Stäng

6 reaktioner på “Gott Nytt år och lycka till!

 1. Det finns ändå en och annan ljuspunkt. ”Nyårsklockan” lästes i original vid tolvslaget. Inga applåderade, nyskapande tillägg eller förändringar.

  Dikten slutar med ”Messias”. Det får jag inte hjärtat i halsgropen över, men
  däremot är jag förvånad över att namnet ännu inte, av SVT, bytts ut mot något mer, som det heter, inkluderande. (Något som rimmar på ”befrias”, t.ex, ”gallimatias”.)
  Eller över att Tennyson inte slängts ut helt och hållet till förmån för någon ”känd” rappare från Orten.

 2. Hoppas att 2020 blir året som det väcks misstroendeförklaring
  mot Sosseregeringen för att få bort det för landet skadliga Miljöpartiet!


 3. även nytt decennium, det 202:a, sedan babyn, han som orsaka vår tideräkning och som sedemera döptes till Jesus såg dagens ljus…ett ljus som sedan dess sakta mörknat inför varje decennium…knappt märkbar i år, men något tydligare sett under decenniernas lopp…att önska sina medmänniskor ett gott nytt år, tycker jag är samma sak som att önska dem mörkare tider, iom mänsklighetens onda handlingar snarare ökat än minskat, sett under seklernas gång…de som sker nu, under relativa fredstider är bara en uppladdning inför en stundande utplåning av allt levande liv på jorden…arter/kulturer har kommit och gått förr, men gissar inför kommande final, blir den nog ganska avgörande för kanske 1 miljon decennier framöver?…som sagt, dessa förutspåelser bara en gissning, som ni kanske klykar…kom fram till detta scenario efter snart ett helrör whiskey…i förbifarten…gott nytt år på er förresten!

 4. Just nu är det åtskilligt med tungmetaller och annat otyg som sprids för vinden. Undrar vem som sopar upp skräpet ? Tänk om det skulle vara värre än våra så förhatliga sugrör. Isabella och Greta har visst inget att tillägga betr. denna gigantiska giftspridning. Kan det möjligen bero på att majoriteten av giftspridarna är av den mycket solbrända sorten ?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: