Expressen sprider felaktiga information

Expressen har Inte mycket rätt, i artikeln om flygplanet som störtat i Afgahnistan. :

Ett  Boeing-plan , tillhörande Ariana Afghan Airlines, 83 personer ombord. säger Expressen.

Verkligheten är att det var en: US E11A, registration #11-9358,  dvs den militära varianten av den civila Bombardier BD-700 Global Express som militären använder som en kommunikationsreläplattform , dvs för någon form av underrättelse inhämtning.

Uppgifter om antalet döda är för närvarande mycket osäkra, det finns olika uppgifter, mellan 2 till 33 är siffror som nämns. Med stor sannolikhet så kan man anta att de flesta ombord på planet var Amerikansk militär personal.

När man ser vad som är kvar av planet, i videon ovan, är det svårt att tro att någon överlevt! Men men, man kan hoppas!

 

7 thoughts on “Expressen sprider felaktiga information

 1. Flygplanet var sannolikt en flygande kommandocentral.för drönare med eller utan vapen. Civilt registrerad. Sannolikt nedskjuten.

  • ”USA:s försvarsdepartement bekräftar att det flygplan som på måndagen kraschade i den afghanska provinsen Ghazni tillhör den amerikanska militären, men förnekar talibanuppgifter om att planet skulle ha skjutits ned. USA har inte officiellt uttalat sig om antalet offer, men enligt anonyma militärkällor befann sig endast ett fåtal ombord.” resten bakom betalvägg enligr Sydsvenskan.
   – Expreesen hade inte många rätt.

 2. Okunniga, icke pålästa snabbutbildade s.k journalister. Vad skall de nu bli kallade media skatte bidrags horor, de vill ju gärna kalla sina hårt arbetande journalister swisch horor.

 3. Man kan ju ställa frågan: När har dom ej felaktig information, ”riktiga” journalister har dom inte så infon kan aldrig bli rätt och riktig

 4. Dröm en stund till kära du, för än så länge får du ha en egen fri åsikt.

  Snart är det nog inte så mer..och inte pga nationalism eller högerextrema åsikter.

 5. Så jävla fel kan man bara ha med vilje.
  Undrar vem som inte ville sprida att ett spionplan kraschat..hmmm…

Kommentera