Oksana Wilhelmsson: Jag är orolig för Sverige

UTRIKES. Oksana Wilhelmsson och Christian ”Chippen” Wilhelmsson valde bort Sverige för Dubai. Paret som bor i en 500 kvadratmeter villa med sina tre barn har inga planer på att flytta hem. – Jag älskar Sverige, men jag orolig för att flytta hem för barnens skull, säger Oksana Wilhelmsson till Aftonbladet, tyvärr bakom betalvägg. 

Oksana är uppvuxen i Ryssland, tidigare modell och popartist, hon är gift med Christian ”Chippen” Wilhelmsson fotbollsspelare som tidigare spelat i det svenska landslaget och klubbar som Roma och LA Galaxy. ”Chippen” avslutade karriären i saudiska fotbollsklubben Al Hilal. Nu arbetar Oksana med kläder och ”Chippen” är affärsman.

Oksana berättar att hon älskar Sverige men oroas över att flytta hem för barnens skull. Hon förklarar sin orolighet i att det förekommer både bråkigheter och mobbning i Sverige, och i Dubai är det mer strikt och det gillar hon. Bland annat pratar den amerikanska skolan som barnen går i mycket om värderingar och någon mobbning förekommer inte.

– Jag kommer säkert få skit för det jag säger nu men här lär sig barnen att ha respekt för sin omgivning, precis som jag fick lära mig när jag växte upp i Ryssland. Att visa respekt är något som är superviktig här och det är mycket fokus på barnens uppförande i skolan, säger Oksana.

På frågan om vad Oksana har för bild av Sverige svarar hon till Aftonbladet:

– Ärligt … just nu är jag orolig. Det har funnits där i tanken att vi skulle flytta hem. Men det är så tryggt att bo här… så när man läser om att folk skjuts ihjäl, blir våldtagna, tror man inte att det är sant. Var är alla lagar? Finns det bara lagar så löser det sig. Hur kan det här få hända? Det händer att vänner här som inte är svenskar undrar vad det är som händer i Sverige.

-Pettersson är inte förvånad men hoppas Stefan och Morgan läser om att barnen uppfostras bättre och det är tryggare i Ryssland och Dubai än i Sverige när de mässar om sina värderingar…

Jag kan dock berätta för Oksana att lagar finns i Sverige, men de används inte av syltryggarna hos myndigheterna.

Filmen från 2013: Patrick Ekwall möter Christian Wilhelmsson i Förenade Arabemiraten. ”Chippen” visar upp sitt hem och berättar om längtan till landslaget.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Oksana Wilhelmsson: Jag är orolig för Sverige

 1. ”I Gulagarkipelagen beskriver Alexandr Solzjenitsyn hur Stalin och sovjetstaten använde grovt yrkeskriminella för att terrorisera befolkningen. De laglydiga avväpnades, fråntogs i det närmaste rätten till självförsvar och uppmanades i gengäld att inte vara ute sent, bära dyra klockor eller pengar. Officiellt hade det mesta av brottsligheten avskaffats i sovjetstaten och tryggheten var oöverträffad. Brott som trots detta drabbade civilbefolkningen avskrevs ofta av rättsväsendet. Den kvarvarande kriminaliteten berodde enligt ”Den Enda Sanna Läran” på samhällsklyftor och socioekonomiska faktorer. Det gällde dock inte klassfiendernas brott mot staten, som straffades skoningslöst. Medierna informerade dagligen om den starka ekonomin men det var sparsamt med rapportering om brott, signalement och domar.”

 2. Det är bara två nyanser i kommentarerna, bra eller dåligt. Alla som kommer hit är naturligtvis inte dåliga, men eftersom våra naiva styrespersoner släpper in för många så finns inte arbetstillfällen och med arbetslöshet och bidrag följer utanförskap. Då uppstår misär vilket drabbar barn såväl vuxna. För många skaffar sig pengar via kriminalitet och eftersom våra lagar är skrivna för oss laglydiga så är det enkelt att fuska för de som kommer från länder där näst intill anarki råder.
  Då när situationen är som idag är det enkelt att beskylla alla invandrare som kriminella och de som flydde från förtryck får utstå det återigen genom medeltida importerade religioner.
  När ska vi få en regering som förstår att vi måste ”rätta mun efter matsäcken” och inte tanklöst tro att för att rädda välfärden måste fler utan urskillning, importeras.

 3. I Sverige är det systemfel. De skötsamma får slita och betala höga skatter medans de som begår brott och lever på bidrag premieras. Allt handlar om att sossarna har fel värdegrund. De vill behålla makten och skiter i hur det går för Sverige och det svenska.
  Det måste bli ordning i skolan. Läraren är den som ska bestämma. Tystnad och ordning och reda. Hur svårt kan det vara?

 4. Konstigt, enligt ”eliten” i Sverige hjälper det ju inte med hårdare straff!

  Anledningen till all kriminalitet är ju utanförskap och socioekonomiska effekter!

  Varför finns det då ingen kriminalitet i dom här länderna som har dom största klasskillnaderna och största utanförskapet av alla?

  Miljoner utlänningar får slita ihjäl sig för slavlöner och du kan aldrig komma in i samhället och bli medborgare! Kan skillnaden mot Sverige bli större?

  Hit vallfärdar utlänningar för att plundra, mörda och våldta! Utan någon som helst respekt för Sverige eller svenskarna!

Kommentera