Boktips


Den 29:e januari släpps boken ”Islamismen i Sverige – Muslimska Brödraskapet”.

Boken är skriven av Johan Westerholm som till vardags driver bloggen Ledarsidorna och behandlar den framväxande islamismen i Sverige.

Ett kapitel ur boken kan man läsa här och den är länkad från Ledarsidorna. En av de som provläst boken och recenserat den innan den släpps är Jesper Söder. Söder är föreläsare och samhällsdebattör, men har mest gjort sig känd för att på plats stridit med kurdiska YPG mot IS. Så här skriver han bl.a. i sin recension:

Boken ”Islamismen i Sverige – Muslimska Brödraskapet” är färdig och släpps som skrivet den 29:e januari. För att ta steget fullt ut och utveckla en fortsättning, ber Westerholm om ekonomiskt stöd. Ni kan läsa på Ledarsidorna hur detta går till och varför.

Ledarsidorna

På Youtube finns en rad inslag om Muslimska Brödraskapet, bl.a. den uppmärksammade norska dokumentären från 2010.


2 responses to “Boktips

 • Nizze

  Jag läste en bok 1953 som beskrev islam och den situation vi befinner oss i nu och värre blir det!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  En mycket viktig bok av Johan Westerholm. Intressant ur den synpunkten att detta ämne måste belysas mycket mer i Sverige.

  Debatten om Muslimska brödraskapets etablering och den ökande påverkan man ser breda ut sig över landet, måste naturligtvis granskas och ifrågasättas.

  Man måste även ifrågasätta de politiker som så naivt, låter detta fortgå med deras samtycke. Genom skattefinansierade bidrag från statligt, regionalt och kommunalt håll.

  Debatten av detta har ju knappt funnits tillgänglig eller tillåtits för den breda allmänheten. När den har försökt vidga sig, så har man ju ofta försökt negligera och tysta ner den med olika dumma bortförklaringar.

  ”Kränkningsalternativet”, ”rasistkortet” och ”detta är inget problem i Sverige”, är väl några av motargumenten. För att stoppa debatten.

  Denna granskning och debatt om Muslimska brödraskapet som nu måste till.

  Är ju inte bara bra för oss etniska svenskar, utan även för de muslimer i Sverige, som överhuvudtaget inte vill ha med Muslimska brödraskapets verksamhet att göra. Extremism och ondska har ingen plats här i landet.

  Jesper Söder samhällsdebattören som har läst boken innan släppet. Skrev även så här , förutom det Stefan K nämnde i sitt inlägg. Jag citerar:

  ” Det borde vara obligatoriskt för alla politiker att läsa den här boken för att förstå vad Muslimska brödraskapet vill uppnå. Boken är revolutionerade – den återger tidigare inte kända fakta om Muslimska brödraskapets budskap inom politiken och deras etableringsstrategi.”

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: