Polisen i Nyköping oroad, ungdomar vågar inte anmäla brott

BROTTSLIGHET. Polisen i Nyköping ser en ökning av personrån mot ungdomar. Samtidigt är de oroliga över den tystnadskultur som gör att ungdomarna inte vågar anmäla brotten. Enligt polisen är det allt fler ungdomar som rånar andra ungdomar på bland annat dyra jackor, enligt SVT– Vi ser att fler ungdomar blir utsatta för rån, och att det även finns ett stort mörkertal, en tystnadskultur, att folk är så pass rädda att de inte vågar anmäla, säger Frida Thörn, områdespolis i Nyköping.

Om inte brotten anmäls, vad får det för konsekvenser? – Att gärningsmännen får fortsätta härja fritt och kan göra att det blir ännu mer rädsla och oro i samhället. Fler brottsoffer kan bli utsatta eftersom de ser att ingenting händer när de håller på med det här.

-Och Pettersson hör kriminologerna säga att det är anmälningsbenägenheten som ökar hela tiden.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Polisen i Nyköping oroad, ungdomar vågar inte anmäla brott

  1. Oj, oj då är politiskt korrekta och styrda Kling och Klang orolig ?
    Inte lätt att vara polis i dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige.
    Var lättare när Sverige var ett homogent kristet icke mångkulturellt land, då bestämde polisen och inte som idag när de kriminella parasiterna med rasistkort i bakfickan sätter dagordningen.

  2. När jag var yngre så gick raggarna ihop sig på torget mot ett såkallat ”hiphopgäng”… snuten tog på sig äran men det var raggarna som visade var skåpet ska stå i vårt eget land..
    Epa-raggarna kan dömas för hets mot folkgrupp om dom försöker försvara sig några år senare.

  3. Nu när folk inte vågar gå ut längre kommer rånare hem till dig och rånar och misshandlar dig och hela familjen och rånar dig på dina saker.

  4. Sanningen är förmodligen den att de som utsatts för brott har insett att det är inte värt besväret, eftersom för många fall läggs ner och de som går till domstol utmynnar i löjligt låga straff om något.

  5. Men snälla Sverigevänner!

    Våra poliser är våra sista beskyddare!
    Våra poliser offrar sig för att beskydda oss!
    Våra poliser riskerar sina liv för oss!
    Våra poliser är våra hjältar!

    Vi ska vara tacksamma för att de finns!
    Vi ska vara tacksamma för att de vill vara poliser!

    Vi måste visa våra poliser respekt!
    Vi måste visa våra poliser vår tacksamhet!
    Vi måste berömma våra poliser!

    Varmt tack till dig, som (ännu) är polis!
    Varmt tack för att du offrar dig för mig!
    //age
    (en gamling, som aldrig vågat tänka sig att vara polis)

    Skriv gärna ut detta och sätt det på er anslagstavla!
    Det ger kanske lite tillägg till arbetsglädjen?

    • Ledsen Age! Önskar jag kunde hålla med Dig! Tyvärr så är hela rättsväsendet i absurdistan korrupt och politiserat åt det mer kommunistiska hållet där vi – riktiga Svenskar med Världens Högsta Skatter – drabbas hårdast.
      Vi som är ärliga och arbetar för att försörja MENA-individer med noll respekt för oss – grov kriminell import/dominans våld . Tack vare sjuklöverns bedrövliga ”politik” så utarmar de oss. Vi betalar helt sonika för att utrota oss själva! Vi tillåter oss Att koloniseras av můslimsk b@js. Vi betalar för terrorism i mellanöstern osv osv. Vi har sjuklövern som bedriver en sverigefrånvänd politik samtidigt som dessa s k ”politiker” suger ut allt skattemässigt! poliser som lägger ned grova brott men jagar ”pinnar” i trafiken, fulla Svenskar i krogkön en löningshelg osv osv = lätta ”offer”. Inbördes-kriget är redan här och Vi betalar dyrt för det!!!
      Tack för Din kamp Age!

  6. Själv tycker jag att ungdomsgängen som hänger på stan ser ut som mannekänger. De går runt i lyxkläder.

    Alla andra vanliga människor jag ser i har vanliga kläder på sig. Vardagskläder.

    SLUTA ANKLAGA OFFER för att hela sverige är utsatta för rån

  7. De som blir rånade vet förstås vilka som rånar. För att slippa spekulationer vore det bra om de och polisen gick ut med information.

  8. Härligt, nu kan sjuklövern och deras skattefinansierade propagandamedia fortsätta basunera ut hur brottsligheten minskar!

    Skriva brottsutsatta som gömmer sig hemma på näsan, om hur fel dom har!

  9. Våra politiker har närt en orm vid sin barm.
    En orm som vuxit sig så stor att de inte längre klarar av den.

  10. Men stackars polisen, det är ju hemskt att de känner oro, ska vi starta en insamling och pyssla pappershjärtan som vi kan sätta fast på polisstationens dörr?

  11. Eftersom en anmälan knappast leder till ett jävla dugg, samt att om den skulle mot förmodan göra det så får bara anmälaren ett ännu värre helvete…

  12. Ljug inte så förbannat ingen är gladare än ni och våra politiker att inga anmälningar kommer in.

    För då slipper ni fiffla med siffror och ta till kod 291…usch jag börjar på riktigt förakta Kling och Klang.

Kommentera