Vems är felet och det tredje världskrigets utbredning


ISLAM. Häromdagen dödade USA den iranske militär-terroristen Qassem Soleimani som hämnd för att han legat bakom hundratals amerikaners död i Mellanöstern. Iran har i sin tur dödat dessa amerikaner för att USA lägger sig i Mellanösterns politik.

USA i sin tur lägger sig i för att de vill hålla handeln med olja öppen och som hämnd för terrorattentaten i USA den 11 september 2001 och i kampen mot terrorismen och terrorismen är…, många påstår att det började med Israels bildande  1948 men konflikten är mycket äldre än så.

Den muslimska världen förklarade krig mot USA redan 1783. Anledningen till att man redan 1783 bedrev ett Jihad emot USA, var att USA vägrade betala de utpressningspengar, som det Ottomanska riket krävde, för att låta amerikanska fartyg vara ifred på Medelhavet.

Man krävde pengar/lösen av alla nationer som hade fartyg i Medelhavet. Betalade man inte, plundrade man fartygen, och mördade dess besättning. Även svenska fartyg kapades och några tusen svenskar hamnade som slavar i Nordafrika.

När Frankrike invaderade Nordafrika 1830 var det för att Européerna hade ledsnat på 1000 år av härjningar från Nordafrika.

Så kan vill hålla på genom historien, den nuvarande staden Istanbul hette tidigare Konstantinopel och hade varit kristen i över 1000 år innan den erövrades av muslimer år 1453.

Åren 1099 till 1293 pågick korstågen som ofta beskrivs som erövringskrig men var ett svar på drygt fyrahundrafemtio år av islamsk expansion för att ta tillbaka tidigare kristna områden.

När profeten Muhammed erövrade Mecka år 630 och gjorde staden till islams centrum hade judar och kristna redan varit där i århundraden.

Pettersson vill påstå att det tredje världskriget började c:a år 610 när Muhammed blev islams profet.

Krigen i Afghanistan har pågått i mer än 30 år och har gjort landet till ett av världens fattigaste länder. En långvarig sovjetisk ockupation efterföljdes av tio år med inbördeskrig och islamiskt styre. År 2001 invaderade USA Afghanistan och idag pågår en väpnad konflikt mellan den väststödda regimen i Kabul och talibanerna. Afghanistan erövrades och blev muslimskt år 750-800 och de gamla religionerna är idag utrotade.

Algeriet, är oroligt i de södra ökenområdena gränsande till Mauretanien, Mali, Niger och Libyen, inklusive turistregionerna Tamanrasset och Djanet.

Al-Qaida är ett islamistiskt terrornätverk upprättat av Osama bin Laden. Al-Qaida har stått bakom flera stora terrorattentat, bland annat attacken mot New York och Washington den 11 september 2001.

Azerbajdzjan är delvis oroligt, framförallt i gränsområdena och terrorhot från muslimska grupper förekommer.

I Centralafrikanska republiken är spänningarna fortsatt allvarliga och strider har nyligen pågått i Bangui samt på andra håll i landet. Konflikten har accentuerat etniska och religiösa motsättningar mellan de olika grupperna. Övergrepp mot civila, också mot barn förekommer i stor omfattning.

Cypern har varit delat i två av den så kallade gröna linjen sedan år 1974. Kristna grekcyprioter och muslimska turkcyprioter har problem med att leva tillsammans och enas om öns framtid.

Den islamiska staten (IS), kallas även ISIS, ISIL och Daesh, är en islamistisk kriminell militant terroristgrupp som nyligen kontrollerade stora områden i Irak och Syrien. IS kämpar för att etablera en islamsk stat. Gruppen har gjort sig skyldiga till brutala brott mot mänskliga rättigheter och rekryterat krigare från hela världen.

I Egypten är det oroligt på Sinai-halvön och på andra ställen, muslimska terrorgrupper genomför regelbundet terrordåd.

Etiopien är oroligt i sydöstra muslimska Ogadenprovinsen och vid gränsen till Somalia.

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tillsvidare från alla resor inom 10 km från Etiopiens gränsområden mot Eritrea, Sydsudan och Somalia(inklusive Somaliland). Undantaget är huvudvägen mellan städerna Axum och Adigrat.

Filippinerna kämpar det muslimska Morofolket för självständighet från Filippinerna. En väpnad konflikt har pågått sedan 1960-talet och tusentals människor har dött.

Israel ockuperade de syriska Golanhöjderna 1967 och har sedan 1981 hävdat att det är israeliskt territorium. Syrien kräver att området ska lämnas tillbaka och har stöd av det internationella samfundet.

USA invaderade Irak den 20 mars 2003 utan stöd från FN. USA menade att man kunde bevisa att Irak hade massförstörelsevapen och samarbetade med terrornätverket al-Qaida. I slutet av 2011 drog sig de sista amerikanska styrkorna ut från Irak. Konflikten mellan olika muslimska grupper har eskalerat och landet präglas av laglöshet, våld och terror. Innan USA invaderade hade diktatorn Saddam Hussein fört krig mot kurderna, Iran och Kuwait med miljoner döda som resultat och idag är USA på plats igen och förstärker. Sverige har c:a 70 soldater i Irak, liksom c:a 80 andra länder.

År 1948 upprättades staten Israel på mark som araberna anser vara deras. Trots att ett beslut i San Remo 1920 då det sönderfallande Ottomanska Riket blev till dagens Turkiet, och de övriga enorma landområdena gick till olika arabiska nationer, mer eller mindre existerande som provinser innan och det palestinska området – hela – skulle bli det judiska nationalhemmet. Detta är alltså ett bindande beslut, inte bara rådgivande, som de flesta resolutioner från dagens FN. Mandatet utgör kanske 0.5 % av det Ottomanska Riket förutom Turkiet, så 99,5% gick till araber.Men de är inte nöjda. Sedan dess har en stor del av det palestinska mandatet blivit till Jordanien och den israeliska delen är nere i c:a 0,1 procent av det araberna fick men det är för mycket för araberna. På den tiden fanns inget som hette palestinier, det är en moderna skapelse från 1960-talet.

Det finns flera grupper i Jemen med motstridiga politiska intressen. Dessa är ofta i våldsamma konflikter med varandra. Den huvudsakliga konflikten i Jemen i dag står mellan rebeller från Houthi rörelsen som stöds av Iran och de statliga myndigheterna som stöds av Saudiarabien. Konflikten kan orsaka att landet återigen delas i två delar.

Kashmir är namnet på det bergområde som ligger på gränsen mellan Pakistan och Indien. Delar av Kashmirs befolkning vill vara självständiga. Många pakistanska muslimer menar att Kashmir tillhör Pakistan, som är muslimsk, medan hinduiska Indien tycker att området ska tillhöra dem.

Kenya är oroligt mot gränsen till Somalia och muslimska terrorgrupper slår regelbundet till.

Kina, oroligt i de muslimska delarna av landet. Terrordåd förekommer.

Kristna Serbien vill att muslimska Kosovo ska vara en del av Serbien medan Kosovo strävar efter att bli en självständig stat men är inte internationellt erkänd.

Kurderna är den fjärde största folkgruppen i Mellanöstern och lever i ett område som är delat mellan Turkiet, Irak, Iran och Syrien. I Turkiet har kurderna slagits för ett oberoende Kurdistan i mer än 100 år. Många tusen människor har dödats i konflikten.

Konflikten i Libanon är ett resultat av den långvariga maktkamp som förekommit mellan olika religiösa grupper. Landet har även blivit ett krigsfält i andra regionala konflikter. När de kristna var i majoritet kallades landet Mellanösterns pärla och Mellanösterns Paris, men nu är muslimerna i majoritet.

I Libyen råder inbördeskrig mellan olika muslimska grupper.

Mali var länge ett handels- och kulturcentrum i nordvästra Afrika. Idag präglas landet av konflikter mellan regeringen, nomadiska tuareger och muslimska terroristgrupper.

Malaysia, oroligt i vissa delar av landet.

Mauretanien, oroligt i hela muslimska landet.

Niger är oroligt, 80 procent av invånarna är muslimer.

Nigeria sliter med ständiga sammandrabbningar mellan muslimer och kristna. Särskilt framträdande är den islamistiska terrorgruppen Boko Haram.

Ryssland – Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till de ryska delrepublikerna Tjetjenien, Ingusjetien, Dagestan och Nordossetien, Kabardinien-Balkarien (inklusive Elbrusområdet), Karatjajevo-Tjerkessien samt de östra och södra delarna av regionen Stavropolskij Kraj. I de oroliga områdena bor det mycket muslimer.

Somalia har kontinuerligt varit i inbördeskrig sedan 1991. Landet är nu så splittrat att det egentligen bara är de yttre landsgränserna som gör Somalia till en enhet. Ständiga tvister mellan olika klaner är huvudorsaken till de långvariga konflikterna. Al-Shabab den mest framträdande muslimska extremistgruppen idag som bekämpas av olika oppositionella grupper, av Somalias regering och av fredsbevarande styrkor. Landet borde vara en muslimsk dröm, i grunden oerhört rikt och 99 procent muslimer.

Mer än tio år med krig har gjort Darfur i Sudan till ett av världens fattigaste områden. Hundratusentals människor är på flykt och FN kallar konflikten en humanitär katastrof. Konflikten är mellan vem som ska kontrollera vad, de flesta är muslimer.

Sydsudan blev en självständig stat 2011 då staten separerades från Sudan. I Sudan är majoriteten arabiska muslimer, i Sydsudan är befolkningen svart och kristen, men många utövar traditionella afrikanska religioner,

Det syriska inbördeskriget är en pågående konflikt mellan myndigheter, i ledning av Bashar al-Assads Baath’s regim, och flera oppositionsgrupper. Det pågår även strider mellan de olika oppositionsgrupperna. Ryssland och Iran stöttar Assad-regimen medan USA och allierade, såsom Turkiet, Saudi-Arabien och Qatar bistår några av oppositionsgrupperna. Det ser för närvarande ut som Bashar al-Assads regering ska segra.

I Thailands södra delar förekommer muslimska terrordåd regelbundet.

Den muslimska republiken Tjetjeniens självständighetsförklaring från Ryssland år 1991 var början på ett krig som skulle vara i 20 år. Mer än 150.000 människor dog i konflikten som under de senaste åren har spridit sig till resten av Kaukasus där stora delar av befolkningen är muslimsk.

I Tchad har inbördeskrig varit en del av vardagen sedan självständigheten år 1960. Konflikten grundar sig i spänningar mellan de olika etniska grupperna i landet. Landet har på senare tid påverkats av och är delvis indraget i inbördeskriget i Darfur. Historiskt sett har det förekommit starkt fiendskap och oenighet mellan muslimerna i norr och de kristna i söder.

Tunisen – muslimska terrorattacker förekommer och oroligt i gränsområdena.

Turkiet är oroligt, framförallt i de östra regionerna men terrordåd förekommer på andra ställen.

-Pettersson ber om ursäkt om jag missat någon konflikt, men det är helheten som räknas och ni som är lite skapliga på geografi kan säkert koppla ihop ovanstående konflikter med kartan och kanske hitta en gemensam nämnare…

Karta_tredje_världkriget_och_den_11_pesten

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “Vems är felet och det tredje världskrigets utbredning

 • eugenecork

  felet från 1:a början va att inte låta beduinerna
  vara de Fårahedar biduiner är skapta att vara
  …utan Stormakterna delade ut oljeutvinningen
  till Sheiker och allahanda muslimska potentater
  …där ligger felet, ingen annanstans

  Gilla

 • Johan Johansson

  Bra sammanställning. Det enda jag har att invända emot är användningen av begreppet ”rikt” land. Det vedertagna sättet att mäta detta är BNP/capita. Det är inte säkert att många naturresurser gör ett land rikare, se t.ex. på rika men resursfattiga Singapore eller fattiga men resursrika Kongo-Kinshasa.

  Varför är vissa länder rikare än andra? Det råder ingen vetenskaplig enighet om den frågan, men en ”förbjuden” hypotes som kopplade IQ till den globala variationen formulerades härom årtiondet av Lynn och Vanhanen i två böcker. Att återge deras resultat kan vara straffbart enligt svensk lag, så det kommer jag inte göra, men resultaten hittas enkelt via Google.

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Som den antisionist jag är så håller jag med Olle i St. Vad har USA i den regionen att göra ? Israel styr USA och olja vill alla ha ! Globalisterna på Wall Street och City of London , bankerna där styr . De som inte böjer sig bombas bort . Min teori . Mvh Sjöström

  Gilla

  • G Nordström

   USA behöver inte oljan Men alla måste betala med Dollar annars ska de bombas eller införas bojkott. Allt för bankoligarkernas agenda.

   Gilla

 • gamgubben

  Att hämnas är en viss religions mantra. Hämnden är krigens moder. USA har inte varit tillräckligt duktiga i, att inte lägga sig i, men först och främst för naiva då det gäller gallring av migranter.

  Gilla

 • Klas.

  Nu består ju bensinpriset minst av oljepriset, så det blir nog inga stora förändringar.
  Bensinen består av 6 kr olja och 10 kr skatt.

  Gilla

 • Olof.p

  Trump twittrade att han är besviken på irakierna för att de anfallit USAs ambassad i Irak, de får miljardtals med dollar i bistånd.

  Jag twittrade då tillbaka att han skulle sluta med biståndet så irakierna får klara sig själva.

  Gilla

 • Kalle

  Heja Trump, du raderade bort ett svin som för en månad sedan dödade 1000 oskyldiga människor i Iran.
  Bort med ayatollorna i Iran.

  Gilla

 • Tomas

  Hur man än vänder och vrider på det, arabområdet ÄR problemet. Inte nån självutnämnd stamledare eller nån återvändande, Oxfordutbildad, skitrik klanledarpojke.
  Utan hela området är problemet i sig. Helt oförenligt med den kommande västerländska högcivilisationen där robotiseringen kommer att ge oss fördelar vilka aldrig någonsin skådats.

  Ni kanske anser att mina kommentarer är hårda, skoningslösa.
  Enbart Sverige är i sig skoningslöst drabbat av våldtäkter, sprängningar, svenskar som får halsarna avskurna, blir skjutna. Av araber och afrikaner.

  Så…hårt mot hårt. Snutarna kan ni glömma, de åker omkring i snutvaggan med Fia Hästsvans och trakasserar lastbilschaufförer. På sin höjd.

  Gilla

 • Olle.stockholm

  I många av dessa konflikter är USA inblandad.USA går globalisternas ärenden som försöker att slå sönder nationalstater och med skuraktiga metoder stjäla naturresurser.

  Gilla

  • Pettersson

   USA bombade Japan och Tyskland till grus för 70-75 år, idag är dessa länder några av världens rikaste och mest demokratiska stater. Är det USA:s fel?

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: