Varför ljuger våra förtroendevalda för oss?


INSÄNDARE. Varför ljuger våra förtroendevalda oss ständigt rakt upp i ansiktet?

Är det vi som överskattar dem – eller de som underskattar oss? Vi skulle knappast tro på motsvarande, uppenbara lögner i andra sammanhang. Ingen skulle väl köpa en sliten bil bara för att mätaren visade att den bara gått 200 mil. Ingen tror på spelbolaget som påstår att alla vinner. Man köper inte möglig mat även om bästföredatum inte gått ut.

Steget Efter

Snart känner varje svensk någon som utsatts för invandrarvåld, förolämpningar, stölder, hot, rån, brand,  sprängning eller våldtäkt. Men Ylva Johansson sitter i engelsk TV och påstår att antalet våldtäkter i Sverige stadigt minskar! Senaste uppgiften jag sett är 20 våldtäkter om dagen! Flest i världen! Denna kvinna är nu vår representant i EU!

Justitieminister Morgan Johansson är den ständige förnekaren av den verklighet vi andra lever i. Nu försöker han inbilla oss att sprängningarna i Malmö har minskat med 40%. I övriga landet har de ökat med 50%. Men i Malmö kallar man dem skadegörelse och inte sprängningar.

Finansminister Magdalena Andersson påstår ständigt att Sveriges finanser är strålande. Men kommunernas samlade skuld är nu EN BILLION! Tusen miljarder! En miljon miljoner!  1.000 000 000 000 kronor!

Anders Ygeman påstod att 80.000 invandrare skulle utvisas. Det blev några få. Inte ens de som av SÄPO anses utgöra en risk för rikets säkerhet lyckas man utvisa. Ygeman förstod uppenbarligen inte problemen när Transportstyrelsen skulle digitaliseras. Han fick sparken. Men nu är han digitaliserings- minister!

Skrönornas mästare är Stefan Löfven. Vi skulle få den lägsta arbetslösheten – nu har vi den högsta. Invandringen skulle bli lönsam och lösa problemet med brist på vårdpersonal. Nu är vårdköerna längre än någonsin och kostnaderna för invandringen är astronomiska. Han påstår att det nu bara tar fyra år för invandrare att komma i jobb. Men enligt officiell statistik tar det 15 år innan ens 30% av invandrare nått upp till svensk lägstalön. Han påstår att invandringen sänkts till lägsta nivå. Men i år utfärdas 120.000 uppehållstillstånd. Tredje flest någonsin! Han lovade att Sverige skulle betala för toaletter till världens fattiga. Inte en krona har anslagits för att uppfylla detta storstilade löfte! Om den katastrofala bostadsbristen har inte ens han kunnat komma på någon vettig lögn. Han har nu lovat att knäcka kriminaliteten. Sverige har aldrig varit tryggare säger han med hjälp av sina betrodda kriminologer. Naivare kan man väl inte bli. Men alla vi andra vet ju hur det står till. Det står ju trots allt en del om detta även i pk-trogna statsmedia.

Hur kan en partiledare som Annie Lööf överleva. Ett gigantiskt svek av alla vallöften efter valet. Hon anser att Sverige kan ta emot 30 miljoner invandrare! Kan någon ens föreställa sig hur landet då skulle se ut?

Sverige är upp och ner. De tre partiledare som har störst förtroende bland folket är de tre som har minst att säga till om. Ebba Busch Thor, Jonas Sjöstedt och Jimmie Åkesson. De som har lägst och näst intill inget förtroende är de som bestämmer allt. Per Bolund, Isabella Lövin, Stefan Löfven. Genom sin stolliga, sektliknande skrämselpropaganda om jordens snara undergång har Miljöpartiet med denna historiens största lögn skaffat sig regeringsmakt. Trots att de knappt kom in i riksdagen. Men eftersom jorden inte går under om tio år kommer de i historien beskrivas som ofattbara tokstollar som totalt förödde Sverige – ekonomiskt, mentalt och kulturellt. Den gamle fackpampen Löfven förhandlade bort sitt partis själ för att behålla makten. En Pyrrusseger av rang.

Rolf Malm


30 responses to “Varför ljuger våra förtroendevalda för oss?

 • S Eriksson

  Bör det inte vara en accent över bokstaven e på den röda tunnan?

  Gilla

 • Weronica Selby

  30 millioner med den har takten ar vi snart dar, da kanske alla svenskar bor pa Aland

  Gilla

 • Klas.

  Men Annie Lööv har beklagat sig över att folk spottar efter henne i lokala matbutiken.
  Det är väl ganska harmlöst, efter vad hon gjort.

  Gilla

 • Kommendanten

  Dom är hycklare på hög nivå – därför ljuger dom.

  Gilla

 • villervalle03

  Varför de kan fortsätta med deras lögner och charader är våra journalisters och medias fel. Ingen frågar rakt ut varför de ljuger eller varför de sa ett, men gjorde det andra. Skammen för att åka dit för lögn existerar inte mer i politik och media världen. Snart bara vi gamla uvar som håller på det som är sant och visst Förut var det skamligt att ljuga. Nån politiker som ertappades för lögn, fick i stort sett löpa gatlopp, omskrevs i alla medier. Nu är det accepterat att dra en lögn då och då, ingen reagerar. När sanningen inte är allena rådande så dansar kriminella råttor på bordet, liksom korrupta politiker och tjänstemän. Vi betalar.

  Gilla

 • Tony

  Svenska arbetare har varit kända Världen över för bra kvalitet
  på dom produkter man levererat,dom är är nu pensionerade
  och betraktas av den så kallade eliten för att leva för länge
  och för att kosta samhället för mycket trots att dom har
  Europas sämsta pensioner, och dom som skördar frukterna
  av arbetarnas kvalitetsmedvetenhet är dom som varit
  By slitare i merparten av livet som försett sig med gyllene avtal!

  Gilla

 • Stig Bergman

  Jag vet inte var jag har varit, men mycket bra att läsa Rolf Malm igen. Pang på som alltid. Eller möjligen ”pangar på som alltid”.

  Gilla

 • blabaris

  den som ”ser” måste ta ansvar och ha en plan.

  Den som ser blir även ansvarig för att hela samhället är i kaos.

  Bättre att inte se….inte höra…..inte synas……inte uttala sig……

  Även ett barn som har fingrarna i kakburken vägrar erkänna att de tagit en kaka utan tillåtelse. Skammen är för stor att bära då de vet att de gör något fel. Bättre att förneka.

  Gilla

 • SVENSK

  Löven m fl får ”Svar på tal”.

  Gillad av 1 person

 • Orvar d.ä.

  Tror våra folkvalda lever i någon sorts bubbla, helt frigjorda från verkligheten.

  Såg en debatt nyligen, vill minnas det var SD som ställde en relevant fråga om varför ensamkommande får kvittera ut efterlevnadsersättning för påstådda föräldrars eventuella bortgång.

  Denna högst relevanta fråga i miljardklass viftades bara bort, och SD representanten fick bara meningslöst svammel som svar.

  I bakgrunden kunde man se en viss Ygeman som myste över spektaklet.

  Är helt enkelt en skyddad verkstad, frikopplad från allt ansvar och all kontakt med verkligheten – dom bara lallar runt hela dagarna med hög lön och inget ansvar alls.

  Finns i dagsläget mycket som skulle behöva grävas i och rättas till, men kommer aldrig att hända.

  Om man förflyttade hela riksdagen rätt ut i mitten av Sahara öknen, skulle dom fortsätta som vanligt, ingen kontakt med omgivningen behövs enligt dom själva.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Kroniska mytomaner ljuger alltid, det vet väl de flesta ?

  Gilla

 • Ståfräs

  Lögnerna kan bara slås av en annan ljugande sozze. Vidrigt äckligt.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Frågan är väl om vi på riksnivå. Om vi ska prata om vad verklighetens fakta och resultat, visar oss medborgare.

  Har vi inte då fått för många ”frånvarandepolitiker” ?

  På bekostnad av kunniga och pålitliga förtroendepolitiker.

  Gilla

 • Maya

  När jag var barn sa alltid mina föräldrar att man inte skulle ljuga för då blev tungan svart.Herregud så många svarta tungor vår regering vore utrustade med om detta påstående hade varit sant.

  Gilla

 • Varför ljuger våra förtroendevalda för oss? – Suzie Weathers

  […] publicerad på Petterssons gör Sverige lagom!: INSÄNDARE. Varför ljuger våra förtroendevalda oss ständigt rakt upp i ansiktet? Är det vi […]

  Gillad av 1 person

 • SVENSK

  Deras lögner är snart lika stora som Sovjetunionens var.

  Gilla

 • Nisse

  Det ser ut att behövas en egen fransk revolution, i svensk tappning.
  Ledarna tror sig nu kunna klara sig ifrån sitt ansvar för allt de ställt till med och få stora avgångsvederlag när de slutar.
  De saknar helt skam i kroppen.

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Maggan har nästen rätt. Statens finanser är utmärkta. Genom mer invandring måste kommunerna betala ut mer försörjningsstöd som invandrarna konsumerar och ger staten mer momsintäkter.

  Gilla

 • ossie

  Gängskjutningarna har ökat 2019 men dödsoffren stannade på 41 st. Anledningen att inte 2019 blev ett rekordår för döda är att de flesta av gangstrarna numera bär skottsäker väst.

  Gilla

 • Kent

  Det fanns inte en enda hästhandlare på Kiviks marknad förr som kan konkurrera med dessa storlögnare om att vara mästerlögnare.

  Gilla

 • Kungen

  Enkelt svar : De lever inte upp till kraven och bör bytas ut snarast på alla nivåer

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: