Stäng

Året utan sommar

INSÄNDARE. År 1816 inträffade ett våldsamt utbrott i vulkanen Tambora i Nederländska Indien (nu Indonesien). Väldiga mängder vulkanisk aska hindrade solljuset att nå jordytan. Större delen av världen drabbades av missväxt, hungersnöd, epidemier och översvämningar.

Tamboras caldera, bild från Nasa.

Detta har inspirerat forskare att med s.k. geoengineering hindra det varmare klimat som koldioxid orsakar enligt klimataktivisterna med Greta i spetsen. Något som påstås bevisats av den vetenskap hon uppmanar oss att lyssna till. Att tusentals vetenskapliga avhandlingar bara de senaste åren motbevisat FN:s ovetenskapliga, politiska slutsatser och fullständigt dömt ut de datamanipulerade klimatmodeller som de byggt sin koldioxidfobi på hör Greta och Miljöpartiet i sin närmast religiösa övertygelse dock inte.

Denna förnuftbedövande domedagskampanj tycks leda oss till något betydligt värre. Människan tror sig kunna ta befälet över naturen. Bill Gates sponsrar nu med enorma belopp projekt som ska förmörka himlen och hindra solen att värma jorden. Detta genom att spruta ut svaveldioxid atmosfären och göra himlen mörkare. USA:s regering ansluter sig nu till detta himlastormade, storhetsvansinniga projekt.

Tambora på den indonesiska ön Sumbawa. Bild Wikipedia

Vem ska finansiera och genomföra detta globala superprojekt? USA, Kina, Ryssland? Eller FN? Vem ska styra jordens klimat med detta världsherrevapen? Och framför allt – vem kan hindra att en resursstark stormakt utvecklar tekniken och blir herrar över en mörk, kall och svältande planet? Miljöpartiet? EU? En ny Gretarörelse? En feministisk regering i Sverige?

Varje experiment för att utveckla denna verkliga domedagsteknik måste stoppas! Bill Gates och Donald Trump har redan för mycket makt över världen. Det tog tid att utveckla kärnvapen – men när behovet blev akut gick det fort. Protestera mot det nya, hotande klimatvapnet!

Rolf Malm

6 reaktioner på “Året utan sommar

 1. Men inte någon bryr sig om det ännu större problemet,
  Överbefolkningen på jorden, på några årtionden har
  jordens befolkning fördubblats, och nästan bara hos dem
  som knappt har råd att föda dem, och ökningen bara
  fortsätter?

 2. Jag hör sannerligen inte till ”klimatskeptikernas” skara, men m a p geoengineering är vi överens: Hands off!!!

 3. Om Greta och hennes religiösa sekt får fortsätta att härja jorden så har vi inte långt kvar. Jag uppmanar jordens befolkning att inte lyssna på dessa helidioter. Utan att se vad universum har till oss.

 4. Det är helt klart att alla dessa domedagsreligiösa sekterna är farligare för mänsklighetens fortsatta existens än ett fullskaligt kärnvapenkrig!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: