Två bombdåd i Stockholm – det är terrorism


BROTTSLIGHET. Det har varit två bombdåd under natten i två flerfamiljshus, omkring 500 meter från varandra, i de mångkulturella paradisen Husby och Kista i nordvästra Stockholm. En person har förts till sjukhus. Personens skador beskrivs inledningsvis som lindriga.

Steget Efter

Det är omfattande skador på fastigheterna men vi vet ännu inte var explosionerna har skett, mer än att det är i närheten eller i fastigheterna, säger Towe Hägg, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Räddningstjänsten är på plats med stora resurser sedan klockan 02.40.

Poliser utreder det inledningsvis som allmänfarlig ödeläggelse.

Polisens tekniker och nationella bombskyddet har kallats in för att undersöka lägenheterna.

Polisen

-Pettersson menar att detta är terrorism, vi har lagar. Grip och döm.

2 §   För terroristbrott döms den som begår en gärning som anges i 3 §, om gärningen allvarligt kan skada en stat eller en mellanstatlig organisation och avsikten med gärningen är att
1. injaga allvarlig fruktan hos en befolkning eller en befolkningsgrupp,
2. otillbörligen tvinga offentliga organ eller en mellanstatlig organisation att vidta eller att avstå från att vidta en åtgärd, eller
3. allvarligt destabilisera eller förstöra grundläggande politiska, konstitutionella, ekonomiska eller sociala strukturer i en stat eller i en mellanstatlig organisation.

Straffet är fängelse på viss tid, lägst fyra år och högst arton år, eller på livstid.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


27 responses to “Två bombdåd i Stockholm – det är terrorism

 • Grune

  Tänk att den sämsta regeringen på jorden inte begriper att dom inte är välkomna i Sverige när alla kommentarer i Petterssons blogg menar det.
  Det vore bra om regeringsmedlemmarna gick och lärde sig Svenska!!! Eller åtminstone lärde sig att läsa.

  Gilla

 • Stenbock

  Vill inte låta fantasin skena iväg,nu på förmiddagen…..
  Har sökt förgäves på lokal-Prawdan HD av några rader,kring en detonation i natt vid 1:30-tiden i Hbg.
  Stenbock som normalt sover likt en stock var med ens klarvaken ! Detta trots att smällen troligen skedde en bit bort,i södra ghettot.
  Pressen,som kallar sprängningarna för oskyldiga ”fyrverkerier,smällare och banger”,anser tydligen att dessa numera hör hemma,i nya Abzurdistans kultur !

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Klockrent , Erling . Bombdåd och inget annat !! Mvh Sjöström

  Gilla

 • ponnsan62

  Ni får väll tacka M.S.V.C.L.Kd.Mp.
  Sen kan ni skicka blommor till:
  EstoniaBildt…Fredrik…och lövfen och tacka för Sveriges trygghet och lika värda…

  Gilla

 • Kurt

  Vilka är majoritet av hyresgäster i dessa fastigheter, skulle vara intressant att veta

  Gilla

 • Bettan

  Jag har alltid tänkt på ‘Operation Rimfrost’ som ‘Operation Snömos’.

  Gilla

 • G Nordström

  Det gäller att sätta många olika namn på samma sak så blir högen inte så stor och statistiken blir bättre för var hög för sig

  Gilla

 • blabaris

  399 militärer är utlandsplacerade i 13 olika länder för att ge skydd till andra länder och andra befolkningar.

  Sverige har NOLL militärer utplacerade för att skydda svenskar.

  Är detta regeringens värdegrunder???

  https://www.forsvarsmakten.se/sv/var-verksamhet/forsvarsmakten-utomlands/

  Gilla

 • Kungen

  Jaså. Är det terrorism när det smäller i fjollträsk men inte på andra ställen ??
  Majoriteten bor ju faktiskt INTE där….

  Gilla

 • villervalle03

  Allmän farlig vårdslöshet enligt SvT, Kalle och Roffe har varit och busat igen, inget farligt bara en skadat och ingen död. Vi får vänja oss enligt polisen, så alla får börja se om sitt eget. Vi betalar höga skatter för beskydd mot kriminalitet, beskyddet sträcker sig numer till att bötfälla trafikbrott och felparkeringar. Rån misshandel och mord varje dag i hemmen nånstans i landet, msm skriver inte om mer än en bråkdel. Få se när det smäller då ett
  antal människor står i närheten, vad heter det då, påsksmällare som gått fel, kanske.

  Gilla

 • Kristina

  ”Operation Rimfrost” uppgraderas snart till ”Operation Permafrost”, och då får vi se på andra bullar.

  Gilla

 • Erling

  Retar mig på beskrivningen ”sprängningar”. Spränger gör man vid schaktning, vid vägbygge etc. Men placeras en sprängladdning vid ett hus är det självklart ett BOMBATTENTAT. Ren och skär terror i syfte att skrämma, skada och döda. Knappast som en mysig trivselfaktor.

  Men i den hjärntvätt som etablissemanget, regering, politiker och media sysselsätter sig med är orden ett fundamentalt instrument.

  Om händelser är omöjliga att förtiga, mörka och dölja används konsekvent ord som är vaga, allmänna och utslätande.

  Kanske det mest tydliga exemplet hittills är ordet ”utmaning”. Det kan definitivt ha en positiv touch och fick därför ersätta ordet ”problem” där detsamma saknas.
  På något sätt utgick ett påbud att hela Sverige skulle skrota ordet problem
  och enbart använda ordet utmaning.

  Sanning transformeras subtilt till halvsanning till lögn. Ärlighet är satt på undantag. Och de flesta av oss vet varför!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Mycket prat och snyft i SVT idag om stackars mångkulturella Husby !
  Nu mår raketforskarna PK-journalister mycket dåligt.

  Gilla

 • Grune

  Nu har de svårt kriminella terroristerna som terrorledare Stefan Lövén har importerat hit gjort det igen!!
  Det är hur lätt som helst att tala om vilka som ligger bakom sådana här händelser. Invandrarna. Sånt här var mycket vanligare på 50 och 60 talet och även tidigare om man skall tro den otroligt dåliga regeringen FY FAN VILKA ÄCKEL REGERINGEN ÄR.

  Gilla

 • ossie

  Älskade Husby !!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Och SVT rapporterar om stackars icke svenskar som flytt från pang och bom och nu är rädda och undrar över vad som händer paradiset Sverige de flydde till !

  Gilla

  • Grune

   Det är väl en sak om dom flyr undan krig och elände MEN MÅSTE DOM TA DETTA ELÄNDE MED SIG HIT ??????

   Gilla

 • Maya

  Man undrar ju lite vad syftet är med dessa sprängningar.Är det slumpmässigt eller finns det ett annat syfte ? Är det uppgörelser eller skrämselpropaganda ?Vem orkestrerar ? Var kommer alla sprängmedel ifrån ? Varför sprängs det alltid utåt ? Knappt personskador däremot stora skador på fastigheter.Bara en enkel fundering……

  Gilla

  • Kenth Andersson

   En anledning är naturligtvis att göra samhället instabilt och göra människor osäkra vilket har lyckats till 100% !
   I dagens s.k trygga mångkulturella Sverige har kriminaliteten helt tagit över, makthavare polisen och övriga myndigheter har helt tappat greppet och så blir det efter deccinier av oansvarig kravlös och landsförädisk vänsterextrem politik med bland annat en totalt okontrollerad massinport av brottslingar och icke kristna.
   Mycket av denna katasrofala utveckling beror på oss det naiva och konflikträdda svenska folket som alltid bara tror att någon annan ska ordna allt, att varje år slå rekord i julhandeln är ju en av de viktigaste sakerna för oss svenskar vilket säger en hel del varför det är som det är.
   Som vi bäddat och fortsätter att bädda får vi också mycket obekvämt ligga men när SD någon gång framöver tar över styr Sverige så blir det väl ordning och reda igen, eller hur ?
   Blir lite för J.Å och SD att bita i och göra framöver, är bara att önska lycka till.

   Gilla

  • Ingvar Andersson

   Läste så sent som igår den 20.01.2020 att det ska finnas möjlighet för en Svensk regering att skuta fram ett val om läget i landet är oroligt.
   Har också sett kommentarer från folk med vänner inom polisen som misstänker/vet? att en grupp inom polisen förser bovarna/terroristerna med vapen.

   Gilla

 • Olof.p

  Jag läste något gnäll på DN om att överlevare av förintelsen måste träffa dem med samma ideologi som deras förintare när SD är där.
  Men för helvete, Reinfeldt och Löfven har ju släppt in miljontals med muslimer som har samma ideologi som Hitler. Muslimerna skriker dagligen ”utrota judarna”. Vad är det för fel i huvudet på de som jobbar på gammelmedia och statliga media?

  Gilla

 • Göran

  ”Ryska Påverkansoperationer”?
  ”SD eller Svenska Fattig-pensionärer?”

  Nej, snarare importkriminella med flera röstberättigade o bidragsgrundande falska identiteter och uttalad ambition att med hot och våld vara ”Herrefolk” över Sverige!
  Rätt ord vore ”rasistiska ockupanter”
  med ambition till etnisk rensning!
  Precis det man har ett Försvar till att förhindra!
  Sveriges imbecilla lismande korrupta kontoristgeneraler tror att Försvaret i största allmänhet ska pyssla med James Bond liknande saker…..
  Eller för att det inte ska bli ”pinsamt på banketten” då alla andra har Försvar…
  PK-cancerns ockupanter slår till och med Ryssarnas härjningar mot oskyldiga kvinnor i Östra Europa efter kriget!
  PK-cancern är värre än 2:a världskrigets allra värsta Landsförrädare!

  Gilla

 • Bajen666

  Here We Go Again…….Snart dags för undantagstillstånd och att mobilisera jägarförband typ kustjägare samt fallskärmsjägare.

  För en sak är ju helt klar Kling och Klang eller för den delen säpo fixar inte detta på långa vägar.

  ”Jägarförband är ett militärt förband med huvudsaklig kompetens och förmåga inom störstrid, hindra strid, punktmålsbekämpning och underrättelseinhämtning på högre taktisk och operativ nivå i djupet av en fiendes territorium. Jägarförband har också på senare tid även fått uppgifter inom Military Operations Other Than War (lågintensiv krigföring) samt att understödja specialförband i deras operationer. Jämfört med reguljära infanteriförband är jägarförbanden ett lättare infanteri som är flexiblare, uthålligare och har ett mer självständigt uppträdande.”

  Gilla

 • Steffe

  Jag tycker det är till att ta i, allmänfarlig ödeläggelse. Varför inte kalla det för ”Lek och Bus”, då blir inte påföljden lika hård, om dem nån gång skulle åka fast.
  Terrorism skulle jag hellre kalla det, för deras mål att skapa rädsla, måste man ändå säga att dem lyckats med…
  Undras vad Miljöpartiet kallar det??

  Gilla

  • Argus

   ”Allmänfarlig ödeläggelse” Det svenska samhället är inte i stånd att hantera vare sig bakomliggande individer eller deras handlingar och har inte varit det på hundratals år.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: