Östermalmskommunisten Jan Guillou upptaxerad av skatteverket

SKATTER. Jan Guillou, 76, bor på Östermalm i en våning på 173 kvadrat värd 12 miljoner som det anstår en kommunist. Nu har Jan Guillou har blivit upptaxerad, av Skatteverkets beslut framgår i huvudsak följande. Guillous bolag äger ett hus i Roslagen på 174 kvm som han kan disponera helt fritt. Bolaget har fyllt hans olika bostäder med inventarier, möbler m.m. som tillsammans uppgår till ett värde om 13 miljoner kr. Vidare har bolaget bekostat såväl försäkring som badrumsrenovering för en av de bostäder som Guillou äger privat. Och han har inte har tagit upp någonting av detta som förmån i sin deklaration.

I de är kvarteren bor Jan Guillou. Han har sagt att överklassen är artigare än vänstern på söder och där har han nog rätt.

Jan Guillou verkar i alla år gått omkring och på allvar trott att man som företagare skattefritt kan låta bolaget stå för lite vad som helst. Det kan man inte och det kommer inte att löna sig för fransmannen att överklaga.

Lite lustigt att det är just Jan Guillou som är upprörd över förmånsbeskattningen, då han många gånger beklagat sig över att de som äger bolag beskattas för lågt och att författare som bedriver sin verksamhet i Aktiebolag med lite planering kan välja hur mycket man vill betala i skatt.

-Pettersson säger att rödvinskommunisten alltså inte följd de regler han själv tycker är generösa och sällar sig därmed till gänget som tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

16 thoughts on “Östermalmskommunisten Jan Guillou upptaxerad av skatteverket

  1. JG har idisslat floskler och hyckleri allt sedan 80-talet. På 70-talet låg han dock rätt i tiden. Nu förenar han PK-perversiteter med penningaristokratisk arrogans. Vem lyssnar på skiten nuförtiden?

      • Avdragen gäller JG´s skrivarlya där han enligt sin uppgift författar (läst på nätet).Han är kränkt för att blivit granskad.

        Glädjande att Magdalen, när hon åter kan tala, intresserar sig för de rika som har aktiebolag. I aktiebolaget bokförs deras inkomster av skrivande ex. JG, skådespelande, musicerande, talande ex. Reinfeldt med flera. Därefter genomförs utdelning av kapitalinkomster som beskattas med 30 %. De betalar ingen arbetsgivaravgift, privat sjukförsäkring betalas av bolaget. Pensionen sitter i bolaget eller investeras i aktier, fastigheter m.m. vilket kommer att öka i värde, Lönsamma råd är inget för den fattige.

        Om jag har förstått detta rätt, rätta mig gärna, betalar de ingen kommunalskatt, kyrkoskatt kanske om de tror på Jackelen, begravningsavgift tror jag inte och ingen statlig skatt på kapitalinkomster.

        – Förstår Magdalena (när hon kan tala fritt) att budgeten behöver inkomster från de rika när de fattiga outbildade som inte kan eller vill arbeta kostar så mycket.
        Kan det vara så att de politiskt korrekta har satsat på fel häst?

  2. Hade dom sen börjat att syna fjanten Özz Nyjen i sömmarna så hade skatteverket säkert funnit lite smått o gott. Men han är väl skyddad
    av människors olika värde?

  3. Sossar, fackföeningsfolk, liberaler, Reslow och många andra fuskar med våra skatterkronor. Fuskarna bör avgå, vi kan inte ha förtroende för folk som missbrukar våra skatteinbetalningar, särskilt som våra pensioner är så låga. Att partier och riksdagsmän håller fuskarna om ryggen gynnar inte oss, bara fuskarna och blivande fuskare. Dock starkt att liberalerna reagerade så starkt, kan de också försöka ändra reglerna så att liknande fusk beivras, så kan de möjligen återta förlorat förtroende.

  4. Goda nyheter för en gångs skull…han var ju helt övertygad för en tids sen att detta inte skulle gå igenom och att skatteverket hade fel..:-)

    Det är fel åldringar som blir rånade och bestulna, här är en som jag inte skulle fälla några tårar över om han blev rånad och satt på bar backe.

    Han är riktigt obehaglig och en besserwisser av rang.

    • Sossar, fackföeningsfolk, liberaler, Reslow och många andra fuskar med våra skatterkronor. Fuskarna bör avgå, vi kan inte ha förtroende för folk som missbrukar våra skatteinbetalningar, särskilt som våra pensioner är så låga. Att partier och riksdagsmän håller fuskarna om ryggen gynnar inte oss, bara fuskarna och blivande fuskare. Dock starkt att liberalerna reagerade så starkt, kan de också försöka ändra reglerna så att liknande fusk beivras, så kan de möjligen återta förlorat förtroende.

    • Vi gamla behöver inga tårar, det vi behöver är ett resolut agerande från myndigheter och polis. Vi kan inte köpa pistoler eller andra vapen för att försvara oss, vi behöver en stark polis.

  5. ” en författare som lever i en helt annan verklighet”
    Typiskt kännetecken på ”rödvinskommunisterna”.

Kommentera