Stäng

Fem judar skadade vid attack mot synagoga i New York

BROTTSLIGHET. En man utrustade med machete, attackerade ett judiskt högtidsfirande i New York, 15 personer erhöll skador, de flesta lättare skador. Men tre män rapporteras vara allvarligt skadade.

Den våldsbejakande personen avvek från platsen, men polisen meddelar att de nu har omhändertagit honom. Rapporter som cirkulerar på sociala medier indikerar att det är en afroamerikansk man.

Polisen i New York City utreder just nu tio fall av antisemitiska attacker som alla inträffat senaste veckan, rapporterar CBS.

LÄNK

DailyMail 

3 reaktioner på “Fem judar skadade vid attack mot synagoga i New York

  1. Undrar om det är Black Hebrew Israelites precis som vid skjutningen i kosher-affären för någon vecka sedan. Oerhört oroande att antisemitismen breder ut sig & att vissa går på dessa argument. Ingen skulle lasta någon annan etnisk grupp för att de investerar i fastigheter, men här används stereotypen om rika judar som tar över.

  2. ”Sedan tidigare har det pågått konflikter mellan den stora gruppen ortodoxa judar och andra grupper i Rockland County. Bland annat anklagas judarna för att överexploatera bostadsmarknaden och överutnyttja välfärdssystem. Det lokala republikanska partiet anklagades i höstas för antisemitism efter att ha lanserat en kampanjvideo där de ortodoxa judarna och det demokratiska partiet anklagas för att försöka ”ta över” kommunen.”

    Kan ha nåt med detta att göra.?!!!

    https://www.friatider.se/upp-till-femton-skadade-i-macheteattack-vid-synagoga

Kommentera

%d bloggare gillar detta: