Kvinna döms för lögn om gruppvåldtäkt


BROTTSLIGHET. En cypriotisk domstol har dömt en brittisk 19-årig kvinna för att ha ljugit om en gruppvåldtäkt i somras, skriver brittiska The GuardianKvinnan anmälde i juli att hon blivit våldtagen av tolv israeliska ungdomar på sitt hotellrum i Ayia Napa. Hon drog senare tillbaka sitt vittnesmål och erkände att hon ljög, enligt henne själv under hård press från cypriotisk polis som inte tillät en advokat att närvara.

”Storbritannien är djupt oroat över rättsprocessen i det här upprörande fallet och vi kommer att ta upp frågan med cypriotiska myndigheter”, skriver det brittiska utrikesdepartementet i ett uttalande.

Straffet för kvinnan meddelas i början av januari. Hon riskerar upp till ett års fängelse.

TIDIGARE 2019-07-29. Brittisk kvinna anmälde tolv israeler för gruppvåldtäkt på Cypern – kvinnan gripen och männen friade

BROTTSLIGHET. För knappt två veckor sedan anmälde den brittiska kvinnan tolv israeliska män för en våldtäkt på Cypern. Nu ställs den 19-åriga kvinnan själv inför rätta – misstänkt för falska anklagelser. – Hon har ändrat sin historia, säger advokaten Yaniv Habari som företräder några av männen.

Samtliga män hade nekat till anklagelserna. Fem av de anklagade männen friades i torsdags, de övriga sju någon dag efter. Bland annat kunde inte dna-utredningen knyta dem till brottsplatsen och en av de anklagade för den misstänkta gruppvåldtäkten kunde bevisa att han varit i sängen med sin flickvän genom en selfie de tagit tillsammans. Enligt polisen skulle den brittiska kvinnan ha tagit tillbaka vissa uttalanden när hon konfronterats med dna-bevisningen.

Cypriotisk polis meddelar att brittiskan gripits, misstänkt för att ha kommit med falska anklagelser, skriver Daily Mail– Denna kvinna har ändrat sin historia. De som gripits kommer att frias och få gå, säger några av de israeliska männens advokat, Yaniv Habari. De friade männen reser tillbaka till Israel på söndagen.

TIDIGARE 2019-07-18. Brittisk kvinna gruppvåldtagen på Cypern – tolv israeler gripna

BROTTSLIGHET. En 19-årig brittisk kvinna har anmält att hon blev gruppvåldtagen i turistorten Ayia Napa på Cypern. Tolv israeliska turister har gripits. De var på semester inför förestående militärtjänstgöring och nekar till anklagelserna. 

Ayia Napa, Cypern

Den brittiska kvinnan gjorde en polisanmälan på onsdagen. Den misstänkta våldtäkten inträffade på ett hotell i Ayia Napa på tisdagskvällen.

Utredningen leds av polisen i Famagusta. Teknikerna har hittat bevis som knyter de gripna till den misstänkta brottsplatsen, uppger israeliska Channel 12 enligt Jerusalem Post.

De 12 israeliska turisterna greps på hotellet på onsdagsmorgonen. Två av dem är under 18 år och enligt tidningen skulle flera av dem rycka in i lumpen efter semestern.

Alla nekar till brott men ska ställas inför en häktningsdomare på torsdagen. De uppger att det uppstod en vänskap mellan kvinnan och två av israelerna. En av de två hjälpte den andre med översättning mellan engelska och hebreiska och det följande umgänget skedde ”frivilligt och med kärlek”, säger de gripna enligt Jerusalem Post.

-Pettersson är lite frågande, israeler som inte pratar engelska? Jag trodde engelska var obligatoriskt i Israels skolsystem. Men naturligtvis finns det idioter även där…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: