket kommunist eleven är eller DDR-tanterna i Svenska Kyrkan med enda ambition att få så många som möjligt att gå ur denna Sovjet-Sekt…..
  Människor som är mer cancertumörer än människor och totalt likgiltiga för alla brottsoffer och övriga offer med ”fel” Svenska rastillhörighet, Religion eller Partibok!
  Diktaturens och Korruptionens Kriminella Kreatur!
  Inte konstigt att de är rädda för vanliga människor eftersom de själva vet hur mycket ont de gjort!
  INTE för att de skulle ha mottagit några hot så som de själva mer än gärna ljuger om.

Kommentera