Efter 20 år i Danmark, misshandelsdom ger enkelbiljett till Somalia


BROTTSLIGHET & UTVISNING. En 27-årig somalier dömdes i måndags till 11 månaders ovillkorligt fängelse och deportering till Somalia av Århus domstol i Danmark. Somalisk har erkänt sig skyldig till att ha attackerat en dörrvakt med en sju kilo tungt järnstolpe natten den 18 oktober förra året.

Överfallet ägde rum utanför en bar St. Clements gata i Århus, där somaliern tog en meter lång gyllene järnstolpe, som stod vid ingången till baren, och slog dörrvakt hårt i bakhuvudet.

Dörrvaktens kollegor övermannade 27-åringen och kallade på polisen som arresterade och anklagade honom för grovt våld. I domstolen på måndag förklarade somaliern att motivet för överfallet var att han hade avvisats vid dörren av dörrvakt dagen före.

Tyvärr var det inte det enda somaliern hade på sin meritlista. Han dömdes också för att ha misshandlat en annan man i Århus i mars och han är tidigare dömd för att ha hotat tjänstemän, flera trafikbrott och förolämpat polisen.

Anledningen till utvisningen är bland annat att 27-åringen tidigare dömts för våld och då blivit varnad för att bli utvisad. Somaliern har överklagat.

-Pettersson tycker att det vore något för Sverige, tala om för dem som kommer hit att misskötsel betyder återresa och Somalia verkar vara ett underbart land…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


11 responses to “Efter 20 år i Danmark, misshandelsdom ger enkelbiljett till Somalia

 • Kardanaxel

  Danskarna visar vägen – som vanligt!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Blev det inte utvisning till det mångkulturella Islamistiska paradiset Sverige ?
  Konstigt.

  Gilla

 • Stenbock

  Danmark har hamnat mitt emellan två anarkistiska länder ! Tänk om de två, ( Abzurdistan/Tyskland) tog intryck av danskt rättsväsen.

  Gilla

 • Swansson

  Och från Somalia får han en enkel biljett till Sverige -på vår bekostnad!
  För det finns garanterat någon flum-klasul som passar honom -om inte så tillverkas en på momangen.
  Sverige får ju inte missa någon idiot till sin unika samling!

  Gilla

 • Mike E

  Sund och normal reaktion. Det är det här beteendet som gör att Danmark, till skillnad från Sverige, fortfarande är ett fungerande land.

  Gilla

 • age

  Han får väl underhållsbidrag till alla 48 i familjen livet ut?
  En liknande flygresa måste vi betala ca 10 000:- för.
  Får han flygresan gratis?
  Får han, kanske, handikappersättning för lågt IQ?

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Ett gott straff som denne somalier förtjänar . Att det exemplet skulle kunna appliceras i vårt system är uteslutet . Vi är ju såå mycket goodare än de elaka danskarna . Av bilderna att döma från Somalia ser det behagligt ut . Problemet är att deras intellegensia har kommit hit så landet är dränerat på kunskap . Mvh Sjöström

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  VÄLKOMMEN TILL SVERIGE!

  Gilla

 • Trindemanlindeman

  Nu kommer han ju aldrig sätta sin fot i Somalia utan är snart i Sverige, kanske under en (eller flera) annan identitet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: