Stäng

Afghansk toppolitiker lever på svenska bidrag

BROTTSLIGHET. Abdul Razag Ahmadzai, 63, vann valet i Afghanistan som Razaq, 58, går på bidrag i Göteborg – och är med och bildar regering i Afghanistan. 

Razaq, 58, toppolitiker med lyxvilla i Kabul lever på svenska bidrag.

Efter dagens valresultat i Afghanistan väntas politikern Razaq Ahmadzai, 58, få en tung post i president Ashraf Ghanis nya administration. Men samtidigt är Ahmadzai, som i själva verket bor i en av de dyraste lyxvillorna i Kabul, skriven i Sverige där han lever på bidrag och tillskansar sig pensions­utbetalningar avsedda för hans sedan länge avlidna mor, kan Fria Tider avslöja idag.

– Efter att ha spenderat en stor del av mitt liv i Sverige blev min längtan efter Afghanistan och dess klimat för stor, säger Razaq Ahmadzai i en kampanjvideo för partiet, som är inspelad i trädgården till hans lyxvilla i Shahr-e Naw, ett av Kabuls mest exklusiva områden.

I videon berättar han att han började som ansvarig för Kabuls valdistrikt för den politiska alliansen Samhällsbärarna (Dawlat-saz) som stöder presidenten.

– Jag blev övertygad om att jag skulle hjälpa till med full kraft och med alla mina resurser, så att Samhällsbärarna blir vinnare i valet, säger han.

Men politikern berättar inte hela sanningen om sin flytt till Afghanistan, visar Fria Tiders granskning. Parallellt med lyxlivet i Kabul är den afghanske samhällsbäraren nämligen fortfarande skriven i Sverige, i en mindre glamourös hyreslänga i Göteborg. Samtidigt sköter han ekonomin åt sin mor, vars bankkonto han disponerar.

-Pettersson säger att vi får vara glada så länge SVT och Aftonbladet inte rapporterar att en svensk vann valet i Afghanistan. Märkligt att dessa medier som vecka efter vecka publicerar snyfthistorier om ”flyktingar” det är synd om aldrig hitter de kriminella bedragarna…

Vi borde gå tillbaka och kontrollera varenda uppehållstillstånd och medborgarskap minst 20 år och återta alla som fåtts med falsk id, lögner eller hot.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 reaktioner på “Afghansk toppolitiker lever på svenska bidrag

 1. Den ”svenska tryggheten” är global.

  Varsågod…. säger vi svenska skattebetalare. Som återkommande blir lurade på våra skattepengar, av svenska politiker och myndigheter.

  Smaka på ordet förtroendevald politiker. Det som väljs vart 4:e år.

  1. När ett dödsfall sker tillkallas en läkare för att konstatera att personen är avliden. Oberoende av var dödsfallet inträffar är det Landstinget/Kommunen som har ansvaret för att den döde transporteras till ett bårhus.

   Om dödsfallet skett i bostaden måste alltid läkare komma dit för att konstatera dödsfal­let. Detta för att säkerställa rättssäkerhe­ten. Finns någon form av misstanke om brott kopplas alltid polisen in.När någon dött måste dödsorsaken fast­ställas av läkare. Finns det oklarheter kan det bli fråga om obduktion. Obduktion innebär att en läkare gör ett operativt ingrepp.

   Läkaren utfärdar två intyg: ett dödsbevis som omedelbart skickas till Skatteverket och ett dödsorsaksintyg som inom fyra veckor skickas till Socialstyrelsen. Läkaren sänder intygen till berörda myndigheter och du som efterlevande behöver inte kontakta någon myndighet. Dödsfallet måste meddelas myn­digheterna inom några dagar och det sker genom att läkare som konstaterar dödsfallet sänder ett dödsbevis till folkbokföringen.

   Enligt lag skall gravsätt­ning eller kremation ske inom en månad från dödsdagen.

   Läkaren ser till att transport sker av den avlidne till något av landstingets bårhus. Om familjen vill invänta ytterligare närstående, kan läkaren besluta att det är lämpligt att låta den avlidne ligga kvar i hemmet en kortare tid, innan den avlidne förs till ett bårhus eller gravkapell.

   Så hur kan afghanen begravt mamman ??? Vart har han gjort av kroppen?

   Tror inte att både läkare och begravningsbyrå ”missade” att anmäla att mamman har dött. Det är olagligt och kan ge fängelse.

 2. Alternativ media behövs när sanningen ska fram! Aschberg och Näthatsgranskaren får fortsätta jaga pensionärer som uttrycker sin förtvivlan på FB.

 3. I Sverige är herr Ahmadzai dock 63 år. Snart dags för svensk folkpension efter ett hårt arbetsliv åt Moder Svea. Obs ironi.

 4. Jag blir inte ens förvånad längre…än mindre arg bara gråtfärdig.

  Arma arma Sverige mitt så en gång fungerande och trygga land.

 5. Eländet tar aldrig slut, landet Sverige är hela världens socialkontor. Detta är vad Löfven kallar den svenska modellen och samhällsbygget. Skämmes ta mig f-n.

 6. Borde var enkelt att lösa problemet. Lätta på sekretessen och kolla vart pengarna tas ut. Vid uttag i utlandet stoppas utbetalningarna.

  1. Säkert en hel klan kvar i Sverige som kan ta ut pengarna. Penningöverföring till Afghanistan är knappast några svårigheter.

   1. Detta har möjliggjorts av att man har inkvoterade klanmedlemmar utplacerade på strategiska poster inom de statliga myndigheterna.

 7. sverige visar bara bilder från grottor när de visar bilder i Afghanistan.

  de visar aldrig bilder från vanliga områden:

  https://www.airbnb.se/rooms/17391382?source_impression_id=p3_1577038335_nyYiEoR%2Fjl6izpnp&s_tag=mM3JpPYE

  Kolla bilar på parkeringen…….ser ut som vilket svenne område som helst.

  eller magda gads reportage om universitets studenter. Det finns gratis universitet i Afghanistan. Kolla bilderna och studenterna. Dessa universitets studenter ser yngre ut än ”våra 15 åriga ensamkommande”

  https://www.expressen.se/nyheter/qs/fragan-som-far-mustafa-att-grata/

  1. Svetsaren får förklara vad han menar med att det blir vinst lite längre fram.
   Han ljuger!
   Riksrätt!
   Svenskarna måste reagera!
   De skrattar åt oss.

 8. Jag hyllar alla som avslöjas. Bra jobbat !!

  De bevisar att även en ”migrant” kan sitta i sitt lands regering. Då är varken Afghanistan eller irak livsfarligt.

  Bara att dra in alla uppehållstillstånd och börja utvisa folk.

 9. Snart försörjer Steffemaffian halv världens förbrytarregeringar, med svenskarnas skattemedel. Men vi får väl se vinsten på lite sikt?

 10. Varför ska Sverige försörja denna parasit för? Ni som bor i Sverige, varför gör ni ingenting för att stoppa idiotin?

 11. Och vad tycker sossarna om det..
  Helt ok tror jag.
  Gamla och sjuka .dom dör ju snart inget att jobba för.tror jag maktsossarna. Tänker

  1. Jag tror ju dock inte att moderaterna är humanare i sin instälning direkt. De är minst lika råa som sossarna.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: