Stäng

Fyra självmord om dagen i Sverige

INSÄNDARE. Dagens Sverige präglas av ökande otrygghet, oro för framtiden, gränslös kriminalitet, klimatångest och bristande välfärd. Från att ha varit ett homogent samhälle med gemensamma värderingar, starka släktband, social kontroll, god ekonomi och framtidshopp har vi på kort tid blivit ett splittrat, särkulturellt land med gigantiska problem. Det vore märkligt om allt detta inte också skulle påverka vår mentala hälsa.

Steget Efter

Bindningen till familjen får allt mindre betydelse, vi har flest skilsmässor i världen, vi bor ensamma, vi äter mer anti- depressiva mediciner än i andra länder. Svenskhetens gamla gemenskap upplevs numera bara bland diasporans utlandssvenskar. Med köttbullar och Kalles Kaviar och svenska kyrkan som samlingspunkt. Den som förr representerade den kristna moral som Sverige byggdes på. Oavsett om man var religiös eller inte. Det rättesnöre som nu ersatts av klimatreligionen och islamism och lämnat Sverige som ett gudsförgätet helvete.

1,6 miljoner svenskar äter läkemedel för att förbättra sin psykiska hälsa och utskrivningen ökar ständigt. Depressioner har ökat med 278% de senaste åren.

Varje dag tar fyra svenskar livet av sig. Det är 6 gånger fler än som dör i trafiken. Där man satsat enorma resurser på nollvisionen. Flest är självmorden i åldern 45-64 år. Men ökningen är störst bland ungdomar. 40% av dödsfallen mellan 15-19 år är självmord. 30 % i åldern 20-24 år. Men det görs årligen 15.000 försök till självmord, ca 150.000 svenskar bär på tankar om självmord och mörkertalet är stort eftersom många aldrig söker hjälp.

Detta är en aspekt på politikernas hänsynslösa förvandling av Sverige som knappast diskuteras. Debatten handlar om fler poliser, skärpta lagar, minskad arbetslöshet bland invandrare, moralskatter för att rädda klimatet, problemen med alltfler från Sverige avskilda klansamhällen. Att världsrekord i antalet våldtäkter, brutala rån, skjutningar, bombdåd, bedrägerier mot äldre, anlagda bil- och skolbränder, bidragsfusk, narkotikahandel och alla andra följder av den naiva drömmen om mångkulturens paradis leder till kollektiv, mental härdsmälta bland befolkningen talas det inte om. Lika lite som att politikernas galna utopier om mångkultur och globalism leder till ekonomisk bankrutt i ”det evigt rika Sverige”. Man kan bli tokig för mindre.

Rolf Malm

14 reaktioner på “Fyra självmord om dagen i Sverige

 1. Ca. 1.500 självmord har det varit i många, många år, så det är ingen ovanlig situation. Det är mer konstigt att Myndigheter inte tar tag i det lite mer och inte bara har en nollvision på Trafikdöden

  1. Målaren, ja det är på tiden. Svårt och allvarligt problem. Vi får stötta de poliker och partier som agerar i frågan..

 2. ”Vi” är fredsskadade. Det är bara att se på våra grannländer som upplevt krig och umbäranden och som har en nyktrare syn på verkligheten. Jag tror att vissa upplever dåligt samvete för det som en del som överlevt katastrofer och olyckor.

 3. ”Fyra självmord om dagen i Sverige.Depressioner har ökat med 278% de senaste åren”
  Är det att undra på med helvetet runt omkring ? Man kan bli deprimerad för mindre !

 4. …och tillkommande är ju ca 10x våldtäkter, enbart i Sthlm, en rasant ökning av ungdomsvåld, inte sällan med fatala resultat, dito -rån, förnedringar m.m.
  Men det allra, allra värsta är att landet ’styrs’ av en i världshistorien unik samling inkompetenta dilettanter (dvs idioter ^ 10) som i skydd av u.p.a. (= utan personligt ansvar) kan och gör hitta på de mest verklighetsfrämmande lagar och förordningar de och deras lakejer kan hitta OCH få detta mer/mindre uppbackat av en förment ’publik service’ i nära co-op med armén av fake news organ.
  Snacka om monumentala, olösbara problem, asså… 🙁
  Arma Land !
  //TJ

 5. Indoktrineringen och propagandan fortgår i oförminskad takt om klimathot och invandringens förträfflighet.
  SVT och TV4 verkar helt besatta och det finns knappt ett program som inte är en lektion i den rätt läran.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: