Hamas, trettiotvå år senare


av Khaled Abu Toameh • 8 januari, 2020

 • Nu när Hamas återigen – uppenbarligen – har påmint världen om att det inte har förändrats och fortsätter att sträva efter förintelse av Israel så är frågan: Varför fortsätter vissa världsledare, regeringar och organisationer att omfamna rörelsens ledare?

 • En annan fråga som bör ställas i ljuset av de senaste giftiga Israelfientliga uttalandena av Hamas ledare under de senaste dagarna: Varför försöker FN övertala Hamas att delta i de palestinska president- och parlamentsvalen?
 • Allt som behövs är att Erdoğan och resten av världen ska lyssna på Hamas ledares uttalanden under de senaste dagarna för att förstå att rörelsen är mer fast besluten än någonsin att uppnå sina mål med att köra ut judar ”ur hela Palestina” och ersätta Israel med en islamisk stat … vad är det de inte förstår med ”DÖD ÅT ISRAEL”? … Det får en att undra vad deras sanna motiv är.

Den palestinska Hamasrörelsen firade i veckan sitt 32:a jubileum genom att påminna alla om deras främsta mål: att förinta Israel. Budskapet är ett bevis på att Hamas inte har förändrat – och inte heller kommer att förändra – sina stadgar som ursprungligen publicerades 1988. Det är också ett kraftfullt budskap till alla som trott på vanföreställningen om att Hamas har förändrats och blivit en icke-våldsam palestinsk faktion.

Dessa stadgar, även kända som Islamiska motståndsrörelsens stadgar, anger att Hamas ”kamp mot judarna är mycket omfattande och mycket allvarlig” och uppmanar till ett ersättande av Israel med en islamisk stat. ”Det finns ingen lösning på den palestinska frågan förutom genom jihad (heligt krig)”, anger stadgan. ”Initiativ, förslag och internationella konferenser är ett meningslöst slöseri med tid. Att avsäga sig en del av Palestina innebär att avsäga sig en del av religionen [islam].”

Läs vidare


2 responses to “Hamas, trettiotvå år senare

 • Peter Sjöström

  FN styrs av pengar och pengar korrumperar . Vilka har pengarna ? Ju mer bråk och konflikter i Mellanöstern ju mer pengar flyter in . ” Pengakontoret ” ligger på Wall Street . Resten är inte svårt att förstå . För övrigt så hoppas jag att Hamas inte får tillfälle att fira något mer över huvudtaget . Mvh Sjöström

  Gilla

 • gamgubben

  Det är en självklarhet för nuvarande Regering att Hamas skall omhuldas, ”det är ju synd om dem.”

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: