S vill införa semesterskatt

SKATTER. Socialdemokraterna i näringsutskottet föreslår nu att turistkommuner i Sverige ska få ta ut en särskild avgift för varje natt som en gäst övernattar i området. En sådan här turistavgifter skulle kunna användas av kommunerna för satsningar som de annars inte har råd med, rapporterar SVT

Nyheten om att försöka införa möjligheter till en kommunal bäddavgift presenterades i Sälen i veckan i samband med att näringsutskottets S-ledamöter besökte området. En gästavgift på 30 kronor per natt för varje turist som övernattar skulle för Malung-Sälen innebära extra inkomster på nästan 29 miljoner kronor om året.

Den här typen av bäddavgifter finns i flera andra europeiska länder, men det krävs en lagändring om avgiften ska införas i Sverige.

-Pettersson tror att detta är ett sätt för staten att mjölka skattebetalarna på mer pengar, den mesta infrastrukturen är statlig och pengarna kommer att hamna i statens svarta hål för att finansiera massinvandringen. Dessutom tror jag inte exempelvis Sälen hade satsat så hårt på turism om det inte redan var lönsamt även om jag förstår att det på vissa platser uppstår problem med massturism som vattenbrist, sjukvård, köer osv.

Skatten föreslås bli 30 kronor per natt och person och skulle kosta en familj på två vuxna och två barn 840 kronor i veckan, tills den höjs efter några år. Sveriges problem är inte för låga skatter. 

S har nog inget emot höga skatter OCH avgifter.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

36 thoughts on “S vill införa semesterskatt

 1. Vad hjälper det att höja skatter så länge knäppgökarna inte stänger av inflödet av nya bidragstagare??

 2. Ja det är intressant och med de skatter vi redan har så kommer kostnaden att öka för de här turist Fabrikerna som finns… vilket innebär att kundunderlaget försvinner och man kommer göra en snabb och pinsam konkurs man har alltså redan ökat skatterna så till den mängd att det inte löna sig att upprätthålla en produktion skatten ligger på över 100 % redan idag jag förväntar en svår framtid

 3. Desperationen att få in mer pengar till att bekosta den islamska massinvasionen är total.
  Kurtaxa i andra länder är vanligt där turismen är stor och den lokala befolkningen är liten. Men då är det totala skattetrycket lägre.

 4. Vad några skribenter här påpekar så tas det ut liknande skatter i Amsterdam och Tyskland .En ursäkt att få införa denna skatt ! Det berör inte mig vad dessa gör . Skall vi alltid ta efter vad andra gör , bra eller dåligt . Skatt är stöld sägs det , i många fall håller jag med .Mvh Sjöström

 5. Toppen. Förlorarna är naturligtvis medlemmar i Sveriges Riksdag som verkar ha semester 9 månader per år samt våra nysvenskar, som tillbringar nästan hela året i sina hemländer på semester. En gång per år åker de hit för att hämta avlöningen från FK , samt vart fjärde år för att rösta fram socialbidragen/ Socialdemokrater
  FY FAN!

 6. Vet inte hur många skatter det finns på olika transportmedel etc, men politikerna har glömt en: gå-skatt.

 7. Ja se dessa Sossar som sa att invandringen som skulle ge så mycket ,Det kunde ju alla här förstå hur det skulle bli med att ta emot en miljon analfabeter från mena som vi nu måste betala underhåll till . Och nu hittar denna desperata idiot regeringen på nya skatter som vi hårt arbetande svenskar får betala bara för att denna regering varit så naiv . 🙁

  • Ja du
   De har gett oss massor
   men först och främst ett nytt land och en ny kultur, och legal utrotning av svenskar , godkänd av VÅR REGERING.
   för hade Regering vart mån av oss svenskar, så hade de stoppat detta för längesedan.
   men det är nya tider och många gömda agendor från socialisterna

 8. Jag tycker lövfen och hans skitstövlar.ska betala extra skatt så fort dom öppnar mun..
  Var dom en är!
  Så fort dom vissar sig i TV ska dom betala
  50000:- i skatt.
  PonnsanAfS

 9. Sossarna har missuppfattat. Det kommer för många bidragsturister, inte för många vanliga turister.

 10. Inför skatt på korkade uttalanden från våra sk politiker så kommer vi rädda välfärden på rekord tid.

 11. Varför inte införa cykelskatt,hundpåseskatt,skatt på luften vi andas,sjöskatt för båtägare,skatt på gångvägar i naturen.Det finns säkert mer man kan hitta på för att pungslå oss .Allt för att finansiera människor som aldrig kommer att bidra med en enda skattekrona.Och vad får vi som finansierar alla tokerier ?

 12. I Amsterdam har man redan en speciell skatt för turister. Turisterna får betala 30 kronor per natt, samma summa som diskuteras i Sverige. Man diskuterar också att begränsa antalet turister.
  “Med skatter, förbud och böter vill nu Amsterdam avskräcka turister från att besöka det populära resmålet. Anstormningen av besökare har blivit så stor att staden nu överväger att stänga turistattraktioner.”

  • Notera är att syftet med skatten i Amsterdam är att MINSKA en turism som har spårat ur, inte främst för att öka inkomsterna till staden.
   Senast jag tittade efter hade vi i Sverige inte ett överflöd av BETALANDE turister.
   Denna skatt lär inte öka den för många svenska orter så viktiga turismen.
   Och det kommunen ”vinner” i turistskatt lär de förlora mångfald om genom minskad turism i uteblivna löneskatteinkomster, moms och genom ökade arbetslöshetskostnader.

   Idiokratin briljerar i vanlig ordning.

   • Jag skrev att man ville minska antalet turister. Men jag tror att det inte är priset per säng som avgör huruvida svensken kommer att åka till fjälls eller inte. Det är nog miljöpartiets dröm ett liter pris på bensin i storleksordningen 30 – 40 kronor. Det kommer att döda turistnäringen och landsbyggden

   • Lugn Peter, avsåg endast att förtydliga, inte att ifrågasätta ditt utmärkta inlägg.

    Det märkliga att politrukdårar, på nåt magiskt vis, tror att en skatt/avgift som i ena stunden avser att minska den företeelse som beskattas, i andra sammanhang inte påverkar företeelsen alls. Som till exempel skatt på lön och arbete.
    Hur mycket än socialister, kommunister , miljöbolsjeviker och annat allsköns vänster än önskar motsatsen styrs världen i slutändan alltid av ett belöningssystem och värdeutbyte, det som av oss normal kallas handel med varor och tjänster.
    Har alltid gjort det och kommer att vara så, oavsedd vad dårarna vill kalla det.

    Det finns nämligen inga fria luncher, det är alltid någon som pröjsar.
    Pissar man på den som betalar notan upptäcker man snart att man sitter ensamt vid ett tomt bord.

 13. Då får vi ju hoppas att regeringens gullegrisar icke blir undantagna från denna form av beskattning. Jag tänker då i första hand på : “Nyanlända Turister”, “Ensamkommande Turister”, “Asyl-Turister”, “Bidrags-Turister” och “Anhöriginvandrade Turister”.

 14. Om detta införs och ger kommuner rätt till att ta ut en bäddavgift.

  Så fortsätter regeringen och riksdagens majoritet, att göra skillnad på människor i detta land. “Allas lika värde” blir ännu mer genant att höra från dessa politiker.

  Nu ska man skapa ytterligare segregering i landet. Människor med låga inkomster ska inte längre ges möjligheten till att turista som man vill i sitt eget land. Tidigare har man belagt dem med “flygskam”, för någon enstaka flygresa utomlands. Med motiveringen att man bör turista inom landets gränser, för “klimatets” skull.

  En stor grupp människor får helt enkelt börja med att sortera bort kommuner som inför denna “bäddavgift”. För detta blir ju en stor kostnad i slutändan. För en barnfamilj som har gnetat och sparat ihop till en efterlängtad semesterresa.

  Som vanligt så drabbar inte detta de välbetalda och privilegierade i samhället. Får snare ses som en belöning till dem. De får ju de “dyrare turistmålen” för sig och likasinnade.

  Att göra skillnad på folk och vad de kan tillgodogöra sig i vårat land. Är våra riksdagspolitiker duktiga på. Fasadpolitiker brukar jag benämna dem.

 15. När du Helene Hellmark Knutsson och övriga socialdemokrater nu besökte Sälen – hur mycket betalade du då ur egen plånbok?

 16. Om utländska turister väljer andra och betydligt billigare länder. Vad blir inkomstbortfallet då?

 17. Kanske kommunala satsningar på sådan där s.k lyckad integration av imorterade raketforskare som det numera brukar heta i det mångkulturella och trygga paradiset Sverige ?

 18. Desssa gynnare som är hutlöst överbetalda tycker naturligtvis att 30kr är ‘peanuts’ men för en barnfamilj på marginalen kan det betyda inställd eller förkortad semester.
  Regimens och Rikdagens kommunistiska politiker (7 partier) av vilka troligen de allra flesta aldrig har haft ett riktigt arbete, saknar helt verklighetsförankring!

 19. Vore det inte bättre att införa en migrant- och flyktingskatt som ”snyltgästerna” själva kan få betala?
  Och det rejält.

  • Lösningen är naturligtvis att slopa bidragen och införa beredskapsjobb. Dels stoppar det dräneringen av kommunernas ekonomi, dels sätter det stopp för “pullfaktorn” gränslösa bidrag. Utan bidrag och med mediokert avlönade beredskapsjobb kan vi räkna med att bara de som har en befogad rädsla för liv och lem kommer att komma.

 20. Beror den tomma blicken på nedsatt kognitiv förmåga eller “glädje” över att hittat ytterligare ett område att beskatta?

Kommentera