Hultqvist: ”Försvaret måste ta fullt ansvar för detta”

FÖRSVAR. Försvarsminister Peter Hultqvist (S) ser allvarligt på avslöjandet att en falsk officer under lång tid haft ledande uppdrag inom Försvarsmakten. – Försvaret måste ta fullt ansvar för detta. Det är något som inte får eller ska ske, säger han till SVT Nyheter.

Särskilda Operationsgruppen, SOG. Foto: Jimmy Croona/Försvarsmakten

Det var några dagar sedan som uppgifterna om att en falsk officer i närmare 20 år haft ledande uppdrag inom Försvarsmakten och bland annat haft tillgång till känslig information av betydelse för rikets säkerhet. Mannen har bland annat arbetat inom den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten med Sveriges hemliga kryptonycklar.

Även Wilhelm Agrell, professor i underrättelseanalys, bekymras av uppgifterna.– Det här säger ju någonting om hur lätt det är att infiltrera de organisationer som ska handha rikets säkerhet, konstaterar Agrell.

-Pettersson antar att när försvarsminister Peter Hultqvist (S) pratar om fullt ansvar så menar han att ÖB och Försvarsministern ska avgå, annars är det bara svammel som vanligt, men det visar hur slappt hela samhället är…

Fredrik Reinfeldt om försvaret

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 thoughts on “Hultqvist: ”Försvaret måste ta fullt ansvar för detta”

  1. Verkar som ingen koll för att slippa bli anklagad för rasism som Nisse skrivit om längre ner

  2. En falsk officer kan väl inte vara så allvarligt . Alla falska politiker är värre ! Och vad ska vi säga om självaste ÖB ? Paraderar i helt fel parad ? Ett stort skämt ! I dag talade Peter Hultqvist om att förstärka försvaret i Sälen där de konfererar , Folk o Försvar . Vart finns de pengarna ? Mvh Sjöström

  3. Det är väl bara att gratulera ÖB. Försvaret driver ju kampanjen ”Kom som du är”. Nu har vi ett kvitto på att vem som helst kan vara officer. Och det har tom gått bra för denne person.

    Varför gnälla, det fungerar ju.

    (Ironi)

  4. Är någon utanför begåvningsreserven förvånad över att detta kunnat pågå i dagens trygga heliga mångkulturella Islamistiska idio-Sverige?

  5. ”Nu avslöjar Dagens Nyheter att han aldrig ens tog sin officersexamen.” (SVT)

    Aldrig ens tog sin officersexamen tolkar jag som om han gått kadettskola men inte ända till slutet. Har han då blivit avstängd eller vad rör det sig om?

    Man tycker att FM borde ha koll på rullorna.

  6. Och jag tycker att Hulta ska fara hem till Borlänge och ta fullt ansvar för vad han gjort med Tjärna Ängar och Jakobsgårdarna

  7. Det är meningslöst att ÖB eller Försvarsministern som tjänstgör NU avgår. Däremot måste alla inblandade tjänstemän i anställningsförfarandet nagelfaras för att föra någon till åtal. Givetvis måste den falske personen få sitt straff. Och möjligen den ÖB/Försvarsminister som satt när anställningen gjorde.
    Alla de som deltog i anställningsförfarandet har sannolikt anställt massor av personal under de gångna åren. Således dags att Försvaret nagelfar alla dessa ärenden igen, för att se om det är mönster av olagligheter och kanske hitta fler ”falska” officerare.

  8. Hela Sverige är falskt!
    Hur många låtsasläkare och sjuksköterskor har vi här, de som har yttersta ansvar för folks hälsa ? Mycket allvarligt.
    EU bör ha en gemensam test i alla länder för blivande läkare.

    • Nä, inte mer inblandning av inkompetenta EU.
      Det finns en orsak till att England lämnar EU.
      Timmerman, Junker och Tusk är bara början.

  9. Det är Hultqvist som har det yttersta ansvaret gällande militären, eller är det Muslimska brödraskapet som styr?
    AVGÅ !
    ´

  10. Om det är 20 år sedan den falske officeren kom in i rullorna så är det inte rätt att döma de som nu styr försvaret. De som skall ställas till svars är naturligtvis de som var ansvariga då det skedde. Ni får gärna rätta mig om jag har fel.

    • Ni tre som givit mig en tumme ner, jag bad om att ni skulle rätta mig. Hur ska jag veta vad felet ligger om ni inte med ord visar mig vad rätt är? Roland S. vet hur kommunikation skall se ut. Tack för det!

  11. utsålt
    Hela sverige är sålt av politiker till immigranter tjuvar våldtäktsmän.
    Fortfarande tar ingen fingeravtryck och fota för identifiera immigranterna.
    De stjäl pistoler om och om igen i regeringshuset.
    De släpper in vad som helst i försvaret??
    inte ens där kontroleras det ordentligt.
    är hela försvaret numera försvarslöst?
    huvamig fasansfullt?
    Vad mer, har staten lyckats med??
    mer än sålt ut till araberna?

  12. Och vanliga arbetssökande kollas mycket noggrant, med rekommendationer från tidigare chefer.
    Jag föreslår att de högsta befälhavare som har agerat under de senaste 20 åren och hållit tyst om det här skall fråntas sina höga pensioner.
    de har varit väl medvetna om detta. men svensk militär är så svag .
    Jag känner många anställda inom armén ,ett och annat kunde man säga men bäst att hålla truten. De är inga riktiga karlar, toffelhjältar.
    Sen finns det naturligtvis också hyvens män i arméns tjänst, som man kan vara riktigt stolt över, men de verkar vara få.

  13. Hur kan det komma sig att vanligt folk i decennier har begripigt att det är något fel inom försvaret, och det senaste decenniet legat på nivån obefintligt och sjukt!

  14. Den Svenska godtrogenheten och naiviteten finns tydligen överallt.Hur ser egentligen bakgrundskollen ut ? Räcker det att man ser trevlig ut och har en välsmord trut ?

    • Lättkränktheten finns i hela samhället.
      Snart vågar ingen kontrollera en annan, speciellt om den personen tillhör en minoritet. De riskerar hängas ut som någon som kränker minoriteter.
      Folk utan Id släpps fritt in i landet men hemvändande svenska turister granskas.

  15. ”…en falsk officer i närmare 20 år haft ledande uppdrag inom Försvarsmakten…”
    Regeringen är kanske också falsk ? 😄
    Vilket dårhus,skrattretande minst sagt !!! 😄

    • Måste vara rena drömmen att vara spion i Sverige.
      Man få ledande befattning och tillgång till hemliga handlingar, utan någon egentlig kontroll och verifiering av vem du är och vad du gjort tidigare.
      Ska vi skratta eller gråta? 😫😫😫

  16. Klart det går åt helvete när odugliga pajaser får ansvara för viktiga samhälleliga positioner…

  17. Nej här är mycket som inte skulle ske i detta landet,
    här är noll koll på det mesta, därför kan dom mest
    osannolika händelser ske.

Kommentera