Är det inte bättre att byta plats på kontrollstationerna?


KONTROLL. Den 4:e december infördes ett passersystem där körkortets chip avläses på de återvinningscentraler SYSAV, Sydskånes Avfallsaktiebolag, driver. Det för att “Alla som vistas på Sysavs återvinningscentraler ska känna sig trygga, även personalen”. En politiskt korrekt omskrivning av det egentliga skälet, stölder och hot mot personalen.

Sysav återvinning med kontroll i nedre vänstra hörnet. Sverige gräns utan kontroll överst till höger. Bild från Google Earth.

Inte långt från SYSAV:s återvinningscentral i Bunkeflo, Malmö, (nedre vänster hörn) ligger Öresundsbrons betalstation (övre höger hörn). För de som når den från fjärran länder med syftet att göra Sverige till sitt hem eller som kommer hit för att begå brott finns inga krav på att kunna styrka sin identitet, eller medborgarskap, för att bli insläppt i landet.

-Pettersson funderar på att om det fanns en kontroll i det övre högra hörnet så kunde vi strunta i en massa andra runt om i landet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Är det inte bättre att byta plats på kontrollstationerna?

 • Lite

  Juste symbolik där Pettersson!

  Den svenska sopstationen; -En symbol för vad svenska (i detta fallet 14 skånska) kommuner anser ska skyddas i Sverige i första hand.

  Dom tanker ju helt bak-och-fram. Det finns ju nu i varje svensk kommun självgående sopor som förpestar livet för svenskarna när de sprider sig i omgivningarna. Det är runt dessa sopstationer / boenden det ska vara stängslat och med begränsade öppettider…m.m.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  När man ”inte ser det komma” som statsminister .

  Så är det svårt att tänka före.

  Gilla

 • Tanten

  ”Tänkte inte på det”…

  Gilla

 • Argus

  För att hämta ut ett paket måste jag legitimera mig på något vis. För att slinka in i landet för att åtnjuta livslång försörjning på en nivå som överstiger många svenskar krävs varken pass, ID-handling, fingeravtryck eller DNA. Den som kom på detta måste vara gravt mentalt sjuk.

  Det finns dock en lösning. Första åtgärden är att säga upp New York-protokollet från 1967 (man skulle kunna tro att det var 1968). Nästa åtgärd är att alla ska som sökt asyl och blivit kvar därför att Migrationsverkets personal inte pallat med att avvisa dem kallas till registrering av fingeravtryck och DNA. Även de som snikat sig till ett medborgarskap. Dyker man inte upp stryks man ur rullarna. Tredje åtgärden är att dra in alla bidrag och erbjuda beredskapsjobb istället. Varje utbetalning föregås av ett personligt besök som verifieras med biodata.

  Hur svår kan det va´?

  Gilla

  • messkalle

   Bra och rätt beskrivning hur enkelt det kan vara att skattskriva ALLA fuskare tvåtusen år efter kejsaren Herodes påbud.
   – Nya arbetsuppgifter för personalen från Arbetsförmedlingen som dessutom kommer att bli lönsam med stor återbäring till Sveriges skattebetslare.

   Gilla

 • havemydoubts

  Enkla åtgärder är oftast de mest effektiva, men här i landet ska allt vara så komplicerat som möjligt. 🆔

  Gilla

 • Maurice

  Fundamentalt! Sverige skulle vara en bättre plats om det fanns en fungerande gränskontroll.

  Gilla

 • Kungen

  Exakt Pettersson. Dessutom skulle INGEN släppas in som inte kan identifiera sig

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: