Öppet brev till Riksdagen


Ilan Sadé är partiledare för Medborgerlig Samling och är i den rollen lika oroad över utvecklingen i Sverige som allt fler medborgare.

Igår skickade han ett öppet brev till samtliga 349 riksdagsledamöter för att få till en ny folkräkning. Detta i kölvattnet av avslöjandet med samordningsnummer som utnyttjas för bidragsbrott och annan brottslig verksamhet.

Malmö 2020-01-16

Bäste ledamot av Sveriges riksdag

Den senaste tiden har fler och fler rapporter kommit som underbygger ett allvarligt faktum: Folkbokföringen i vårt land är inte längre tillförlitlig. Det sker omfattande fusk och bedrägerier riktade mot våra gemensamma socialförsäkringar och bidragssystem, till följd av falska identiteter och oklarheter gällande vem som bor i landet. Miljarder kronor flödar ut till fel händer. Samtidigt växer ett skuggsamhälle fram bestående av personer vars vistelse i landet inte är känd, varav en del är brottslingar och andra är utsatta för brott och utnyttjande.

”Riksdagen är folkets främsta företrädare”, står det i 1 kap. 3 § regeringsformen. Problemet är, för att nu sätta saken på sin spets, att du som riksdagsledamot i allt mindre grad vet vem som är din uppdragsgivare – vem som är folket.

Sverige har en lång tradition av synnerligen väl fungerande folkbokföring, som går tillbaka ända till 1600-talet och till kyrkoböckernas tid. Kännedom om vem som befinner sig i ett land är en viktig förutsättning för såväl statens som kommunernas kärnverksamheter och för tilltron till det allmänna. Det finns naturligtvis också viktiga säkerhetsaspekter, vilket inte minst blir tydligt i tider av internationell brottslighet och terrorhot. Men till syvende och sist handlar det faktiskt om det som kommer till uttryck i regeringsformen: att vi uppfattar oss som ett folk, vilket innebär att vi intresserar oss för varandra och tar ansvar för och stöttar varandra i stunder av nöd.

Medborgerlig Samling har lanserat förslaget att Sverige bör genomföra en ny, identitetssäkrad folkräkning:

https://www.expressen.se/…/stoppa-fusket-sverige-behover-e…/

Genom användning av biometri, vilket exempelvis kan vara fingeravtryck, men även biometriskt godkända ansiktsbilder, kan folkbokföringen sammanställas på nytt och identitetssäkras. För att erhålla ett bidrag eller en socialförsäkringsförmån ska det vara obligatoriskt att ha styrkt sin identitet. Det räcker inte att dra in samordningsnummer, när bedrägerierna och osäkerheten även gäller personnummer och medborgarskap! De förslagen är alltför begränsade och alltför senfärdiga.

Jag ställer nu frågan till dig som en av folkets 349 främsta företrädare: Ställer du dig bakom förslaget om en ny folkräkning? Är du villig att ge regeringen i uppdrag att skyndsamt ta fram lagstiftning som föreskriver detta? Är du beredd att på detta sätt öka säkerheten och stoppa blödningen av miljarder och åter miljarder kronor från vår gemensamma kassa ut i fel fickor? Ja eller nej?

Jag och lejonparten av det svenska folket ser fram emot att få veta om denna fråga tas på allvar. Ifall folkets främsta företrädare månar om sin uppdragsgivare. Jag och många med mig anhåller därför om ett svar inom två veckor från dagens datum, d v s till den 30 januari 2020. Ett uteblivet svar betraktas förstås som ett nej.

Malmö, dag som ovan

Ilan Sadé

Partiordförande för Medborgerlig Samling

Nu väntar vi på att riksdagsledamöterna svarar på brevet och framför allt…vilka som svarar.


7 responses to “Öppet brev till Riksdagen

 • Paul L

  Det som Bibeln beskriver som ”Mark of the Beast”, kommer tas emot med öppna armar av en stor del av befolkningen. Det är detta kontrollsystem/chip/biometrisk ID/AI-uppkoppling (eler vad det nu blir) som bestämmer vem som får köpa och sälja saker i the New World Order.

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Ska bli intressant att höra om de törs svara på detta . Några svar kommer nog . Tror de flesta i riksdagen struntar i att svara . Mvh Sjöström

  Gilla

 • Tony

  Det framgår allt tydligare att regeringens mål är att på
  globallisternas önskemål få så mycket som möjligt att
  sluta fungera i landet, för ingen regering kan vara så
  extremkorkad att man inte ser att så mycket börjar
  krackelera, utan att ens försöka att göra något åt det,
  alltså är det en fullt medveten förslappning av tillståndet
  för att få landet att braka ihop så att superkapitalet kan
  ta över, och till hjälp har man även deras forna värsta
  kritiker kommunisterna som nu är kapitalets dörrmattor!

  Gilla

 • Öppet brev till Riksdagen — Petterssons gör Sverige lagom! – Life, Death and all between

  […] via Öppet brev till Riksdagen — Petterssons gör Sverige lagom! […]

  Gilla

 • Kent

  Man undrar såg inte jubelåsnan detta inte heller komma?
  Det är flera tusen anställda i regeringskansliet och ingen uppmärksammar att folkbokföringen är på väg att haverera och har havererat.
  Vi leds av kompletta oduglingar och jubelidioter.

  Gilla

  • Fjölet

   Jubelåsnan och hans donkeys har redan stakat ut deras väg, så med skygglappar styr hans växande kalabalik likt pinochio’s näsa med lögner.
   Måste vara eländigt surt att vara statsminister och åka hem efter ”arbetet” med att veta dagens lögn sket sig idag också!

   Gilla

   • messkalle

    Brev till riksdagens 349 ledamöter; Så skall en slipsten dras.

    P.S. Öppet brev. Det finns alternativen snigelpost och epost.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: