Sverige behöver fler som Bard och Bali – så be dem inte hålla tyst

DEMOKRATI & YTTRANDEFRIHET. Vi har de senaste dagarna sett exempel på personer som påstår sig värna det fria ordet och yttrandefriheten. Det är tur att några håller huvudet kallt, en är Carolin Dahlman på Kristianstadsbladet som menar att ”Demokratin hotas när människor försöker få tyst på röster de inte gillar genom att helt enkelt stoppa dem från att höras. Låt mig påminna om att vi i Sverige har yttrandefrihet; den ska vi vara rädda om. I ett fritt samhälle är inte alla likatyckare – och det ska uppmuntras i stället för att motarbetas”.

Man får tycka illa om Alexander Bard och Hanif Bali och hur de uttrycker sig, men att försöka tysta dem är ett verkligt hot mot demokrati och yttrandefrihet.

En av demokratins dödgrävare är Dagens Nyheters chefredaktör och ansvarige utgivare som inte gillar Alexander Bard. Wolodarski försöker få Bard sparkad som programledare i TV4:s program Talang på grund av att Bard förra året deltog i en debatt mot AFS-ledaren Gustav Kasselstrand, alltså Bard umgicks inte med högerextrema, han debatterade och höll inte med Gustav Kasselstrand. Det borde Wolodarski ha sagt.

…en annan är Sydsvenskans Pia Rehnquist som jag tvivlar på att hon vet varför Alexander Bard kallar Peter Wolodarski för ett satans svin…

-Pettersson började skriva insändare i olika tidningar år 2003, då tog de in det mesta men när det drog ihop sig till val blev det stopp, media ville inte ha mina åsikter och funderingar och då startade jag bloggen. Så troligen har de etablerade medierna själva orsakat delar av sin tillbakagång genom att försöka tysta andra.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Sverige behöver fler som Bard och Bali – så be dem inte hålla tyst

  1. Retade mig på att Bard för en hel del år sedan alltid var med i SVT debatt program som någon sorts expert tyckare med konstiga idéer.
    Nu verkar han mer trovärdig och jag sympatiserar med honom

  2. Bards filosofier syns och hörs ju lite varstans, så han är inte tystad. Bali han har ju sitt uppdrag för Moderaterna, tröttnar dom på det så har Bali samma möjligheter som oss andra.

  3. Gud vad jag Älskar dig Alexander Bard (kanske inte på det viset )men gud vad du kan uttrycka dig bra jag gillar dig verkligen nu klämmer vi åt dåren på DN

  4. Klart att oliktänkande som har fräckheten att yttra sig ska tystas i denna DDR kopia som Sverige numera är.

  5. Idag har jag sett flera inslag om att någon skrivit något
    olämpligt till storkäften Alexandra Plaskalidou.
    dom är känsliga som barn rumpor när någon blir
    förbannad över deras uppblåsthet.

    Man jobbar hårt för att tysta opinionen för att dom
    kritiserar dessa, av sig själva upphöjda varelser?

  6. Varför köper någon DN?? Det är den bästa medicinen att
    stänga igen käften på den lille Polacken,, som för övrigt
    är djupt avskydd i sitt forna hemland!

    Han är precis som andra journalister stöddig när han
    sitter bakom skärmen och skriver sina inlägg.

    Såg pajasen när han var i Almedalen, där jag
    tror det var nya tider som försökte få ett svar
    på någon fråga. han sa inte ett ljud, smet bara
    iväg som en liten rädd Hare.

  7. Jag vill säga till Alexander Bard att han har mitt fulla stöd mot dom som försöker tysta dig. Det är dags för alla svenska att ställa sig bakom personer som Alexander bard och alla andra människor i det svenska samhället som har haft stort inflytande i maktens korridorer men valt att lämna sina positioner just av den anledningen att hela pk-media har helt spårat ur och valt att istället hoppa på spåret som har till uppgift att montera ner hela den svenska VÄLFÄRDEN för att använda dessa pengar till något annat bara pengarna inte till falle dom svenska som jobbat ihop dessa pengar.

  8. När fick Wolodarski mandatet att bestämma vem som får och inte får ha en debatt ? DN har tydligen blivit en politisk domstol som tar sig rätten att döma ut människor som är obekväma för det sittande styret.Osmakligt och ovärdigt beteende är bara förnamnet.

Kommentera