67.400 barn föddes i Indien 1 januari

BEFOLKNINGSÖKNING. På nyårsdagen beräknas drygt 67.400 barn ha fötts i Indien, vilket innebär att landet är det som hade flest nyfödda den 1 januari, rapporterar Times of India som hänvisar till siffror från Unicef.

Ett av 392.000 nyfödda per dag. Bild från Pixabay

Andra länder:

 • Kina 46.300
 • Nigeria 26.000
 • Pakistan 16.800
 • Indonesien 13.000
 • USA 10.450
 • Totalt i världen c:a 392.000 nyfödda på ett dygn, det gör 143 miljoner nyfödda om året. Det är barn som ska börja sin livs resa, många kommer att dö som unga, andra kommer att påverka jordens miljö- och klimat, de kommer att vilja resa, köpa bilar, använda el osv.

Varför diskuteras inte befolkningsökningen på allvar. När Jesus föddes var vi 250-300 miljoner på jorden, under 2011 blev vi 7.000 miljoner, nu närmar vi oss 7,8 miljarder.

Afrikas befolkning beräknas fördubblas till år 2050. Ska de flytta till Sverige och släppa ut 20-50 gånger mer klimatgaser än de gör i Afrika? 

– Pettersson som är en mogen man har varit med att vi talat om befolkningsökningen sedan jag började i skolan, men vi gör det inte idag. Varför?

 • På 1960-talet hotades vi med kärnvapenkrig, DDT och vi var alldeles för många människor på vår planet, tre miljarder.
 • På 1970-talet var det också klimatkris, vetenskapen var enig om att temperaturen sjunkit de senaste 30 åren och att en ny istid var på gång. Vi hade blivit 3,7 miljarder.
 • 1980-talet var tufft, då skulle vi krossas av asteroider eller dö av aids och vi hade blivit 4,4 miljarder.
 • 1990-talet skulle vi bli grillade för att ozonhålen växte och vi var 5,3 miljarder.
 • 2000-talet hotade med fågel- och svininfluensa och vi var drygt 6 miljarder på jorden.
 • 2020, det är dagliga klimatlarm, vi ska bli stekta i värme och dränkta i stigande hav och om några år är vi 8 miljarder men det pratas aldrig om befolkningsbegränsningar.

Media leker “Följa John” och skriver likadant, de påstår att forskarna är eniga om klimatförändringarna och de tror att skattehöjningar i Sverige ska rädda jordens klimat…

För några årtionden sedan framträdde en “enig forskarvärld” offentligt i våra medier, det såg dystert ut för Europas skogar. Boven i dramat sades vara luftföroreningar från bilar, industrier och kraftverk. I bergen i Centraleuropa, i dåvarande Tjeckoslovakien och Östtyskland, och i Polen, fanns de värst drabbade skogarna. Under några år i slutet av 1970-talet och början av 1980-talet dog träden på arealer om tusentals hektar. Skogsdöd och försurning blev ord på allas läppar.

Men larmen tystnade. Vart tog det stora problemet vägen? Idag är jorden betydligt grönare än tidigare men det är tyst om det positiva. Klimatet har alltid ändrats och människan har anpassat sig, men vi kan inte vara hur många som helst och det är idiotisk att flytta människor från söder till norr. Människorna i utvecklingsländerna måste begränsa barnafödandet och höja sin levnadsstandard. Punkt. 

Hans Rosling från 2010.

-Pettersson skrev nedanstående insändare i mars 2007, den publicerades i lokaltidningen, Aftonbladet och Expressen. Det är delvis samma forskare som hade fel då som larmar nu…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

8 thoughts on “67.400 barn föddes i Indien 1 januari

 1. Invånare från MENA-länder reser till Sverige och får PUT. De får enorma bidrag från högt beskattade svenskar. Pengarna skickas till hemlandet så de kan föda ändå fler barn som ska till Sverige och få PUT och bidrag och skicka pengarna till hemlandet och skaffa ändå fler barn….

 2. Om man vill skapa krig utan risk för egen del, enbart för att gynna sin egen nation ekonomiskt. Är det en bra strategi.

 3. Drygt 390 000 födda på ett dygn. Och jag som boende i glesbygd skall straffbeskattas för att rädda klimatet på jorden. Absurt, minst sagt

 4. I Sverige föds 115.000 barn per år i snitt.

  Så det där med asiatiska och afrikanska ländernas nativitet kallar jag för en stor utmaning. Vem skall försörja dem alla.
  “Ni har stulit min ungdom” , skulle dessa barn kunna säga.
  P piller och andra preventivmedel i stället för bistånd skulle vara passande.

 5. Vi måste hejda befolkningsökningen. Speciellt i fattiga länder som inte kan försörja sig. Om de inte kan försörja två barn ska de väl inte ha tio.
  Sen så ska Europa ta emot de som vill ha ett bättre liv. Vi har redan tagit emot på tok för många och detta är ingen lösning på problemet. Lösningen är att det måste födas betydligt färre barn om världen ska överleva.
  Att flytta runt folk är absolut ingen lösning. Det är volymen det handlar om. INGET ANNAT

  • Sen så måste “rätt” barn med hög intelligens, empati, konsekvenstänkande och rumsliga / logiska förmågor och friska på alla sätt födas, är de dessutom vackra är det en stor bonus.

Kommentera