Här är brottsvågens nya offer – ”Kan sänka Sverige som land”

BROTTSLIGHET. Bilbränder, grov brottslighet, skjutningar och mord. Nu varnar en rad industriföretagare för att personalen inte längre vågar gå själva till och från jobbet. Det här kan sänka Sverige som land, menar ekonomen Carl Eckerdal. ”Se det som ett varningsrop från en fjärdedel av svensk industri”, säger Eckerdal till fPlus.

Steget Efter

Livsmedelsföretagen och företagsorganisationen IKEM har undersökt hur deras medlemmar påverkas av det tilltagande gängvåldet och den allt grövre brottsligheten i samhället. Det blev en dyster respons. 32 procent av företagen har vidtagit eller planerar att vidta nya säkerhetsåtgärder och 27 procent beskriver den grova brottsligheten som mycket negativ för det lokala näringslivet.

– Vi har medlemmar i hela landet så detta är inte enbart lokala frågor. IKEM och Livsmedelsföretagen samlar tillsammans 25 procent av Sveriges totala industri, så det är inte något taget ur luften. Det är en övergripande negativ utveckling för svenskt näringsliv, säger Carl Eckerdal.

  • 40 procent känner otrygghet till och från jobbet
  • Sveriges rykte har försämrats
  • Svårt att attrahera kompetens
  • ”Inte vi som ska stoppa skjutningarna”

Läs vidare på fPlus…

-Pettersson säger att det är tags för Stefan, Morgan och de andra att sluta trycka på snooze och återta statens våldsmonopol. Det ska inte råda några som helst tvivel att våld och hot inte är accepterat i samhället.

Regeringen behöver en väckarklocka
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Här är brottsvågens nya offer – ”Kan sänka Sverige som land”

  1. Företagarna ska driva sina företag och inte behöva arbeta med säkerhet. På sikt kan det leda till konkurser om detta får fortgå. När ska regeringen reagera??

    • Regeringen bryr sig inte om speciellt småföretagare. Vi är bara nyttiga idioter i deras tycke.
      Känner många som skall stänga sina företag.
      Jag bland många. Man är jagad av myndigheter. Varje krona de kan mjölka tar de .
      Jag fick en avgift på 4000 kronor av miljö för att någon har anmält mig för att sälja mögliga korvar. På förpackningen står det att kabanosser har en naturlig sälta som kommer när produkten torkar.
      4000 är mycket pengar att kasta i gapet på flyktingar.
      Jag kan inget göra, så bara hoppas att min spekulant blir godkänd av hyresvärden, så att jag kan flytta från Sverige.
      ORKAR INTE.
      Synd då jag trivs bra med arbetet…

    • Hur många företag har inte mångkultur vurmande reklam i etern i dag.
      I ena endan uppmuntrar dom till ett kaossamhälle för att sedan lägga pengar för att skydda sig från det.
      Det så kända Svenska hyckleriet.

  2. Det är tur att man har två öron. Om ingenjörerna, läkarna, raketspecialisterna osv. skär bort ett så finns det andra kvar.

  3. Det finns bara en lösning på problemet. Ge kriminella ungdomar under 18 år kraftiga bötesstraff som ska betalas av deras föräldrar. Jag skulle vilja se de ungdomar som tycker det är kul att straffa sina föräldrar med löneavdrag eller minskade bidrag.

      • Genom att sänka deras bidrag. Dessa brukar ju vara väl tilltagna, då många av dem också kan skicka pengar till sina hemländer.

  4. Hyggliga svenskar kan väl sluta jobba helt och hålla sig hemma. Vi borde väl kunna ta ut pensionerna redan med tanke på alla pensionrsäddare som kommit till undsättning. Det är väl bara och fylla på med några miljoner till om pensionskassan skulle sina.

  5. Måste tydligen upprepas gång på gång, Folkhemmet ÄR redan totalt sänkt, förstår man inte det så är man typiskt svenskt rejält naiv och lever inte ute i den riktiga verkligheten.

  6. Vår regering behöver ingen väckarklocka ,dom behöver alla få en rejäl spark där bak som skickar ut dom i periferin för att aldrig mer återkomma.Tyvärr kan man inte utdela retroaktiva sparkar tiil tidigare regeringar som bäddade för det Dantes inferno som vi nu tvingas leva i.

  7. Jag är förvånad över att inte fler handlare och näringslivstoppar sätter en jävla press på denna odugliga idiotregering. Oss vanliga skiter de ju fullständigt i…

  8. Grattis alla sozzar, hoppas Ni blir rånade, skjutna samt våldtagna i julhelgen, för det är precis det Ni tydligen önskar, mer än en God Jul.

    • Ledsen att de är inte drabbade, men det lär komma en dag när även de får smaka på sin egen piska.

Kommentera