113 barn i Sydsverige är misstänkta rånare

BROTTSLIGHET. Antalet rånare som är barn har ökat kraftigt i alla distrikt i Region syd utom i Malmö, där siffran är ungefär samma som år 2015.

Under året som gått har polisen registrerat 113 misstänkta rånare under 15 år, rapporterar SVT Nyheter– Det är ytterst allvarligt att det ökar, säger biträdande regionpolischef Jarl Holmström som menar att mörkertalet kan vara större än så. De flesta barnrånare är 13-14 år men några så unga som tio år. Offren är också barn och bytena mobiler och kläder.

-Pettersson undrar vad myndigheterna gör åt problemen? Barn under 15 år får inte straffas så det blir troligen ett samtal med en genustramsare på socialtjänsten som bjuder på saft och bullar och lär barnet och barnets föräldrar att det är samhällets fel.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “113 barn i Sydsverige är misstänkta rånare

 1. Straffrättsåldern måste sänkas till 10 år, som i Frankrike, Storbritannien, på Irland. Därmed inte sagt att man skall sätta 10-åringar i fängelse. Minderåriga brottslingar tas från föräldrarna och placeras på ungdomsvårdskolor med strikt disciplin. Inget oövervakat umgänge med likasinnade ”skolkamrater”, endast med lärare och annan personal. De skall helt enkelt hjärntvättas till att bli laglydiga människor med respekt för sina medmänniskors liv och egendom.
  I de fall vederbörande är asylsökare eller har TUT skall asylansökan och TUT återkallas och utvisning tillsammans med föräldrar och ev syskon ske.
  Gäller det bötesbrott och skadestånd skall det vara föräldrarnas ansvar att pröjsa både böter och skadestånd för den minderåriges räkning. Var det inte så förr?
  Överhuvudtaget bör umgänget mellan interner (särskilt yngre sådana) på våra anstalter begränsas till umgänge med personal. På så vis undviker vi i viss mån ”vidareutbildning i kriminalitet”. Detta kommer att kosta en del, men alternativet är dyrare.

 2. En sosses reaktion:
  -Men kära nån! Stackars barn.
  Mera bidrag o samtal.

  En mera sund reaktion:

  Kok stryk o lås in våldsverkarna. Faktura till föräldrarna och deportation.
  Hederliga svenskar ska vara säkra och inte trakasseras.

  Varför ska en liten promille förstöra för majoriteten. Resurser ska inte slösas på de som förstör. Ekonomiska medel ska läggas på att bygga upp samhället.

 3. De flesta barnrånare är 13-14 år men några så unga som tio år. Offren är också barn och bytena mobiler och kläder.

  Goa värdegrunder föräldrarna verkar ha som skiter i vad sina barn drar hem för “byten”

  Varför inte ifrågasätta föräldraskapet och tvångsomhänderta snorungarna??

 4. “Vilken härlig mångkultur! Jag skulle vilja bo här!”, som Mona Sahlin sade en gång när hon besökte Rosengård.

 5. Morgan tillsätter en utredning i vanlig ordning så skjuter vi problemet framåt.Sedan är allt frid och fröjd och han kan lugnt gå på julledighet ett par veckor.Stefan har ledigt jämt så han behöver inte bekymra sig.

 6. En stilla undran, tar de styrande del av dessa rapporter. Läser men förstår ej, eller vad. Har de fortfarande ingen aaaning om hur det kommer sig?
  Det verkar banne mig som Nomenklaturan inte kan, endera läsa eller förstår innebörden av vad de läser.
  Ska det eventuellt tillsättas en enmansutredning så fort någon pålitlig kamrat får tid?
  Finns det bara ett parti som förstår hur allvarligt det som nu sker dagligen i vårt land, är!

  • De nya sosse väljarnas barn, kan man inte kritisera ostraffat. Då mörkar och hoppas på underverk.
   Pettersson skrev idag om S kvinnan som ogillade en restriktiv invandringspolitik. Hon hotade med minskat antal röster underförstått. Hon var själv i kvoterad invandrare och verkar vilja få Sverige att haverera.

Kommentera